ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … OBRATLOVCI VY_32_INOVACE_4.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Advertisements

VY_32_INOVACE_410, 21. sada, Přírodověda
Bezobratlí živočichové
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Ověř si své znalosti z živočišné říše.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Autor:Mgr. Alena Shánělová
Autor:Mgr. Alena Shánělová
Základní skupiny živočichů
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
VY_32_INOVACE_16_Kapr obecný
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_18.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM HOUBY VY_32_INOVACE_17.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Plazi opakování Pro 7. třídy.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_10.
Zoologická zahrada Východ ZOO.
Obojživelníci Základní škola Žižkov, Kremnická 98, Kutná Hora
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Marková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Plazi autor: David Hainall.
Třídění živočichů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.16
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.08 Název pro školu:
Živočichové - obratlovci
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM LÁTKY A JEJICH SKUPENSTVÍ VY_32_INOVACE_11.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské smysly ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské t ě lo VY_32_INOVACE_7.
Obojživelníci autor: David Hainall.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … PTÁCI VY_32_INOVACE_10.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM VODA, VZDUCH, PŮDA
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
VY_52_INOVACE_Př Plazi(prezentace, test) Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda- Přírodopis.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_9,čj.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_3,čj.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_10,čj.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_2,čj.
RYBY 2 Obojživelníci plazi.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_15.
Člověk – životní podmínky, lidské tělo
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_6,čj.
JEŠTĚŘI
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_294_ŽIVÁ_PŘÍRODA_ŽIVOČICHO.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_1A_04_Dělení živočichů Téma: Člověk a jeho svět Datum tvorby:
zpracovaný v rámci projektu
třída: PLAZI vejce v kožovitém obalu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ŽIVOČICHOVÉ - PROCVIČOVÁNÍ
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Obratlovci-prezentace
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VY_32_INOVACE_10_PŘV_OBRATLOVCI A BEZOBRATLÍ
Obratlovci Autor: Mgr. Iva Hirschová
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
OBRATLOVCI - POPIS Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … OBRATLOVCI VY_32_INOVACE_4

Ahoj kluci a holky. Jmenuji se Amálka a budu vás provázet zábavnými cvičeními a pomáhat vám při soutěžních hrách. Dnes se dozvíme něco o říši obratlovců. Hodn ě zdaru, práv ě za č ínáme !!!

Kdo jsou to obratlovci ? Troška teorie nikoho nezabije: Do této skupiny živočichů patří RYBY, OBOJŽIVELNÍCI a PLAZI. Obratlovci se jim říká proto, že mají páteř složenou z menších kostí zvaných obratle.

Ryby Všechny ryby žijí ve vodě slané nebo sladké. Dýchají žábrami kyslík přímo z vody. Namísto nohou mají ploutve a ocas. Potravou jsou jim vodní rostliny i jiní vodní živočichové. Ryby mají různou velikost, od centimetrových koljušek po žraloka obrovského měřícího přes dvanáct metrů. Ryby Všechny ryby žijí ve vodě slané nebo sladké. Dýchají žábrami kyslík přímo z vody. Namísto nohou mají ploutve a ocas. Potravou jsou jim vodní rostliny i jiní vodní živočichové. Ryby mají různou velikost, od centimetrových koljušek po žraloka obrovského měřícího přes dvanáct metrů. 1 2

Obojživelníci Byli prvními obojživelníky, kteří osídlili souš. Vyvinuli se z ryb. Většinu života tráví ve vodě. Patří sem čolci a mloci, žáby a ropuchy. Obojživelníci Byli prvními obojživelníky, kteří osídlili souš. Vyvinuli se z ryb. Většinu života tráví ve vodě. Patří sem čolci a mloci, žáby a ropuchy

Plazi První plazi se vyvinuli z obojživelníků jako veleještěři. Většina plazů jsou tvorové suchozemští, někteří jsou doma i ve vodě. Patří sem želvy, krokodýlové, hadi a ještěři. Plazi První plazi se vyvinuli z obojživelníků jako veleještěři. Většina plazů jsou tvorové suchozemští, někteří jsou doma i ve vodě. Patří sem želvy, krokodýlové, hadi a ještěři

žábyželvyžraloci mají dlouhý lepkavý jazyk má na svědomí i mnoho lidských obětí mají tvrdý krunýř z kostěných plátů kladou vejce a zahrabávají je do písku místo zubů mají tvrdé rohovité okraje umějí plavat, skákat i lézt po stromech jsou to draví živočichové s ostrými zuby kostru mají tvořenou chrupavkami nikoliv kostmi mají hladkou i drsnou kůži, ale vždy vlhkou N

ÚKOL : Číslo sady: 3 Číslo DUM v sadě: 4 Téma sady: Zkouším, bádám.. Název DUM: Obratlovci Autorka: Helena Jordánová, Mgr. DUM využijete při informování dětí o říši obratlovců Žáci se pokusí podle svých zkušeností a nových informací správně odpovědět na otázky o živočiších Zpět na list 7 se vrátíš kliknutím na Úkol. Zpět na úvod Dobře si zapamatuj všechny informace, které ti Amálka nabídla. V listu 7 přiřaď nabídnuté informace k živočichu. Klikni na živočicha, pokud si myslíš, že věta je o něm.

Obr. Koljuška menší -[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. Žralok modrý- [ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. Čolek velký[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. Mlok skvrnitý[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mlok_skvrnit%C3%BD Obr. Ropucha obrovská[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ropucha_obrovsk%C3%A1 Obr. ŽÁBA[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. želva[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: tortoise.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/72/Chersina_angulata_ tortoise.jpg

Obr. krokodýl[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: aximo%27%29.jpg aximo%27%29.jpg Obr. Kobra indická :[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kobra_indick%C3%A1 Obr.ještěrka:[ cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: panek%29.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lacerta_vivipara_2_hen_%28Marek_Szcze panek%29.jpg