APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Prezentuje: Mgr. Barbora Čalkovská ULD, Brno
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
HANDI JOBS, občanské sdružení
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící Online tlumočnická služba pro neslyšící - NONSTOP.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.s.
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
ohroženým domácím násilím
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Proč mají zůstat stranou? Komplexní posílení a využití pracovního potenciálu žadatelů o azyl Listopad 2007.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. - Posílit integraci neslyšících do světa slyšících - Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb pro neslyšící a.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Personální plán pro podnikatelský plán
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Tlumočník očima neslyšícího dítěte Lucie Břinková, Josefina Kalousová, Markéta Spilková.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Sociální podnikání v Praze
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící
Kariérové poradenství a podnikavost
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

APPN, o.s. Agentura pro neslyšící

Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty

Víte jak si neslyšící volá sanitku? Umíte si neslyšícího představit jako vašeho kolegu? Uměli byste se domluvit s neslyšícím? Jak se neslyšící seznámí s daňovým zákonem či právními předpisy? Jak se neslyšící dorozumí na úřadu či při jednání v bance? Jak lékař sdělí neslyšícímu výsledek testů a infomace o jeho nemoci? (a domluví se s ním na způsobu a krocích léčby?)

Kdo jsme ?  Občanské sdružení APPN,o.s. vzniklo v roce 2006  Přispívá k integraci neslyšících do světa slyšících  Pomáhá odstrańovat bariéry v komunikaci s neslyšícími  Služby APPN jsou poskytovány zdarma

Co děláme ?  Podpora nezaměstnaných při hledání práce  Pomoc s doplněnám potřebných dovedností  Poradenství týkající se zaměstnávání neslyšících  Sociálních služby pro neslyšící: online tlumočnické služby, právní poradna, telefonické vyřizování aj

Pro koho pracujeme?  Pro neslyšící – pro potenciální i reálné zaměstnance  Pro slyšící – pro potenciální i reálné zaměstnavatele

Jaké jsou naše výsledky ? APPN zprostředkovalo od roku 2006 zaměstnání více než 300 neslyšícím. Jen za minulý rok to bylo 48 neslyšících, kteří díky nám našli práci. Za rok 2011 jsme zprostředkovali online tlumočením přes telefonických hovorů. V listopadu 2011 jsme založili Tichou kavárnu - první pražskou kavárnu, kde obsluhují neslyšící.

Firma roku 2011 v Tiché kavárně

Naše projekty -Online tlumočnická služby nonstop -Zprostředkování komunikace neslyšících se slyšícím světem, kdykoliv a kdekoliv -Unikátní a potřebná služba pro celou ČR - V plánu je rozšíření jejího využívání na úřadech a institucích -Minimum neslyšícího podnikatele -6 DVD, která obsahují základní informace potřebné k zahájení a výkonu podnikatelské činnosti -Všechny informace jsou neslyšícím k dispozici na stránkách -Vytvoření speciální odborné slovní zásoby ve spolupráci s jazykovědci

Naše projekty - Tranzitní program pro neslyšící -Příprava klienta se sluchovým postižením na konkrétní zaměstnání již v době studia, získávání praxe přímo na budoucím pracovišti -Usnadnění přechodu ze školy do zaměstnání -Mezinárodní program, spolupráce s partnery ze Slovenska, Norska, Irska, Rakouska, Švédska a Francie. - Deaf Support -Mezinárodní spolupráce v oblasti zaměstnávání neslyšících -Výsledkem bude první elektronický katalog a databáze pracovních pozic pro neslyšící s přehledem zaměstnavatelů a česko-slovenská databáze s evropskou burzou práce pro neslyšící

Naše projekty -Jistota zaměstnání vytvoření pracovních míst pro 12 osob se sluchovým postižením na pozici skenování dokumentů, digitalizace, ve spolupráci s firmou VDI Handicap -Projekt Neslyšící na trhu práce zajištění pracovního uplatnění pro 23 osob se sluchovým postižením. -Informační a tréninkové centrum pro neslyšící zlepšení a podpora konkurenceschopnosti neslyšících, individuální přístup k neslyšícím klientům, rozšíření pracovně rehabilitačního centra -

Co umíme, v čem jsme dobří ? Dlouholetá zkušenost v neziskovém sektoru a s prací s neslyšícími Služby poskytované na vysoké profesionální úrovni, kvalita a odbornost Celorepubliková působnost Unikátnost, jedinečnost Potřebnost Viditelné výsledky a přímý dopad

Příprava na tlumočení

Děkuji vám za pozornost

Kontakt: Mgr. Renata Dohnalová APPN, o.s. Světova 1051/15, Praha 8