PŘEDSTAVENÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY VYUŽÍVAJÍCÍ ICT PRO ŽÁKY Vypracovala: Ilona Plocková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální výchova pro základní školu
Advertisements

Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Čeština pro cizince a azylanty – B1 (učebnice, cvičebnice, metodika)
Komenský by se radoval aneb škola hrou
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Úvodní hodina informace k předmětu ICT Úvodní hodina informace k předmětu ICT Ing. Pavel Kraják Místnost 222 linka 274.
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
Vzájemná hospitační činnost
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Flat shapes - obvod geometrických útvarů - matematika Holasová Alena - ZŠ a MŠ Ostrava - Zábřeh, Kosmonautů 15 Metodické pokyny pro učitele Předmět:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Možnosti vizualizace výuky
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
Aktivizující prvky při výuce F na ZŠ
Metodické pokyny pro předmět Tlumočnický proseminář
Klíčové kompetence Komentovaný přehled v IKT pro 2.st. ZŠ Vladimír Klír.
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
(komentovaný přehled)
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
UČENÍ = PROCES JEHOŽ VÝSLEDKEM JE ZMĚNA PSYCHICKÝCH JEVŮ, DISPOZIC K NIM A JEJICH VNĚJŠÍCH PROJEVŮ.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Průřezová témata klíčových kompetencí
Základní socioekonomické údaje o Spojených státech amerických (basic socioeconomic fact about The United States of America). - zeměpis Mgr. Ivo Dedek.
JAK TVOŘÍME UČEBNÍ TEXTY PRO ŠVP NA ZŠ LIBEREC, LESNÍ
Výchovné a vzdělávací strategie a cíle ve výuce přírodopisu
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Učitel by měl mít vlastnosti:  Pracovní – svědomitost, důslednost, vztah a láska k dětem  Intelektuální – tvořivé myšlení, logičnost, konkrétnost 
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VYUČOVACÍ METODY V PŘÍRODOPISE
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
Geometrical shapes - matematika Mgr. Jana Horáková - ZŠ Brno, Antonínská 3 Metodické pokyny pro učitele Předmět: matematika Jazyk: AJ Jazyková úroveň:
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_194.
Vyučovací metody Školní pedagogika 2013.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_191.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_234.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_235.
6. Dítě jako subjekt vzdělávání
Didaktika geografie.
Structures, tunnels - zeměpis Růžena Dryeová - ZŠ SNP HRADEC KRÁLOVÉ Metodické pokyny pro učitele Předmět: zeměpis Jazyk: AJ Jazyková úroveň: A2 Rok: 2010.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
1 Dopravní simulace Lekce 1:Úvod. 2 Představení Ondřej Přibyl, Ph.D. Schůzky: Konzultační hodiny: dohodou.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_INOVACE_SA4A_7 DUM 7. realizace aktivity pro 1
1. Vyhledej na internetu loga různých firem, zhodnoť je a porovnej
Teorie a metodika výchovy seminář 1
Práva dítěte Výchova k občanství
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVENÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY VYUŽÍVAJÍCÍ ICT PRO ŽÁKY Vypracovala: Ilona Plocková

Cíl práce  Ráda bych ukázala, jak propojuji práci v hodinách českého jazyka s ICT.  Žáci zpracovali test nebo cvičení na pravopisne.cz, mojecestina.cz aj., zhodnotili je a na základě vypracovaných cvičení se pokusili vytvořit vlastní test zaměřený na daný pravopisný jev.  Navrhováním konstruování nových otázek pro ostatní realizovali vlastní kognitivní činnost.  Poukážu také na problémy práce s tímto vzdělávacím prostředím.

Zde je praktická ukázka toho, jak žáci využívají výukové programy v hodinách českého jazyka. Zaujala je hlavně pravopisná cvičení.

Zde je praktická ukázka toho, jak žáci využívají výukové programy v hodinách českého jazyka. A testy zaměřené na jednotlivé gramatické jevy.

Tato cvičení pomáhají k rozvíjení kultivovaného písemného projevu žáků, který je v současné době velkým problémem.  Rozvíjejí kompetenci k učení – učitel vede žáky k využívání výpočetní techniky ve výuce, žáci využívají prostředky výpočetní techniky.  Rozvíjejí kompetenci k řešení problému – žáci samostatně řeší problémy a volí vhodné způsoby řešení, uvážlivě rozhodují.  Rozvíjejí kompetenci komunikativní – učitel vede žáky k výstižně argumentaci, žáci rozumí textu a jejich záznamu.

A nyní praktická ukázka toho, jak se žákům podařilo vytvořit vlastní testy

Závěr:  Poukážu také na problémy spojené s prací v tomto vzdělávacím prostředí.  Problémy při organizaci výuky, zejména v případech, kdy je více žáků na počítači.  Problémem je také žákům objasnit a jasně formulovat zadání úkolů, tak aby je všichni správně pochopili.  Tato práce klade na vyučujícího vyšší nároky spojené s neustálou kontrolou samostatné práce žáků. Někteří mají tendenci pouze práci předstírat.