Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org."— Transkript prezentace:

1 Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Země a Měsíc VY_32_INOVACE_2

2 Hodně zdaru, právě začínáme !!!
Ahoj kluci a holky. Jmenuji se Amálka a budu vás provázet zábavnými cvičeními a pomáhat vám při soutěžních hrách. Dnes se dozvíme něco nového o naší Zemi a Měsíci. Hodně zdaru, právě začínáme !!!

3 Troška teorie nikoho nezabije:
Země. Země je třetí planeta sluneční soustavy. A zatím jediná planeta, kde je život. Země obíhá kolem Slunce a oběhne ho za jeden rok. To způsobuje změnu ročního období. Má tvar nedokonalé koule. Planetu obklopuje vzduch, který nám umožňuje dýchání a na Zemi je voda, ve které vznikl první život. Na Zemi je silná gravitace . Uvnitř Země je jádro s roztavenými látkami. Zemský povrch – souš je rozdělena do šesti kontinentů –Asie, Amerika Afrika, Antarktida, Evropa a Austrálie.

4 Troška teorie nikoho nezabije:
Měsíc. Měsíc je jediná známá oběžnice planety Země. Měsíc oběhne planetu Zemi za jeden měsíc. Gravitační síly měsíce způsobují na Zemi příliv a odliv. Měsíc je pokryt spoustou kráterů, které vytvořili dopadající meteority. Na Měsíci zatím nebyla objevena ani voda, ani kyslík pro život. Měsíc je nejjasnější v noci, ale občas je vidět i ve dne. Lidé ze Země pozorují vždy jen jednu stranu Měsíce, protože Měsíc se neutáčí kolem své osy. Lidé posílají na průzkum Měsíce spoustu sond a družic. První lidé, kteří přistáli na Měsíci v roce 1969 byli N. Amstrong a E.Aldrin.

5 Co se nachází uvnitř planety Země? Jaký je tvar naší planety?
Správně zodpovězená otázka ti při kliknutí na ni odkryje kousek obrázku. Co se nachází uvnitř planety Země? Jaký je tvar naší planety? Do jaké soustavy patří Země? Kde vznikl první život? Jaké síly působí na věci na Zemi? Za jak dlouho Země oběhne Slunce? Co obklopuje planetu? Jak je rozdělena zemská souš? Kolik je planet, kde se nachází život?

6 1. Co je to Měsíc? 2. Za jak dlouho Měsíc oběhne planetu Zemi? 3. Má nějaký vliv Měsíc na Zemi? 4. Čím je pokryt povrch Měsíce? 5. Je na Měsíci voda a kyslík k dýchání? 6. Kdy můžeme Měsíc pozorovat ? 7. Proč lidé ze Země nevidí Měsíc z obou stran? 8. Jak lidé Měsíc zkoumají, byl už na Měsíci člověk?

7 ÚKOL : List č. 3 a 4 – přečti si něco zajímavého o naši planetě Zemi a o její obíhající hvězdě Měsíci List č. 5 – pokud správně zodpovíš otázku smíš kliknout na modrý čtverec, pod kterým je část obrázku, jakmile odpovíš na všechny otázky rozkryje se ti celý obrázek List č.6 - postup je stejný, jen se ti rozkryje jiný obrázek Zpět na list 5 se vrátíš kliknutím na Úkol: Číslo sady: 3 Číslo DUM v sadě: 2 Téma sady: Zkouším, bádám .. Název DUM: Země a měsíc Autorka: Helena Jordánová, Mgr. DUM využijete při získání nových poznatků o Zemi a Měsíci Žáci se pokusí zapamatovat si co nejvíce, aby mohli správně odpovědět na testované otázky Zpět na úvod


Stáhnout ppt "Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org."

Podobné prezentace


Reklamy Google