Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly Jedná se o 1. návrh, připomínky AutoSAP jsou uvedeny v textu červeně Fast Road s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Antonín Šípek. ředitel sekretariátu Sdružení automobilového průmyslu „ Šrotovné“ = časově omezené opatření, motivující občany k vyřazování starých.
Advertisements

Vladimír Přikryl, generální ředitel CompuGroup Medical ČR a SR
Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010.
LOGISTIKA ZÁSOBOVÁNÍ NÁHRADNÍMI DÍLY V AUTOSERVISECH
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Pohled na budoucnost JE Dukovany ve světle státní jaderné legislativy Dana Drábová.
1 © Sämtliche Rechte wie z.B. Kopier- und Weitergaberecht bei der TROST AUTO SERVIVE TECHNIK SE- 8/25/ :25 AM - 1 Quelle: TROST AUTO SERVICE.
Řízení jakosti Číslo předmětu: Na cvičení je nutno nosit: - vlastní přezůvky, -kalkulačku se základní statistikou Cvičení budou v laboratoři.
Aktuální problematika AutoSAP a SDA Aktuální problematika AutoSAP a SDA ve vazbě na MD ČR Ing. Pavel Juříček, viceprezident Sdružení automobilového průmyslu.
ARMOR Tiskové kazety nové generace. Představení skupiny ARMOR a společnosti ARMOR s.r.o. Skupina ARMOR - vznik 1922 ve Francii (Nantes) - dnes 16 obchodních.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Realita na trhu ojetých automobilů v ČR
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Komunikace a stimulování prodeje
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
Podnikatelské prostředí: Mezoprostředí
Doporučené postupy nebo standardy – aspekty právní
Nový zákon o zdravotnických prostředcích Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění 22. března 2013, Praha.
Obnova vozového parku v České republice
Oznamovací povinnost správních orgánů podle nařízení 764/2008 ProCoP setkání
Servisní koncepty Meteor – Trost Řešení pro firemní vozové parky
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Kontakt, dotazy Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce 2014 Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce počty osobních automobilů ve.
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
Účinná kontrola kvality pohonných hmot © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_293.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) + workshop Technologické platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Průhonice, 5. června 2012 Sdružení automobilového.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Temelín.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza marketingového mixu firmy Agrotec a. s. Bakalářská práce Zuzana Schwarzová.
Technické prohlídky pomáhají předcházet nehodám automobilů Profesní komora Stanic technické kontroly Praha 9. října 2013.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
PRAVIDELNÉ TECHNICKÉ PROHLÍDKY SILNIČNÍCH VOZIDEL.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 PROGRAMY INSPEKCÍ Robert Mout DCMR – Agentura pro ŽP.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Projekt GDA návrh PR podpory etapa: červen – srpen
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Česká inspekce životního prostředí
Standardizace odborné zdravotní péče
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Výbory a pracovní skupiny
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly Jedná se o 1. návrh, připomínky AutoSAP jsou uvedeny v textu červeně Fast Road s.r.o. Cihelná 2/ Praha 1 IČ: DIČ:CZ tel.:

Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly Preambule Opakovaná zkušenost potvrzuje, že při opravách automobilů se v řadě případů používají náhradní díly, které pro dané vozidlo nejsou schválené a že tyto díly mohou působit značné problémy a vytvářet až životu nebezpečné situace při jeho provozu. Totéž platí pro příslušenství, které se pro automobily nabízí. Prodejním argumentem bývá většinou nízká cena. Zavedené (značkové) firmy přitom nabízejí i díly a příslušenství shodné kvality, tedy díly vyráběné na stejném zařízení a ve stejné kvalitě jako díly schválené pro prvovýrobu. Vedle toho se však na trhu objevují díly neschválené, nikým a ničím negarantované, tedy i nebezpečné. Mnohdy se jedná přímo o padělky zejména z asijských zemí. Vzhledem k tomu, že běžný uživatel automobilů se v problematice dílů neorientuje, lze s velkou pravděpodobností tvrdit, že vůbec netuší jak problematické následky může použití neschválených náhradních dílů/příslušenství přinést

Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly O jaký projekt jde Projekt Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly chce zlepšit bezpečnost provozu především tím, že bude působit na veřejnost (uživatele automobilů), aby nepoužívala náhradní díly a příslušenství, které nedávají záruku potřebné kvality a totéž vyžadovala od autoservisů ať už značkových či neznačkových, včetně tzv. „garážistů“ Jaké formy působení bude projekt využívat K působení na veřejnost se budou využívat především hromadné sdělovací prostředky

Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly Jaká témata se budou komunikovat - rizika plynoucí z použití náhradních dílů – bezpečnost, možná příčina havárie, neexistující či sporné záruky, neúspěch u technické prohlídky… - právní důsledky problémů, které může přinést použití náhradních dílů s pochybnou kvalitou (odpovědnost v případě havárie vůči majitelům poškozených vozidel či zraněným osobám, postoj pojišťoven) - nízká životnost a proto sporný přínos nízké ceny

Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly Kdo by měl poskytovat informace Mají-li majitelé automobilů vzít uvedená sdělení vážně, tj. nikoli pouze jako placenou inzerci výrobců dílů či vozidel, je žádoucí, aby je sdělovaly kompetentní instituce (osoby), které vnímá veřejnost alespoň zčásti jako nezávislé a jako autority. Mohou to být zástupci dále uvedených organizací nebo odborníci na příslušnou oblast: - Policie - Ministerstvo dopravy, Besip - pojišťovny - SISA - ČOI - zkušebny (Dekra …) - Stanice technické kontroly - leasingové společnosti

Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly - instituce zabývající se vlivy na životní prostředí - hasiči - zdravotnictví - právníci - novináři

Co jsou nejbližší aktivity Jako první by měla být uspořádána tisková konference. Zainteresované instituce na nich sdělí své poznatky a postupy pokud jde o problémy způsobené použitím nechválených náhradních dílů. Nejlépe na konkrétních případech včetně fotodokumentace Následně by měl být z článků, které vyjdou na základě tiskové konference, případně z článků napsaných pro tento účel, vytvořen osmistránkový materiál, který by byl vložen do deníků. U článků bude uvedeno, ze kterého periodika materiál pochází. Doplněn bude úvodním článkem, který bude uvádět do problematiky tak, aby čtenář dostal relativně úplnou informaci – odhadovaný objem obchodu s náhradními díly, odhadovaný objem obchodu s díly pochybné kvality či padělky, aby bylo zřejmé, že nejde o zanedbatelnou záležitost. Pak několik případů - náklady na výměnu brzdových destiček a porovnání životnosti a tedy i ceny této opravy při použití destiček schválených a jiných, nabízených na internetu. Záruky – za díl a za vůz. Bezpečnost při použití jiných než schválených dílů či dílů shodné kvality dokumentovaná například testem kol, brzdového obložení, tlumičů… Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly

Kdo za projektem stojí O organizační záležitosti projektu se stará společnost Fast Road. Má zkušenost mj. s komunikačními aktivitami pro některé automobilové značky, například Toyota, Honda a Hyundai. Osoby, které pro Fast Road pracují, mají zkušenost s organizováním mnoha ročníků ankety Auto roku v ČR a Motocykl roku v ČR a pracovaly pro další automobilky dodavatele příslušenství a pojišťovny. S projektem bylo seznámeno Ministerstvo dopravy ČR (náměstek Ivo Toman), které mu přislíbilo podporu. S projektem bylo seznámeno Policejní prezididum ČR (ředitel Leoš Tržil), které mu přislíbilo podporu. S projektem bylo seznámeno Sdružení automobilového průmyslu (ředitel sekretariátu Antonín Šípek), které mu přislíbilo podporu. S projektem byl seznámen Svaz dovozců automobilů (tajemník Pavel Tunkl), který mu přislíbil podporu. Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly

Firmy, které se k projektu hlásí AlcarNadace Besip Barum ContinentalŠkoda Johnson ControlsBosch 3MHella Přispějte k bezpečnému provozu svým bezpečným autem s bezpečnými díly