Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Průmyslová střední škola Letohrad
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
POHLED PODNIKATELSKÉ SFÉRY NA SOUČASNOU SITUACI V OBLASTI ŘEMESEL
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Informace o projektu IKAP
Model intenzivní podpory
Podpora procesů uznávání
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice, dceřinná společnost Aircraft Industries, a.s. Kunovice 24. 3. 2012 Luhačovice

Střední škola letecká Studium Techniků údržby letadel Čtyřleté maturitní - „Letecký mechanik“ Tříleté učební - „Mechanik letadel“ - „Klempíř letadel“ Dceřiná společnost Aircraft Industries

Aerodynamický (větrný) tunel

Využití tunelu Měření větrného odporu Úspora energií Studie obtékání vzduchu Vlivy na rychlost Hlučnost Měření vztlaku

Simulátor

Simulátor Simulace řízení letadla Ověření informací z praxe – pohyb řídících ploch a chování letadla Řízení letadla na zemi a ve vzduchu

Letadla SŠL L 410_civil – plně funkční – traťová údržba L410_KAF – výuka „těžké“ údržby

Základní informace o projektu Předkladatel projektu – Střední škola letecká Kunovice, spolupracující organizace – ZŠ ZK, OP VK, Opatření 1.1 Zvyšování kvality počátečního vzdělávání, podpora technických oborů a řemesel, realizace od 1. 11. 2012 do 30. 3. 2012, pro region Zlínského kraje.

Cílová skupina Studenti Střední školy letecké Kunovice žáci základních škol Zlínského kraje, zájemci o technické obory učitelé technických předmětů na ZŠ ve ZK.

Zapojení žáků ze ZŠ Zaměřit se na mladé zájemce o fyziku a fyzikální jevy, mladé debrujáry prostřednictvím vedoucích kroužků, Téma: odpor, aerodynamika – jejich dopady na životní prostředí a ekonomiku – řešení úkolů, soutěží, realizace tzv. „projektových dnů“ pro zájemce z jednotlivých ZŠ do SŠL Kunovice, Exkurze do společnosti Aicraft Industries, a.s. Kunovice a Evektor … – výrobců letadel.

Realizace projektu Instalace aerodynamického tunelu, zpracování výukových materiálů pro žáky ZŠ – tištěné materiály – letáková forma, animace, zpracování metodiky pro SŠ a ZŠ a výukových (informačních) materiálů, projektové dny pro žáky ze ZŠ.

Plán projektového dne Aerodynamický tunel – odborný průvodce – pedagog a studenti ze SŠL budou připraveni žákům ZŠ prezentovat model, vizualizace pomocí animovaného spotu, (žáci dostanou tištěné materiály), soutěže o ceny – zapojení studentů SŠL, simulace řízení letadla na letadlovém trenažéru a skutečném modelu letadla, prohlídka společnosti Aircraft Industries, a.s., popř. společnosti Evektor, závěr a evaluace akce.

Zapojení učitelů do projektových aktivit Role metodiků: účast na projektovém dnu, 10 hodin, vč. organizačních záležitostí, přípravy a účasti na projektovém dnu,

Zpětná vazba od účastníků semináře mladých debrujárů v Luhačovivích Co potřebujeme: zpětnou vazbu od vedoucích kroužků mladých debrujárů, zda by měli zájem a možnost jejich zapojení, organizační záležitosti – doprava a občerstvení budou financovány z projektu, rozsah – ne více než 3 hodiny na celou akci, Časové možnosti – ve kterém období školního roku atd.