KANADA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Notebook. Notebook je označení pro přenosný počítač Jsou v něm zabudované komponenty, srovnatelné se stolním PC.
Advertisements

Sports and culture events
Vypracovaly: Tereza Plžiková, Zuzana Veverková, Zuzana Brožková
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 Znáš pohádky ? EU – OP VK VY_32_INOVACE_STčt20 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU - OP.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Kanada.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Červen 2014 Jan Ryšavý, 9. A. SNADNO SE POLOŽÍ......TĚŽCE SE ODPOVÍDÁ.
Kanada.
Švédsko Zeměpis Moravec Jan, 6. A.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Úvodní přehled o Kanadě
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Usa.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
FRANCIE Geografické údaje.
KANADA Lenka Lebdušková.
Oblast : Zeměpis 7. ročník
ZSV Filip Kuřec, 6.A.  Historická v ě da, zabývající se chováním, jednáním, pro ž íváním a dalšími č innostmi jedince  Zalo ž ena 1879 Wilhelmem Wundtem,
Konstantin I. Veliký (Flavius Valerius Constantinus)
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Známe spoustu druhů tzv. létajicích ryb
Norsko.
Austrálie.
Petra Janečková a Lucie Zinková C3B
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Marian Příhoda.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
Kanada.
Povrch-Příroda-Rostliny
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena KANADA Skalnaté hory Niagarské vodopády.
KANADA (DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ) Asi před lety osídlují první lidé Kanadu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
Spojené království Lukáš Vicherek.
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kanada.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Transkript prezentace:

KANADA

ZÁKLADNÍ INFORMACE Hl. město: Ottawa Rozloha: 9 984 670km² Počet obyvatel: 33 476 688 Jazyk: angličtina, francouzština Měna: kanadský dolar (CAD) Náboženství: křesťané Státní zřízení: federativní konstituční monarchie Královna: Alžběta II. zastupována generálním guvernérem Davidem Johnstonem

MAPA

VLAJKA A ZNAK KANADY

PRŮMYSL A EKONOMIKA Kanada je jedním z nejbohatších států světa. V zemi je velmi vysoká životní uroveň. Kanada také patří do skupiy G8 a OECD. Má tradiční nižší hrubý domácí produkt, převážně tržní. Má zásoby zemního plynu, ropy a dřeva. Levná elektřina z vodních elektráren. Je vývozcem zinku a uranu a předním světovým vývozcem zlata, niklu, hliníku, olova. Pěstuje se zde pšenice.

PAMÁTKY Kanadský parlament v Ottawě CN Tower z přístavu Architektura kostelů Jezero Moraine v národním parku Banff

POVRCH Kanadské území zahrnuje severní část Severní Ameriky. Nachází se zde řada arktických ostrovů. Celkově je Kanada zemí s největším počtem jezer na světě. Z klimatického hlediska zde najdeme ledové pouště, tundru, severský jehličnatý les, prérie a listnaté lesy Kanadský štít = oblast s tvarem jakési mísy se středem kolem Hudsonova zálivu, jsou to vyvřeléa metamorfované horniny

ZDROJE https://www.google.cz/search?q=kanada&espv=2&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=R9vIVMGpMcTzUsHSgqgF&ved=0CAcQ_AUoAg#imgdii=_&imgrc=Wznmjxi1V-jz6M%253A%3BXnXJytPMZKsh2M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.faszination-kanada.com%252Fuploads%252Fpics%252Fkanada.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.faszination-kanada.com%252Fueber-faszination-kanada%252F%3B570%3B285 http://www.livingstone.cz/prakticke-informace/informace-o-zemich/amerika/kanada/ https://www.google.cz/search?q=povrch+kanady&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JezIVKeOJqPjywPu9YK4DA&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_ http://cs.wikipedia.org/wiki/Kanada#Geografie http://www.zemepis.net/zeme-kanada http://kanada.tripzone.cz/