Věznice Heřmanice Souvislá praxe 29.1.-9.2.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PAROLE podmíněné propuštění z výkonu trestu odnětí svobody
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Kariérové poradenství
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Péče o pracovníky.
Martin Koňařík XLII. konference České demografické společnosti, , Praha Martin Koňařík.
Prezentace pro jednání se zástupci leteckých dopravců –
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
ŘÍZENÁ PRAXE STUDENTŮ STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY OCHRANY OSOB A MAJETKU KARVINÁ U MĚSTSKÉ POLICIE OSTRAVA V ROCE 2013.
Profesní vzdělávání sociálních kurátorů
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
VĚZNICE A VĚZNI V ČESKÉ REPUBLICE Křečková Magdalena, 2.A.
Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady.
10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
KRAJská konference UNIV 2 Kraje – jihomoravský kraj 29. a 30
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Organizace sociální správy
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
ohroženým domácím násilím
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Pobytové středisko Zastávka
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Probační a mediační služba České republiky Středisko Olomouc
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Fakultní nemocnice Ostrava
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Praxe ve Věznici Karviná
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Státní správa Petr Machala.
Státní správa.
Workshop – zaměstnávání vězňů Brno. Proč zaměstnávat – celospolečenský úhel pohledu Zaměstnávání vězňů pomáhá jejich návratu do společnosti,
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie
 průkopník a nositel tradice postpenitenciární péče.
KOMISE PRO PODMÍNĚNÉ PROPUŠTĚNÍ – JAK V ČR FUNGUJÍ A JAKÉ MAJÍ VÝSLEDKY? Ondřej Dušek, A. Matoušková RVPK.
VĚZEŇSTVÍ A VAZEBNICTVÍ Vypracovala: Kristýna Kučerová, 2. C.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Odpovědnost za disciplinární správní delikty. Pojem disciplinárního správního deliktu disciplinární (kázeňský delikt)=porušení disciplíny kázně disciplinární.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Institut ochránce práv dětí
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Liberecký inspektorát ČŠI
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Jakub Kovář, projekt Křehká šance II,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Věznice Heřmanice Souvislá praxe 29.1.-9.2.2007

Osnova Cíl zařízení Financování zařízení Druh organizace Stručná historie zařízení Organizační struktura zařízení Personální a prostorové vybavení Pracovní náplň sociálních pracovníků Skladba klientů Zdroje informací o klientech a jejich sociální situaci, validita informací Právní předpisy související s prací daného zařízení Instituce, orgány a organizace spolupracující při řešení sociálních problémů klientů Metody a techniky práce s klienty Pozorování práce sociálního pracovníka Samostatná práce studenta s klientem pod vedením sociálního pracovníka Kasuistika klienta Hodnocení praxe studentem

Stručná historie zařízení 1959 počátky pracovního tábora 70. léta – rozsáhlá přestavba 1967 zahájena vlastní výroba od poloviny roku 1981 přicházela do Heřmanic II. Nápravná skupina 1990 propuštěno na amnestii prezidenta republiky cca 800 odsouzených 1993 zřízeno oddělení vazby se zmírněným režimem Od r. 1996 výkon vazby pro 350 obviněných

Organizační struktura zařízení 1. Věznice se člení na oddělení a organizačně samostatný referát. 2. Ve věznici se zřizuje a) oddělení vězeňské stráže, jehož součástí je referát dopravy, b) oddělení výkonu trestu, do něhož je začleněn úsek specializovaného výkonu trestu, c) oddělení prevence a stížností, d) oddělení personální, e) oddělení logistiky, jehož součástí jsou referáty stavební, stravování a výživy, spojovací a telekomunikační a referát hospodářský, f) oddělení ekonomické, g) oddělení správní, h) oddělení zaměstnávání vězněných osob, i) oddělení informatiky, j) zdravotnické středisko, k) oddělení automobilové opravny. 3. Náplně činnosti jednotlivých oddělení. 4. Ředitel věznice též vydá provozní řád zdravotnického střediska, a to po předchozím projednání s ředitelem odboru zdravotnické služby generálního ředitelství.

Skladba klientů

Počty odsouzených ve Věznici Heřmanice podle recidivy

Stav odsouzených ve Věznici Heřmanice podle věku

Stav odsouzených ve Věznici Heřmanice podle dosaženého vzdělání

Stav odsouzených ve Věznici Heřmanice podle délky uloženého trestu

Průměrné početní stavy odsouzených ve Věznici Heřmanice v letech 2000 - 2003

Procentuální zastoupení odsouzených Čechů a cizinců k 1.11.2003

Procentuální zastoupení cizinců ve Věznici Heřmanice - stav ke dni 31

Instituce, orgány a organizace spolupracující při řešení sociálních problémů klientů matrika Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava sociální odbory obecních a městských úřadů okresní soudy advokáti úřady práce bytové podniky pojišťovny

Metody a techniky práce s klienty rozhovor tréninkové terapeutické programy extramurální programy volnočasové programy (kulturní, jazykové, sportovní, rukodělné) režimový přístup (taken ekonomy) soc. výcvik poradenství intervence v krizi skupinová a individuální psychoterapie

Děkuji za pozornost Irena Kopciuchová