ESKILLS.EC.EUROPA.EU Výsledky IT Fitness 2014. ESKILLS.EC.EUROPA.EU Základní informace www.itfitness.cz 1. 6. 2014 – 30. 9. 2014 paralelně i na Slovensku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle WORD - EXCEL UČIVO pro tříleté obory s výučním listem čtyřleté obory s maturitou Předmět INFORMATIKA A KOMUNIKACE PRVNÍ.
Advertisements

Výuková opora pro odborná učiliště: Textové editory - Typografie:
Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Počítačová grafika.
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Počasí tabulka v MS Excelu Mgr. Jitka Křičková, Mgr. Jitka Rybenská.
Mobilní display kampaně
Základy informatiky úvod
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti.
TABULKOVÉ PROCESORY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Komprese barev Jakub Gemrot Ondřej Burkert. Popis problému Běžné obrázky mají 16,7 mil. barev Běžné obrázky mají 16,7 mil. barev Problém: Jak je rozumně.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Informatika Internet.
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ESKILLS.EC.EUROPA.EU Přehled kampaně e- Skills for Jobs 2014.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
European Computer Driving Licence Informační a poradenské centrum PEF.
Textový editor opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Elektronická komunikace
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Internet.
Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a osobní finance pro každého cílová skupina 56% mužů, 44% ženy 25% ve věku let, 24%
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Trendy v ICT Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ZÁKLADNÍ ÚPRAVY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Nové funkce v novém Skliku
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Ostrava 30. září 2002 ECDL pro učitele Libor Koníček Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
European Computer Driving Licence
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
RNDr. Jana Matesová Obsluha počítače, tvůrce počítačové grafiky, videa a tvůrce webových stránek Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Vyledávání na internetu (18). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Dotazníky Google docs Jan Juránek Základní charakteristika Google Docs/Google dokumenty Jsou to online aplikace od společnosti Google. K využívání těchto.
Počítačová grafika. Rastrová grafika Fungování monitoru Jak může monitor zobrazit barvy tak věrně? Kolik barev vůbec dokáže zobrazit?
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Inf Bezpečný počítač.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Elektronická komunikace
Škodlivý software, počítačové viry
Kurz počítačové gramotnosti P0 – úvodní modul
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Výsledky IT Fitness 2014

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Základní informace – paralelně i na Slovensku Hlavní cílovou skupinou byly základní a střední školy CELKEM otestovných NOVINKA: Dvě úrovně testu – základní a střední školy/veřejnost

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Složení testu Sebehodnotící část testu (15 otázek) Testová část: 24 otázek obecná ICT gramotnost a teoretické otázky práce s ICT a praktické otázky bezpečnost a etika online Každý testovaný dostal po ukončení testu certifikát s procentuální úspěšností do své ové schránky.

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Statistiky

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Počet testovaných a věk 58% muži a 42% ženy Průměrný věk 15 let Hlavní cílová skupina 10 – 20 let

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Mladí lidé a ICT - trendy

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Vybavenost ICT

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Připojení na internet

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Internet – nejčastější činnosti

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Sociální sítě

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Další ICT vybavení

ESKILLS.EC.EUROPA.EU ICT jako profese

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Výsledky testu – Základní škola

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Průměrná úspěšnost 49%  Nejlehčí otázky:  ová etiketa  sociální sítě  textový editor - pravopis  Nejtěžší otázky:  práce s tabulkovými procesory  práce se soubory a složkami  vyhledávání na internetu (obrázky,jízdní řády, úřední hodiny)

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Nejlehčí otázka  Zuzka chce poslat kamarádce Janě mail na její ovou adresu. Která adresa bude určitě správná?  jana  jana&malagmail.com  

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Nejtěžší otázka Roman ve svém projektu použil a upravil banner z hlavní stránky Slovenského báňského muzea. Po úpravě vypadal obrázek takto: Najděte na internetu původní obrázek a rozhodněte, která tvrzení o původním obrázku jsou pravdivá:  Obrázek je typu jpg.  Obrázek má menší velikost než 400 kB.  Šířka obrázku je 1200 pixelů.  Pravdivá jsou tvrzení:  jen (1); jen (2); jen (3); jen (1) a (2); jen (2) a (3); jen (1) a (3); (1) a (2) a (3);

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Výsledky testu Střední škola/ Veřejnost

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Průměrná úspěšnost 42%  Nejjednodušší otázky:  bezpečnost na internetu  práce s mobilním zařízením  vyhledávání (kurzy, GPS, texty)  Nejsložitější otázky:  práce s grafy  práce s tabulkovými procesory  práce s grafikou

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Nejlehčí otázka Co je to PHISHING?  , který od příjemce vyžaduje, aby poskytl svoje osobní údaje. *  Software, který skrytě sbírá informace o mně a mém počítači.  Záměrně vytvořená nepravdivá zpráva, která však vypadá důvěryhodně a šíří poplašné informace.  , v kterém se odesílatel vydává za někoho jiného a nabízí nám ke koupi něco, co ve skutečnosti nevlastní

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Nejtěžší otázka  Kopírování vzorců  V tabulce jsme do buňky C5 zadali vzorec, kterým přepočítáme cenu výrobku na české koruny. Tento vzorec jsme potom zkopírovali do buňky C6. Jaká výsledná cena bude v buňce C6?  256,23 *  3664,90  0  5059,75

ESKILLS.EC.EUROPA.EU Děkuji za pozornost Výsledky a analýza testu budou k dispozici na