INFORMACE PRO OBCHODNÍ PARTNERY Vývoj cen komodit k 15. 11. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák.
Advertisements

Automobilový průmysl ČR v roce 2013 Základní údaje a fakta
Optimalizace stavu zásob
…..přijďte si s námi zahrát
Zákony trhu Zákon poptávky a nabídky
Makroekonomie I ( Cvičení 5 – Agregátní poptávka a nabídka )
Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2012
Trendy finančních produktů ČLFA
Souhrnné hodnocení situace v plynárenství z pohledu velkých zákazníků Ing. Vladimír Štěpán ENA s.r.o. Listopad 2012.
7 Nezaměstnanost.
XXIV. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ
Efektivní obchodní portál
Tvorba cen v maloobchodě
Rovnovážný bod, rovnovážná cena
„Aby peníze sloužily, nikoliv vládly“ Encyklika „Charitas in veritate“ jako reakce na finanční a ekonomickou krizi a proč se o ní u nás moc nemluví.
Reality.iDNES.cz – neustále se rozvíjející portál s nemovitostmi bytydomykancelářepozemky.
Zadlužení, inflace, demografie
Příležitosti a hrozby rozvíjejících se trhů BRICS Ing. Olga Girstlová
Přichází zlatý věk plynu? Karel Dyba velvyslanec ČR při OECD Prezentace na IEC Ostrava 2011 na základě poznatků MEA (IEA)
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
DATA MINING Irma Macháčová PROČ DATA MINING?
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Inovace studijních programů na Fakultě multimediálních.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
B) Nabídková funkce.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 11/14.
Rovnovážná cena je cena, při níž je trh v rovnováze Při rovnovážné ceně nedochází k tlakům na její zvýšení (převis poptávky) ani k tlakům na její snížení.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
1 Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A3 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníZáří 2012.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Pro vás Aleš Michl 2000: ČR = 0,46% 2011: ČR = 0,93% Zdroj dat: Bloomberg.
Situace na trhu s masem v ČR a EU Miluše Abrahamová Pavel Froněk VÚZE Praha.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Vnějšího prostředí Marián Vávra Ekonomické modelování.
Zahraniční obchod ČR po vstupu do EU Zahraniční obchod ČR po vstupu do EU Podklad pro seminář odboru 31 MF Smilovice Ladislav Prokop odbor.
Fiskální význam daně z nemovitostí 18. února 2010 Mgr. Peter Chrenko náměstek ministra financí.
Inflace.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
MANAGEMENT CONSULTANCY MANAŽERSKÉ PORADENSTVÍ PROCES PŘÍPRAVY EVROPSKÉ NORMY.
Koncepce marketingového řízení
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP Brno, 3. června 2010 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO.
Mezinárodní obchod David Štros, Historie Starověk - Středomoří (Féničané, Římané) Středověk – vnitrozemí, středomoří, pobřeží Atlantiku, merkantilismus.
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
DŮCHODOVÁ, CENOVÁ a ZAHRANIČNĚ OBCHODNÍ POLITIKA – 5. a 6. nástroj hospodářské politiky Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu.
Ruská federace x WTO a OECD
1 Role české energetiky (doma a) na evropském trhu Petr Karas, ředitel Ústavu pro energetiku při Vysoké škole finanční a správní v Praze.
VÝVOJ TRHU NEMOVITOSTÍ V BRNĚ
* INFLACE květen 2013VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková.
1 Cenová úroveň roku 2005, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
David Štros, 2009 Lukáš Synek, 2011
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
Proč studovat makroekonomii?
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Trh práce a politika zaměstnanosti
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
1 Předpokládaný vývoj české energetiky Co mohou spotřebitelé očekávat Jak si lze navzájem vyjít vstříc květen 2007.
BURZY PŘEDNÁŠKA. Burza cenných papíru je instituce, kde se na základě mechanismu vytvářejí ceny cenných papírů – je místem střetávání nabídky s poptávkou.
VZTAH DODAVATEL ODBĚRATEL PÍSEMNOSTI V OBCHODNÍM STYKU.
Marketingový plán podniku
1. GLOBALIZACE TRHU PRÁCE
Agregátní poptávka a agregátní nabídka Ing. Stanislav Heczko, Ph.D. Praha 2018.
Tržní síly nabídky a poptávky, elasticita a její aplikace TNH 1 (S-3)
Transkript prezentace:

INFORMACE PRO OBCHODNÍ PARTNERY Vývoj cen komodit k

SITUACE Q Pokračující trendy v růstu cen komodit, především kaučuk a bavlna, Růst ceny polyesterového vlákna (komodita, která je substitutem k bavlně pro výrobu oděvů) - avšak vývoj cen ropy je relativně stabilní, Problémy v dodávkách levnějších artiklů pracovních oděvů a silný tlak na růst cen, Problémy v dodávkách pracovních rukavic na bavlněných úpletech, Pokračující trendy ve vývoji (nedostatku) pracovní síly v Číně, Pokračující převis poptávky oděvů nad možnostmi nabídky, Dodavatelé posunují termíny lodění, i přes fakt, že bylo zboží s předstihem objednáno, Potenciálně noví dodavatelé společnosti nejsou schopni přijímat nové objednávky do května/června 2011

VÝVOJ CEN KOMODIT V ROCE 2010 Vývoj ceny BAVLNY od do – zvýšení o 65 % Zdroj: International Monetary Fund Vývoj ceny BAVLNY od do – zvýšení o dalších 45 %

VÝVOJ CEN KOMODIT V ROCE 2010 Vývoj cen surové KŮŽE od do – zvýšení o 55 % Zdroj: International Monetary Fund Vývoj cen po – zůstává stabilní

VÝVOJ CEN KOMODIT V ROCE 2010 Vývoj cen KAUČUKU od do – zvýšení ceny o 45 % Zdroj: International Monetary Fund Vývoj cen KAUČUKU od do – opětovné zvýšení ceny o 10 %

VÝVOJ MZDY V ČÍNĚ Data poskytnuty dlouhodobým dodavatelem firmy Zdroj: dlouhodobý dodavatel pracovních rukavic do společnosti Červa, nachází se v průmyslové zóně Shenzhen, Čína 4Q 2010 je předpoklad