Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2012 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Farmářské trhy v Praze a jejich zákazníci
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Co vědí české ženy o tucích a mastných kyselinách
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Milan Šmíd - Tisková konference UPC UPC European Television Survey české detaily Co ještě ukázal panevropský televizní průzkum UPC?
Závěrečná zpráva projektu Průzkum sociální situace cizinců na území Hl. m. Prahy.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Dopady CR na rezidenty, případová studie Lipno nad Vltavou Pavlína Kubů 1.
Sdružení Nového Města pražského o.s. Vyhodnocení ankety k výstavě fotografií Dvě tváře Praha 2010 Počet odpovědí SNMP o.s., Václavské náměstí 11,
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2014 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Pardubický kraj Ing. Jarmila Halouzková
hlavní město České republiky
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2013 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
Venkov a jeho obraz ve vnímání lidí Pavlína Maříková Sociologická laboratoř KHV Česká zemědělská univerzita Praha.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Bleskový výzkum Kauza : David Rath Červen 2012.
Standard Eurobarometer 67 / Spring 2007 – TNS Opinion & Social Standard Eurobarometer EUROBAROMETR 67.2 VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ V EVROPSKÉ UNII Jaro 2007 ZVEŘEJNĚNÍ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_09.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
- Pojmy - SPSS Statistické zpracování kvantitativních šetření.
Leden 2010„Dvě tváře Prahy – anketa“GfK Czech ANKETA „DVĚ TVÁŘE PRAHY“ Česká verze GfK Czech„Dvě tváře Prahy“ - anketaLeden 2010.
Leden 2010„Dvě tváře Prahy – anketa“GfK Czech ANKETA „DVĚ TVÁŘE PRAHY“ Cizinci GfK Czech„Dvě tváře Prahy“ - anketaLeden 2010.
Výsledky Účast na anketě Z 86 rozdaných dotazníků bylo odevzdáno 76, tzn. 67% oslovených respondentů se ankety zúčastnilo, 33% nikoli.
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Více obrázků najdete na Naše výprava začala na Václavském náměstí.
Čtenáři a čtení v ČR (2007) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Praha.
KLIMA ŠKOLY ALEŠ STUPKA.
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Metody sociálního výzkumu 5. blok Denní studium LS 2007/
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Dotační projekty Vysokého Mýta
E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015.
Předběžné výsledky Sčítání lidu domů a bytů 2011 Hl. m. Praha.
INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM XI. vlna Exkluzivně pro PRÁVO Legislativní změny.
Dotazníkový průzkum ARZ Petr Chroust.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
REALISMUS polovina 19. století. Základní anotace  Dějepis - Kultura v dějinách  Šablona: III/2  Pořadové číslo: 1.13  Autor: Mgr. Soňa Blažková 
Prevence sociálně patologických jevů
Místní demokracie a participace na veřejném životě
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny Fakulta sociálních studií
FOTOGRAFIE druhá část 2017.
PŘÍLOHA Č. 2 - ÚDAJE Z EMPIRICKÉHO ŠETŘENÍ V RODINÁCH CTZ
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Závěrečná zpráva projektu Karmelka
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Královské město Rakovník
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
Autor: Andrea Kolářová
Děti a rádio Michal Kormaňák Account Director Ipsos Public Affairs
Co říká česká veřejnost?
Transkript prezentace:

Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2012 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2012

Pozadí projektu Sdružení Nového Města Pražského pravidelně monitoruje názory návštěvníků Václavského náměstí. Sleduje především, co návštěvníkům Václavského náměstí vadí a jaké jsou dopady opatření radnice Prahy 1 proti jednotlivým negativním vlivům. Dotazování bylo dobrovolné a probíhalo na podzim roku 2012 Dotazníky byly distribuovány mezi návštěvníky Václavského náměstí u příležitosti fotografické výstavy DVĚ TVÁŘE PRAHY Celkem se zúčastnilo dotazování 474 respondentů (statisticky relevantní vzorek)

Socio-demo struktura vzorku (absolutní počet). Nejvíce jsou zastoupení mezi respondenty lidé v produktivním věku (18-50 let), české národnosti a těch, kteří tu pracují nebo bydlí. N=474

Co se Vám na Václavském náměstí nelíbí? NEGATIVA VÁCLAVSKÉHO NÁMĚSTÍ

Co se vám na Václavském náměstí nelíbí? (možno více odpovědí) Nejvíce spontánně jmenovaným problémem na Václavském náměstí jsou narkomané a bezdomovci. Narkomany nebo bezdomovce jmenovala polovina respondentů. Respondenti sami jmenovali co je na Václavském náměstí nejvíce odpuzuje. Kromě „podezřelých individuí“ vadí také provoz, davy lidí, nepořádek, špína a kasina (kabarety). Rezidentům (lidé, kteří tu bydlí) vadí hlavně doprava. Respondenti sami jmenovali co je na Václavském náměstí nejvíce odpuzuje. Kromě „podezřelých individuí“ vadí také provoz, davy lidí, nepořádek, špína a kasina (kabarety). Rezidentům (lidé, kteří tu bydlí) vadí hlavně doprava. SPONTÁNNÍ Problémy s dopravou, hlukem a davy Pochybná zábava N=459 Vadí těm co tu bydlí Vadí hlavně těm co tu pracují a bydlí

Co na Václavské náměstí nepatří? (možno více odpovědí) Problém s narkomany ještě výraznější!!! Na Václavské náměstí také nepatří nevěstince s naháněči a herny. Respondenti měli možnost vybrat z několika kritérií (možno více odpovědí). Radnice by se podle respondentů měla zaměřit nejvíce právě na narkomany. Nevěstince a naháněči také na Václavské náměstí nepatří. Respondenti měli možnost vybrat z několika kritérií (možno více odpovědí). Radnice by se podle respondentů měla zaměřit nejvíce právě na narkomany. Nevěstince a naháněči také na Václavské náměstí nepatří. PODPOŘENÉ N=470

Co se Vám na Václavském náměstí líbí? POZITIVA VÁCLAVSKÉHO NÁMĚSTÍ

Co se vám na Václavském náměstí líbí? (možno více odpovědí) Spontánně jmenují návštěvníci nejvíce památky (architekturu), obchody a městskou zeleň. Respondenti sami jmenovali co je na Václavském náměstí nejvíce přitahuje. Nejvíce se líbí klasické symboly Václavského náměstí (socha sv. Václava a budova Národního muzea). Jako pozitivní se jeví také přítomnost obchodů, kaváren a restaurací. Návštěvníci oceňují městskou zeleň. Respondenti sami jmenovali co je na Václavském náměstí nejvíce přitahuje. Nejvíce se líbí klasické symboly Václavského náměstí (socha sv. Václava a budova Národního muzea). Jako pozitivní se jeví také přítomnost obchodů, kaváren a restaurací. Návštěvníci oceňují městskou zeleň. SPONTÁNNÍ N=459

Znalost plánů radnice na obnovu Václavského náměstí? PLÁNY RADNICE

Znáte plány magistrátu a radnice Prahy 1 na obnovu Václavského náměstí? Radnice by mohla o svých plánech více informovat. Pouze třetina respondentů zná plány magistrátu na obnovu náměstí. Nejvíce jich je mezi těmi kdo zde bydlí. Plány magistrátu nejvíce znají lidé mezi lety a ti, kteří tu bydlí. Cizinci (většinou pobývající v Praze) mají větší povědomost o plánech magistrátu než respondenti české národnosti. Plány magistrátu nejvíce znají lidé mezi lety a ti, kteří tu bydlí. Cizinci (většinou pobývající v Praze) mají větší povědomost o plánech magistrátu než respondenti české národnosti. N=428

Václavské náměstí se mění… VÝVOJ VÁCLAVSKÉHO NÁMĚSTÍ

Václavské náměstí se mění... Mezi respondenty převládá v souvislosti s vývojem Václavského náměstí skeptická nálada. Více než třetina respondentů vidí vývoj Václavského náměstí negativně – především ti, kteří tu bydlí nebo pracují (mají silný vztah k náměstí). Pozitivní vývoj vnímají lidé, kteří tu nakupují (slabý vztah k náměstí). Více než třetina respondentů vidí vývoj Václavského náměstí negativně – především ti, kteří tu bydlí nebo pracují (mají silný vztah k náměstí). Pozitivní vývoj vnímají lidé, kteří tu nakupují (slabý vztah k náměstí). N=450