ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
Advertisements

DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
IS. MUNI. CZ a služba pro odhalování plagiátů 7
Národní systémy na odhalování plagiátů Jitka Brandejsová, Masarykova univerzita, Fakulta informatiky Plagiátorství na vysokých školách, APUA, Brno,
Internetový průvodce po fondech
Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
E-VŠKP v roce 2006 na Přírodovědecké fakultě UK v Praze Na PřF UK se řeší problematika e-VŠKP v rámci rozvojového projektu UK na rok 2006 „Archivace a.
Životní cyklus EIZ POŘÍZENÍ PŘIZPŮSOBENÍ PŘÍSTUP OHODNOCENÍ SPRÁVA PROZKOUMÁNÍ OBNOVA? TRIAL.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008, Brno Ing. Jan Mach, CIKS Vysoká škola ekonomická v Praze Přenos VŠKP pomocí protokolu OAI-PMH.
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
5. setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května 2012 Dspace na UTB aneb 3 ve 2 Ing.
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Tomáš Dlouhý – prezentace Y13ANW - Redakční systém WNC Tomáš Dlouhý Y13ANW – První prezentace
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
E-learning ve výuce na SŠ
Elektronické VŠKP na FAST VUT
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Zpřístupňování eVŠKP Masarykovy univerzity seminář 22.listopadu 2006 Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Jitka Brandejsová,
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Práva, licence, přístup … Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Praktické zkušenosti s naplňováním směrnice rektora o závěrečných pracích na Ostravské univerzitě v Ostravě Mgr. Jarmila Krkošková Bc. Šárka Kostecká Univerzitní.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Workflow zpracování a zpřístupnění eVŠKP Jan Mach
WebCastle VŠB Vedoucí bakalářské práce:Ing. Jan Ružička Ph.D. Vypracoval:Martin Prager VŠB – TU Ostrava Institut Geoinformatiky Studijní skupina :G362.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Systém evidence nemovitého majetku kraje Vysočina
Kramerius 4 – nová generace systému pro digitální knihovnu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě ,
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Datové Centrum IKEM, ÚIK David Hačkajlo, Jana Hyánková, Daniela Němcová Datové Centrum IKEM, ÚIK Symposium InterSystems 2004, Praha.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Portál jako Dynamic WorkPlace.  Cleverbee s.r.o.  společnost založena 2000  15 let zkušeností (prodej a vývoj ERP řešení)  švýcarská společnost se.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
CPVŠK 2005, , Praha Suchdol Návrh národního souboru metadat pro popis e-VŠKP Specifikace metadat Eva BRATKOVÁ, ÚISK FF UK v Praze
Zuzana Teplíková , Praha
Možnosti spolupráce: e-VŠKP v rámci systému šedé literatury
5/6/2018 VIZUALIZACE ROZPOČTU Petra Hoffmanová.
Ústřední knihovna FSS MU
Projekt studentů oboru Informatika
Transkript prezentace:

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP "eSTUP" elektronické studentské práce Jan Mach Martin Pešava Vysoká škola ekonomická v Praze

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Zadání VŠE Koncem března 2006 byl ustanoven prorektorem pro studijní a pedagogickou činnost tým 47b odpovědný za výběr a implementaci systému elektronického sběru dat a přípravu podkladů pro Vnitřní předpisy. Testovací provoz: spustit do pěti týdnů

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Postup řešení – ustanovení týmu  Tým složen z vedoucí týmu - člen Komise pro eVŠKP zástupce knihovny – integrace do Alephu zástupce Výpočetního centra – instalace aplikace, integrace IS VŠE děkan fakulty informatiky a statistiky

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Postup řešení - duben Specifikace workflow, vzory předpisů Příprava dat Řešení převodu dokumentů do PDF Vybrána a upravena aplikace eSTUP -je česky, plně integrována do IS školy, splňuje Soubor doporučení -velmi nízké pořizovací náklady i v porovnání s Open Source aplikacemi

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Postup řešení - květen Instalace aplikace, připomínkování, doplňky na přání VŠE dle zkušebního provozu Příprava předpisů a metodických pokynů Vydán Pokyn prorektora pro studijní a pedagogickou činnost

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Licence, utajované práce Na základě posudku právního oddělení se licenční smlouva nevyplňuje a neodevzdává. Dle stanoviska na stránkách MŠMT jsou práce přístupné jen lokálně. Utajované informace mohou být po odsouhlasení vedoucím práce uloženy zvlášť v „neveřejné příloze“ – je uložena, ale není veřejně přístupná.

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Aplikace eSTUP

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Vlastnosti aplikace I  Snadná a rychlá instalace a integrace Solaris, Linux nebo Windows databáze MySQL, MS SQL, Oracle WWW rozhraní pro snadnou dostupnost a správu  Jednoduché přizpůsobení vzhledu použití šablonovacího systému  Splňuje Soubor doporučení Komise pro eVŠKP včetně připravenosti na export do Nár. registru

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Vlastnosti aplikace II  Jednoduchá integrace do stávajících systémů autentifikace uživatelů  LDAP export dat do knihovních systémů  Aleph, TinLIB předvyplnění metadat  název školy, program, obor, …

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Workflow I zadání/editace práce kontrola „adminem“ schválení doplnění údajů zadání výsledku  Přihlášení do systému  Vybrání jedné z prací  Vyplnění metadat (název práce, abstrakt, jazyk, …)  Nahrání vlastního souboru (PDF) s prací  Možnost vytištění protokolu STUDENT

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Workflow II zadání/editace práce doplnění údajů zadání výsledku kontrola „adminem“ schválení  Přihlášení do systému  Vyhledání a zobrazení požadované práce  Podle příjmení studenta / xname  Podle stavu práce  Kontrola (případná oprava) zadaných údajů ADMINISTRÁTOR SEKRETÁŘKA KATEDRY

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Workflow III zadání/editace práce kontrola „adminem“ schválení doplnění údajů zadání výsledku  Schválení práce  Od této chvíle má již student znemožněnu úpravu údajů, administrátor může měnit:  Osoby – vedení a oponování VŠKP  Nahrání souborů s hodnocením a oponenturou  Obhajoba – datum a výsledek ADMINISTRÁTOR SEKRETÁŘKA KATEDRY

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Workflow IV zadání/editace práce kontrola „adminem“ schválení doplnění údajů zadání výsledku  Doplnění údajů: Osoby podílející se na vedení a oponování VŠKP Nahrání souborů s hodnocením vedoucího práce a oponenturou Datum obhajoby ADMINISTRÁTOR SEKRETÁŘKA KATEDRY

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Workflow V zadání/editace práce kontrola „adminem“ schválení doplnění údajů zadání výsledku  Zadání výsledku obhajoby  Práce se následně automaticky uzavře  Současně s tím dochází ke zveřejnění práce ADMINISTRÁTOR SEKRETÁŘKA KATEDRY STUDENT  Obhájení VŠKP

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Technické pozadí eSTUP vyžaduje pro svojí funkci minimálně: Apache 1.3 nebo Microsoft IIS PHP 4 databáze mySQL 4.1, příp. PostgreSQL, MS SQL, Oracle

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Rozšíření systému eSTUP umožňuje rozšíření o moduly: eSTUP PDF – převod dokumentů z mnoha rozšířených formátů do formátu Adobe PDF eSTUP FullText – české fulltextové vyhledávání v plných textech prací

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Další informace Internetové stránky: ová adresa: Demonstrační aplikace:

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Ukázka práce v eSTUP

eSTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Děkuji za pozornost