Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy Předmět Stolničení Anotace: Žáci se naučí přípravu inventáře na podávání pokrmů a nápojů při organizování akce piknik pořádaných prostřednictvím závodů společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-4 III/ Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Piknikem nazýváme výlet do přírody. Bývá spojován s návštěvou památek. S kulturou. Sportem. Jídlem v přírodě.
Pokrmy se často připravují na: (doplňte) ……………………. ……………………….
Nápoje se podávají: teplé studené Nealkoholické i alkoholické kuchyne-piti
Zajištění inventáře je náročné na převážení. Může se použít i inventář na jedno použití: - kelímky - tácky - příbor (plastový)
Jaký inventář připravíte na: Studené nápoje ……………………………………………… Sele na rožni ………………………………………………….. Obložené chlebíčky ………………………………………… Černá káva …………………………………………………….. Pivo ……………………………………………………………….. Grilované maso ……………………………………………….
ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN