Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novinky v klinické biochemii III 24. – 26. dubna 2009 v Akademickém a univerzitním centru Nové Hrady (v prostorách zámku) Srdečně vás zveme na kurz.
Advertisements

Borrélie – úskalí laboratorní diagnostiky
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary :00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Seminář o všech aspektech choroby Charcot-Marie-Tooth Senát ČR 7. 11
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Novela zákona o veřejném zdravotním pojištění: iluze a skutečnost 23. září 2008.
Tomáš Polák.
Produkty peroxidace lipidů v erytrocytech jako biochemické markery pro včasnou diagnózu Alzheimerovy choroby J. Illner1, Z. Chmátalová1, M. Vyhnálek2,
Představení zajímavých projektů OPVK
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Mezioborová spolupráce v pneumoonkologii
1 2 FUNKČNÍ VARIANTA GENU ANXA11 SNIŽUJE RIZIKO ONEMOCNĚNÍ SARKOIDÓZOU: POTVRZENÍ VÝSLEDKŮ CELOGENOMOVÉ ASOCIAČNÍ STUDIE. Sťahelová A. 1, Mrázek F. 1,
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Darja Hrabánková Navrátilová
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
P. Machek, M. Křečková Fresenius Medical Care – DS Most
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM
Duchovní péče ve zdravotnictví
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Imunohistologické vyšetření u peroperační biopsie
Onkodobrovolníci v Krajské nemocnici Liberec Konference I slova léčí, aneb dobrovolníci na onkologických pracovištích Praha 27. února 2012 © Bc. Dana HRSTKOVÁ,
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Aktuální krize zdravotnictví
Nové trendy při odběru a zpracování biologického materiálu
PREVENTIVNÍ PÉČE.
Specializační vzdělávání v klinické biochemii
Konference prezidia ČAS Karlovy Vary
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2014 Rehabilitačním ústavem.
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Průtoková cytometrie základní princip a klinické využití
Biologická léčba v centRech se Zvláštní smlouvou MUDr
PREVENCE genetických patologických stavů (GPS). Prognózování GPS a genetické poradenství Principem genetického prognózování je předpovědění vzniku určitého.
Inspirováno přednáškou Doc. MUDr. Ondrejčáka, CSc.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
XIX.den profesora Vladimíra Staška Onkologie 21. století
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
PACS Picture Archiving and Communication System
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
Epidemiologie, dědičné riziko, možnosti genetického testování a prevence MUDr. Marie Navrátilová, PhD. Oddělení epidemiologie a genetiky nádorů, Masarykův.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“je spolufinancován Evropskou unií z Evropského.
Biologická léčba doc. MUDr. Martin Vališ, PhD.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Využití MDCT SOMATOM Definition v kardiologii a ostatních oborech v nemocnici Jihlava. MUDr. Olivia Havránková.
Podzimní škola WHO 2001 v ČR, Praha 12. – Monika Klusáková, Mgr. Zuzana Velebová Bc. Renáta Grossová – Klementová Akční plán podpory zdraví.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
. Financování ze strukturálních fondů EU v oblasti zdravotnictví ( ) Praha 2. dubna 2009.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Robotické centrum Vysočina Roboticky asistované operace recta od roku 2007 Provedeno 111 operací da Vinci LAR87 da Vinci APR 24 Stp. CHTRT.
Projektem Tulipánový měsíc chceme „přinést s jarem i naději“ všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním.
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2015 Rehabilitačním ústavem.
Moderní a špičkové popáleninové centrum Tisková konference 31. května 2011.
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Kardiovaskulární centrum Zlín
VI. Podzimní adiktologická konference Brno
FYZIOLOGIE PATOFYZIOLOGIE DIAGNOSTIKA
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
„Next-Gen“ Sequencing
XIII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY/ NOVINKY V HEMATOLOGII
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Transkript prezentace:

Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.

Program 10,00 – 10,05 úvod 10,05 – 10,15 krátký proslov ředitele nemocnice a odhalení pamětní tabulky 10,30 – 11,00 prezentace projektu 11,00 – 11,10 otázky a odpovědi 11,10 – 12,00 pohoštění, individuální rozhovory 11,50 – 12,00 otázky a odpovědi, prohlídka prostor pro novináře 12,00 závěr Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.

Významné mezníky a klíčová data projektu Projekt ve výši 80 mil,-Kč, z toho na nákup přístrojů celkem 79 360 000,- Kč Hradí: 85 % IOP, 15 % vlastní zdroje Realizace: KOC FN Brno Zahájení: 1.12.2009 Plánované ukončení: 31.10.2010 Pořízení nejmodernější, převážně laboratorní techniky 30 špičkových přístrojů k diagnostice a léčbě onkologických onemocnění pacientů na 13 různých pracovištích Fakultní nemocnice Brno Projket „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

Seznam pracovišť v rámci projektu Interní hematoonkoligická klinika Interní hepatogastroenterologická klinika Chirurgická klinika Klinika dětské onkologie Kliniku nemocí plicních a TBC Neurochirurgická klinika Oddělení klinické hematologie Oddělení klinické biochemie Oddělení klinické mikrobiologie Oddělení lékařské genetiky Transfuzní oddělení a krevní banka Urologická klinika Ústav patologie Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.

Významné části projektu Klinika nemocí plicních a TBC získala díky evropskému projektu dva přístroje v hodnotě více než 5 miliónů korun. Jedná se o endobronchiální ultrazvuk, který umožňuje především odběr materiálu lymfatických uzlin, naléhající na bronchy. Materiál se odebírá speciální jehlou pod kontrolou ultrazvuku. Obraz je snímán pomocí speciální sondy, která je na konci fibrobronchoskopu. Vyšetření uzlin, které naléhají na bronchy, upřesňuje diagnostiku tím, že pomáhá k přesnějšímu stanovení klinického stádia nemoci a tím i k indikaci správné léčby. Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj“. Šance pro Váš rozvoj.

Významné části projektu Oddělení klinické biochemie získalo špičku současné separační analytické techniky - vysokoúčinnou kapalinovou chromatografii s hmotnostní detekcí (HPLC/MS). Ta bude využívána zejména pro přesné a vysoce citlivé stanovení hladin léčiv v biologickém materiálu. Monitorování léčiv v krvi, případně v buňkách pak umožní optimalizovat léčbu a snižovat riziko nežádoucích účinků, zejména v případech kombinace několika léčiv. Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.

Významné části projektu Interní hematoonkologické klinika Přístrojové dovybavení např.Laboratoř flow cytometrie a celulární terapie a Centrum molekulární biologie a genové terapie. Laboratoř flow cytometrie získala přístroj FACS Canto II z nové generace průtokového cytometru, který výrazně zvýší vyšetřovací kapacitu laboratoře Dalším je např. také průtokový cytometr FACS Aria III schopný třídit jednotlivé buněčné populace, který zkvalitní diagnostiku nádorových onemocnění a umožní širší využití speciálních analytických metod. Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

Děkuji za pozornost Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.