Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji 2008-2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Veřejné projednání návrhu 2
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Krajská nemocnice Liberec multikriteriální hodnocení alternativních lokalit Karel Maier
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Skupina RWE v České republice
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Halina Doležalová.  Vznik na jaře 2008, 64 členů  Převážná většina zdravotníků- zdravotních sester  Cíl: vzbudit veřejnou diskuzi o potřebě hospice.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 15. dubna 2015 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Snídaně starostů , Jedlí
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. – 22. září 2017 Doksy Ing. Michaela.
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Reforma psychiatrické péče
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 20. – 21. září 2018 Hejnice Ing.
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Resort zdravotnictví Liberec,
Transkript prezentace:

Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji

Nastavení priorit politiky krajské reprezentace  Zahájení konstruktivní diskuze na téma PP napříč všech politických stran zastoupených v ZK LK  Zpracován návrh koncepce paliativní péče

 Podporu aktivit pro zvýšení povědomí laické veřejnosti významu paliativní péče (podpořeny benefiční koncerty)  Podpora vzniku domácí paliativní péče - první registrovaná sociální služba, zajišťující hospicovou péči v terénu říjen 2009 (poskytnuta finanční podpora na zahájení provozu z rozpočtu kraje) Co přinesla koncepce

- podpora vzniku rodinných pokojů Krajské nemocnici Liberec, a.s. Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. Nemocnice s poliklinikou Semily Panochova nemocnice Turnov s.r.o.

G 27  Nastavení systému financování provozu služeb paliativní péče G 27 - Grantový program podpory paliativní a hospicové péče zřízen od roku 2010 rozděluje částku 1,4 mil. Kč neinvestiční dotace na financování provozu služeb sociálních a zdravotních souvisejících s poskytováním paliativní a hospicové péče

souhlas s výstavbou kamenného hospice Kde by měl objekt stát ? V centru Libereckého kraje vhodné lokality Liberec x Jablonec nad N.

Mapování vhodných lokalit  Hledání vhodných pozemků k výstavbě ve vlastnictví kraje.  V roce 2010 obdržel kraj bezplatným převodem pozemky od Města Jablonec n. N. – následně byla zjištěna nevhodnost pozemků pro výstavbu.  V roce 2011 Statutárního města Liberec nabídlo budovu bývalého dětského domova „U Sirotčince“ v centru města – pro potřeby vybudování hospice nejvhodnější varianta.

Další aktivity  Spolupořádání Celorepublikové konference paliativní a hospicové péče v Liberci za účasti cca 400 účastníků.  Podepsání smlouvy o spolupráci s o.p.s Hospicové péče sv. Zdislavy.  Seznámení s činností kamenných hospiců v republice za účelem získání zkušeností spojených s výstavbou a následně provozem – Hospic Chrudim a Hospic v Červeném Kostelci.  Vyhlášení veřejné sbírky „HOSPIC v Libereckém kraji“.

co přinese rok 2012  Podpora stávajících aktivit – G 27  Zahájení stavebně technických prací spojených s výstavbou hospice (7,2.mil Kč).  Ve II. polovině 2012 budeme znát skutečnou výši nákladů na rekonstrukci a následně bude možné zahájit samotnou přestavbu

Děkuji za pozornost.