Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

a Internetové dispečinky
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Monitorovací systém Asistent
Obecně o operačních systémech
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
ME Metrologická aplikace Prezentace SW produktu Verze ME: 2.8 Říjen 2010 / CZ Mgr. Cyril Modra.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
C c e r b Implementace Aspe ve společnosti Brex spol. s r.o. stavební společnost.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
Adresářová služba Active directory
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Informační podpora managementu
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Microsoft System Center Operations Manager
Internet.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Jan Bartoš MPC,MCTS. OFFICE 365 ÚVOD Microsoft Office 365 Správa a automatizace prostředí Office 365 pomocí Windows PowerShell Základní přehled a vlastnosti.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Streaming pomocí technologií FLASH
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Počítače Kroužek DDM Příprava k práci s počítačem.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
8 ZÓN 16 KLÁVESNIC 32 TYPŮ ZÓN 6 VÝSTUPŮ 10 UŽIVATELSKÝCH KÓDŮ 100 UDÁLOSTÍ V HISTORII DETEKTORY KLÁVESNICE G8.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Redakční systém dopravní informace pro státní správu ISSS 4. dubna 2006.
Základy informatiky část 6
Síť a MS Windows.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Management zařízení (Mikrotik, UBNT, CMTS modemů)‏ Monitoring sítě / zobrazení na mapě Statistiky sítě Fakturace Plánování Uživatelské rozhraní Evidence.
Návrh a realizace třífázového střídače s pomocnými rezonančními póly
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Tisky parametry tisku tisk z modelu tisk z rozvržení.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Seminář č.20 - Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných LP Roman Slowioczek,
SW počítače - operační systém
Management univerzitní sítě dnes a zítra
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
On-line vyjadřování k existenci sítí
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Management počítačové sítě
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Monitorování systémů.
Identity management v UIS
TÉMA: Počítačové systémy
, Brno Autor práce: Bc. Tomáš Vencálek
Monitoring sítě.
Instalace certifikátů
Finanční účetnictví rozpočtové
Transkript prezentace:

Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Obsah prezentace Smysl zadání BP. Popis řešení práce. Algoritmus řešení. Zpracovaná část a její předvedení. Kdy byla, nebo bude práce ověřena v praxi a jaký byl, nebo se předpokládá její přínos. Postřehy, přínosy, problémy. Závěr.

Smysl zadání BP Cíl – zapojení, monitoring a správa UPS  analýza stavu  potřeba a nutnost mít UPS v důležitých RD monitorované a ve správě  centrální monitoring UPS v síti  přehledy stavů UPS (včetně aktuálního zatížení, poruchy apod.)  zvýšení dostupnosti sítě a služeb  v případě poruchy UPS je vygenerována událost

Popis řešení práce 1) Analýza 2) Zapojování UPS do sítě 3) Příprava konfiguračních souborů pro SW automatického vypnutí serverů 4) Instalace SW 5) Integrace do HP OpenView NNM

Popis řešení práce Analýza  rozbor požadavků RD na UPS  analýza UPS dle výrobců z pohledu monitorovacího SW  informativní tabulka porovnání UPS několika výrobců  informativní měření UPS APC SmartUPS-620  analyzování SW pro síťový management UPS

Popis řešení práce Zapojování UPS do sítě  změna pojmenování již zapojených UPS  příprava IP adres a DNS jmen a zavedení do systému pro požadované UPS  nastavení a připojení monitorovacích modulů Tato část byla časově nejnáročnější vzhledem k nutnosti seznámení se s možnosti management kartami různých UPS rozdílných výrobců.

Popis řešení práce Příprava konfiguračních souborů pro SW automatického vypnutí serverů  dle výrobců a typu UPS připraven konfigurační soubor nebo postup instalace pro SW obsluhující automatické vypnutí serverů: APC :  SW apcupsd (Linux, MS Windows, opensource SW) Elteco :  Winups32 (MS Windows, licencovaný)  NSA agent (MS Windows, OS Linux, licencovaný)

Popis řešení práce Instalace SW Pro UPS výrobce APC jsou připraveny jednotlivé konfigurace dle UPS, tyto jsou při instalaci použity. Instalace SW pro Elteco UPS je popsáno pomocí popisu krok za krokem při instalaci.

Popis řešení práce Integrace do HP OpenView NNM Pro UPS byla použita již vytvořená skupina na mapě HP OV NNM. Důležité události zasílané UPS jsou vizuálně zvýrazněny uživateli tohoto systému.

Zpracovaná část UPS zapojeny do sítě včetně původně nepožadovaných. SW pro automatické vypnutí instalován pro ups24-1, pro další připraven konfigurační soubor. Požadované i nově zapojené UPS integrovány do HP OpenView NNM. Ověřena funkčnost jak SW, tak i komunikace UPS s HP OpenView NNM.

Uvedení práce do praxe UPS postupně dle možností zapojovány do sítě. Konfigurace a instalace SW následovala bylo-li to možné. V HP OpenView NNM jsou UPS v jedné skupině. SNMP komunikace a zasílání trapů ověřeno. Práce je již kompletně uvedena do praxe.

Postřehy, přínosy, problémy Prohloubení znalosti UPS, jejich managementu a OS Linux. Po zhotovení BP jsou UPS v důležitých RD monitorovány a je tak možno v případě problému cíleně reagovat. Použití SW Apcupsd společně multimon.cgi a Gapcmon poskytuje správci pohled na stav včetně historie volně a zdarma. Realizace zpočátku pozdržena poruchou serverové UPS a SNMP modulu jiné UPS.

Závěr  V rámci BC práce též provedena analýza zátěže UPS (součásti statě „Studie“)  Během práce byly zapojeny do sítě i UPS, které původně nebyly v zadání  Návratnost okamžitá vzhledem ke zvýšení spolehlivosti sítě a souvisejících služeb  Korelace s HP OpenView NNM

Obrázková prezentace UPS Byla připravena i malá obrázková prezentace různých výstupů monitoringu UPS. Umístění v souboru: „prezentace-obrazky.html“

Poděkování Děkuji za Váš čas a pozornost Josef Karliak, DiS. (3EPi) Fakultní nemocnice Hradec Králové, Odbor Výpočetních systémů – Správa sítí a elektronické pošty