CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_02.
Advertisements

Významná Chráněná území v čr
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_04.
ČESKÁ REPUBLIKA – OCHRANA PŘÍRODY
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Rozloha chráněných území na ploše ČR
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Národní parky a Chráněné krajinné oblasti ČR
Národní parky v ČR Lenka hajzlerová.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Národní parky Afriky.
NÁRODNÍ PARKY ČR A CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Klocperková & Stejskalová
Česká republika: Národní parky Hospodářský zeměpis
Ochrana přírody v ČR.
Národní parky České republiky
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
NÁRODNÍ PARKY ČR - opakování
Krkonošský NP NP Šumava NP Podyjí NP České Švýcarsko
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Národní park Šumava.
Zakládání chráněných území v praxi Petr Macek CHTP
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Významná chráněná území v ČR
Chráníme přírodu Chráněná území.
Chráněná území České republiky
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Národní parky v České republice
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Ochrana přírody ČR.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
OCHRANA PŘÍRODY V ČR.
Národní park České Švýcarsko (2000) Krkonošský národní park (1963) Národní park Podyjí (1991) Národní park Šumava (1991)
Np České švýcarsko.
ČESKÉ ŠVÝCARSKO.
Zvláště chráněná území v ČR
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Autor materiálu - Mgr. Lukáš Kučera.
OCHRANA PŘÍRODY V ČR.  velkoplošnánárodní park NP (4) chráněná krajinná oblast CHKO (26)  maloplošnánárodní přírodní rezervace NPR (110) národní přírodní.
Ochrana přírody - legislativa Martina Sobotková, B 775 Konzultační hodiny: dle dohody Katedra hydromeliorací a krajinného.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České.
OCHRANA PŘÍRODY I..
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Národní parky České republiky
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Krajina České republiky
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Transkript prezentace:

CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE

NÁRODNÍ PARKY A CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI

NÁRODNÍ PARKY velkoplošná chráněná území rozsáhlá území, jedinečná v národním či mezinárodním měřítku, jejichž značnou část zaujímají přirozené nebo lidskou činností málo ovlivněné ekosystémy, v nichž rostliny, živočichové a neživá příroda mají mimořádný význam vědecký a výchovný rozděleny za zóny podle stupně ochrany (1. zóna nejpřísnější) v současné době jsou v České republice vyhlášeny 4 národní parky (Šumava, Krkonoše, Podyjí a České Švýcarsko) a každý národní park spravuje správa národního parku

NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA předmět ochrany: unikátní rozsáhlá rašeliniště, smrkové i bukové pralesy, horské louky, nespoutané řeky a ledovcová jezera tvoří největší souvislý komplex lesů ve střední Evropě, často bývá proto označován jako zelená střecha Evropy jeho předpolím je Chráněná krajinná oblast Šumava a na německé straně sousedí s Národním parkem Bavorský les

NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA

KRKONOŠSKÝ NÁRODNÍ PARK předmět ochrany: vysokohorské ekosystémy s glaciálními relikty, např. horské louky, alpínská vřesoviště ... vysoký podíl severských druhů organismů, resp. glaciálních reliktů, v krkonošských rostlinných i živočišných společenstvech; některé z druhů jsou endemity

KRKONOŠSKÝ NÁRODNÍ PARK

NÁRODNÍ PARK PODYJÍ předmět ochrany: výjimečně zachovalé hluboké říční údolí (kaňon) v zalesněné krajině na hranici s Rakouskem. Významná druhová pestrost rostlin a živočichů. Krajinné podmínky umožňují růst jak rostlin chladno a stínomilných v hlubokých údolích, tak i teplomilných na výslunných stráních. na rakouské straně navazuje Nationalpark Thayatal

NÁRODNÍ PARK PODYJÍ

NÁRODNÍ PARK ČESKÉ ŠVÝCARSKO předmět ochrany: unikátní skalní města s různými roklinami a pískovcovými útvary nejnavštěvovanějším místem v Českém Švýcarsku je Pravčická brána sousedí na německé straně s Národním parkem Saské Švýcarsko

NÁRODNÍ PARK ČESKÉ ŠVÝCARSKO

POUŽITÉ A DOPORUČENÉ ZDROJE http://www.kct-tabor.cz/gymta/ChranenaUzemiCR/index.htm