Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Streaming pomocí technologií FLASH

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Streaming pomocí technologií FLASH"— Transkript prezentace:

1 Streaming pomocí technologií FLASH
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra Informatiky Akademický rok : Studijní obor : Výpočetní technika a informatika Streaming pomocí technologií FLASH Autor práce : Jiří Zezula Vedoucí práce : Mgr. Miloš Prokýšek

2 Prohlášení Prohlašuji, že jsem bakalářskou práci na téma Streaming pomocí technologií FLASH vypracoval samostatně a veškerou použitou literaturu či jiné zdroje uvedl v seznamu použité literatury.

3 Zadání Student v teoretické části práce zanalyzuje možnosti open-source a Adobe streamovacích serverů založených na technologii FLASH. Popíše omezení, výhody a nevýhody jednotlivých produktů. V praktické části student navrhne aplikace využívající FLASH streamovaného videa a popíše omezení a možnosti jím navržených aplikací.

4 Cíle práce Bude dosaženo komplexního zpracování a zpřehlednění témata streamingu. Budou předvedena všechna dostupná řešení a metody , jenž se týkají flashového streamingu pomocí placených i open-source streamingových serverů .

5 Metodika Analytické zpracování dokumentace k serverům.
Kodeky využívané jednotlivými servery. Instalace a prozkoumání jednotlivých serverů. Sestavení aplikace, na níž budou získané poznatky prezentovány.

6 Zkoumané servery Placené : Adobe Flash Media Server 3.5
Wowza Media Server 2 Open-source Red 5 Media Server

7 Souhrn dosavadní práce
Popsání technologie streamovaného přenosu. Druhy Streamingu RTPM protokol Adobe media server Distribuce a jejich porovnání Instalace , Požadavky HW,SW Dokumentace Kodeky Technologie Zhodnocení Wowza media server Red5 server

8 Souhrn dosavadní práce
Kodeky Co jsou kodeky, principy funkce Druhy audio a video kodeků využívaných servery Komparace serverů Komparační tabulka technologií porovnávaných serverů

9 Implementace videokonferenčního software vyvinutého pro Adobe Flash Media Server
Tvorba dokumentačního materiálu k softwaru Aplikace na lokalní síť

10 Závěry práce Red5 Server se ukázal jako velice problematický, lze ho tak doporučit pouze zkušenějším uživatelům. Z hlediska uživatelského využívání, jsou vhodnější servery placené a to hlavně z důvodů podpory a komplexní dokumentace. Stabilita placených řešení a technická podpora je na vysoké úrovni. Open-source řešení se sice vyznačují na první pohled finanční výhodou. Tato výhoda však bledne ve světle faktu, že k využití open-source serveru je třeba poměrně komplexních znalostí a principů funkcí serveru.

11 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Streaming pomocí technologií FLASH"

Podobné prezentace


Reklamy Google