TŘÍFÁZOVÝ MODEL UČENÍ Název vyučovací jednotky: ANIMALS (zvířata)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Absolutistická monarchie ve Francii
Advertisements

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Studentská inovace praxí
DOMOV ADRESA oslovení jméno a příjmení ulice a číslo domu obec, město
PROJEKT „VAŘÍME SE ŠKOLOU“. Smysl projektu: Děti si vyzkouší různé možnosti, jak lze prostřít stůl a na něj připravit různé druhy pokrmů. Uvědomí si,
Třída 2.B si na čtvrteční odpoledne pro své rodiče a budoucí prvňáčky připravila ukázkovou hodinu angličtiny. Rodičům žáci předvedli, co vše už umí a.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
Mezipředmětové vztahy Aplikace anglického jazyka do jiných předmětů s využitím moderních metod.
Odčítání v druhé desítce bez přechodu
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace GEPARD 1-domácí zvířata
III. ročník – ošetřovatelství – prezenční III. ročník – ošetřovatelství. kombinované 259 Vybrané kapitoly z didaktiky 195 Vybrané kapitoly z didaktiky.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Implementace ICT do vzdělávacích oblastí a oborů
Multimédia.
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
Části obličeje Anotace: Zopakování slovní zásoby. Pomocí doplňování písmen do tabulky zjistí nová slovíčka, jejich význam pak hledají v anglicko-českém.
Didaktika geografie.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Název školy ZŠ. J. E. P urkyně a Základní umělecká škola Liobochovice Autor Mgr. Venuše Plášilová Název VY_32_INOVACE_22_NJ_ZAHLWÖRTER1-10 Téma ZAHLWÖRTER.
Matematika pro stavební obory 6. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Matematika pro automobilní obory 19. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Zvířata domácí, hospodářská Název sady: Člověk a jeho svět.
Zvířata v ZOO VY_32_INOVACE_2B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Jazyk a jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_29_Pracovní postup Téma: Pracovní.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Požadavky RVP PV Úloha diagnostiky při sledování
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Voda a její využití Voda v domácnosti.
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Charakteristika výukového materiálu
ZŠ. J.E. Purkyně a Základní umělecká škola VY_32_INOVACE_02_NJ_BERUFE
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
Rozložení nadpisu Podnadpis.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ speciální Litvínov, Šafaříkova 991, okr. Most
Autor: Mgr. Eva Procházková
Mgr. Helena Hubatková Selucká VIKBB35 Podpora čtenářství – podzim 2013
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_8_AJ4
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B34Fy6_Teplota
Práva dítěte Výchova k občanství
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
aneb vyvážený plán hodiny s prvky konstruktivismu
Jak si hrát v hodinách slohu?
Anglický jazyk Bc. Renata Fehérová 
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_16_AJ4
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu podnadpis.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Anglický jazyk HEALTH On-line diskuse k virtuální hospitaci –
Transkript prezentace:

TŘÍFÁZOVÝ MODEL UČENÍ Název vyučovací jednotky: ANIMALS (zvířata) Cílová skupina: 3. ročník, třída 3. A Časové rozvržení: 2 vyučovací jednotky, 90 minut Vzdělávací oblast podle RVP: CIZÍ JAZYKY Vzdělávací obor podle RVP: ANGLICKÝ JAZYK Vyučující (autoři prezentace): Mgr. Jaroslava Ledererová Mgr. Sandra Krausová Cíl vyučovací jednotky: Zopakovat a rozšířit slovní zásobu animals Výstup SSZŠ: Žáci se seznámí se slovní zásobou animals Použité metody: E-U-R: teploměr, braisntorming, kostka …

TŘÍFÁZOVÝ MODEL UČENÍ Začínáme a těšíme se!  Žákům je vysvětlen postup v následujících dvou hodinách a také cíl těchto hodin.

EVOKACE – 1. FÁZE VYCHÁZÍME Z PŘEDPOKLADU, ŽE DĚTI O DANÉM TÉMATU NĚCO VĚDÍ. VYZÝVÁME JE TEDY K ZAMYŠLENÍ, CO JIŽ O TÉMATU VĚDÍ. PTÁME SE, CO BY SE CHTĚLY NAUČIT. TEPLOMĚR Máme pomyslnou stupnici „teploměr“, který prochází celou místností. (jsou přesně určeny bod nula i maximální a minimální hodnota) Žáci mají za úkol promyslet si, kolik zvířátek umí v angličtině pojmenovat. Podle celkového počtu se postaví na vyznačenou úsečku.

EVOKACE – 1. fáze BRAINSTORMIG Žáci sepisují všechna zvířátka, která umí v angličtině pojmenovat. Nejprve pracují samostatně, píší zvířátka na papírek, který se nalepí na tabuli. Poté žáci sepisují zvířátka ještě ve dvojici a následně i ve skupině. Všechny papírky jsou nalepeny na tabuli a žáci si mohou uvědomit, že ve větším počtu mohou vymyslet víc …

BRAINSTORMIG

BRAINSTORMIG

BRAINSTORMIG

UVĚDOMĚNÍ SI VÝZNAMU – 2. FÁZE DĚTI ZPRACOVÁVAJÍ INFORMACE   UVĚDOMĚNÍ SI VÝZNAMU – 2. FÁZE DĚTI ZPRACOVÁVAJÍ INFORMACE. PRACUJÍ S RŮZNÝM MATERIÁLEM POTŘEBNÝM A VHODNÝM K VÝUCE. Žáci poslouchají píseň a kroužkují zvířátka, která v písničce uslyší.

UVĚDOMĚNÍ SI VÝZNAMU – 2. FÁZE Žáci pracují s obrázkovým slovníčkem.

UVĚDOMĚNÍ SI VÝZNAMU – 2. FÁZE Žáci pracují s plyšovými zvířátky. Žáci hrají pexeso s obrázky a názvy zvířátek.

UVĚDOMĚNÍ SI VÝZNAMU – 2. FÁZE KOSTKA Žák si hodí plyšovou kostkou. Padne mu např. číslo 1 = musí tedy předvést zvířátko, které mu učitel určí a ostatní žáci hádají, které zvířátko žák předvádí.

REFLEXE – 3. fáze Děti se ohlížejí a uvědomují si, co se naučily nového (popř. co se jim ještě nedaří). Hodnotí, jak se jim pracovalo a kdo jim pomohl (nebo oni jemu). PRÁCE S INTERAKTIVNÍ TABULÍ Žáci přiřazují k obrázku zvířátka jeho anglický název. Žáci přiřazují k anglickému názvu zvířátka jeho obrázek.

PRÁCE S INTERAKTIVNÍ TABULÍ ŽÁCI SKLÁDAJÍ Z PŘEHÁZENÝCH PÍSMENEK SPRÁVNÝ ANGLICKÝ NÁZEV ZVÍŘÁTKA. ŽÁCI HÁDAJÍ NÁZEV ZVÍŘÁTKA PODLE ZVUKU, KTERÝ VYDÁVÁ.

REFLEXE – 3. fáze T- GRAF Žáci rozdělují do t-grafu zvířátka domácí (pets) a zvířátka, která mohou vidět v zoo. Žáci vyplní tabulku, do které zapíší, jaká zvířátka uměli pojmenovat ještě před danou výukovou jednotkou, jaká zvířátka stále pojmenovat neumí a jaká zvířátka se během výukové jednotky naučili pojmenovat.

NAŠE SNAHA, CÍLE A PŮSOBENÍ NA ŽÁKY Snažily jsme se zapůsobit na smysly našich žáků (jejich sluch, zrak, hmat). Snažily jsme se o poutavou, zajímavou a zábavnou formu výuky. Snažili jsme se využít formy podle vhodnosti a srozumitelnosti pro žáky 3. třídy.   Žáci si zopakovali slovíčka - animals, která již znali. Žáci se naučili nová slovíčka a rozšířili svou „anglickou“ slovní zásobu. Žáci si dokonce pod vlivem našeho brainstormingu vyzkoušeli soutěž s rodiči. Jeden žák nám oznámil, že s maminkou doma soutěžil. Víc anglických názvů zvířátek napsal na papír právě žáček třetí třídy a nad maminkou zvítězil … 