Současný stav digitalizace SGI Ing. Stanislav ŽofkaPraha 26.6.2007,Seminář k digitalizaci katastrálních map, Sdružení Nemoforum a Komora geodetů a kartografů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář ke KatV – SGI a potvrzování GP
Advertisements

Digitální katastrální mapa (reálný cíl v reálném čase)
Ing. Milan Kocáb Ing. Ivana Valdová
Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Zpřesňující transformace map 1:2880 Názory a postřehy soukromé sféry z roku 2009.
PŘEHLED STAVU VYŘIZOVÁNÍ HLAVNÍCH AGEND SPRÁVY KN A PŘEDPOKLADY DALŠÍHO VÝVOJE Karel Štencel Český úřad zeměměřický a katastrální
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Aktuální Státní mapové dílo
INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
Seminář k digitalizaci katastrálních map 26. června 2007 Ing. Karel Štencel - k úvodnímu slovu.
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Vyhotovování neměřických záznamů Milan KOCÁB VÚGTK,v.v.i.
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
Návod pro obnovu katastrálního operátu a převod
NEMOFORUM Seminář k digitalizaci katastrálních map Obecné poznatky z digitalizace katastrálních map a výhled do budoucnosti.
Ing. Jan Kusovský – Pozemkový úřad Nymburk
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
Obnova katastrálního operátu
Štefánikova 52, Praha 5
Zeměměřické a kartografické služby ČR – současná nabídka, řešení, cíle, problémy a výzvy ke spolupráci Michal Traurig
VYHLÁŠKA č.26/2007 Sb., ze dne (katastrální vyhláška) ve znění č. 164/2009 Sb. Ing. Milan Kocáb, MBA.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
7. Vytyčení hranice pozemku
Obnova katastrálního operátu
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Porovnání tvorby DKM a KM-D pro katastrální území Antošovice
ISKN informační systém katastru nemovitostí
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Soubor geodetických informací (SGI)
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Bc. Ivana Řezníková ČVUT Fakulta stavební Praha 6 Thákurova 7
5. listopadu 2007Ing. Vít Trnka Geodézie a projektování Novinky roku 2007.
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Mělnické podzemí 3D Historická dokumentace Nové měření Použité metody
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Seminář k problematice katastru nemovitostí, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2001 Seminář k problematice katastru nemovitostí Ing. Václav Čada, CSc. vedoucí.
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Geografické informační systémy
Úkoly katastrálních úřadů
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Seznámení vlastníků s postupem obnovy Mladoňovice
Transkript prezentace:

Současný stav digitalizace SGI Ing. Stanislav ŽofkaPraha ,Seminář k digitalizaci katastrálních map, Sdružení Nemoforum a Komora geodetů a kartografů ČR

Podrobné polohové bodové pole -základ pro digitalizaci SGI je zavedení číselné údržby po celém území ČR -zatím není povinná na 261 celých kú a na 55 částech kú -přistoupilo se k naplňování ISKN daty o PPBP – naplnění se předpokládá do přístup k datům bude dálkovým přístupem, připravují se přehledky také na DP -( naplňuje se databáze nivelačních bodů IV. řádu)

Prostory s určováním podrobných bodů v S-JTSK

Digitální katastrální mapy -DKM dokončena na ploše 24 % ČR -v současnosti vznikají většinou přepracováním a KPÚ -především se mapuje, popř. přepracovávají mapy v prostorech s dokončenou KPÚ -mapování celých katastrů jen výjimečně, pouze jednotlivé katastry ročně -na většině KÚ zatím není dokončena digitalizace dekadických map, ze kterých mohou vznikat DKM

Dokončené DKM

Podíl jednotlivých KÚ na celkovém počtu DKM

KMD -v současné době již nevznikají, jejich počet se nepatrně snížil (KPÚ) -aktuálně je nyní 1209 KM-D na celém kú a 6 KM-D na části kú – 9 % rozlohy ČR -původní KM-D budou převedeny do S-JTSK – nový návod

Digitalizace

Podíl jednotlivých KÚ na celkovém počtu KM-D

Orientační mapa parcel -rutinní aktualizace rastrů KM již od začátku roku skenovány jsou mapy, které : - zaznamenaly velký počet změn - zaznamenaly velké změny v grafickém zobrazení - zákresem změn se staly nepřehledné -koordinátorem skenování je KÚ ve spolupráci s KP -technologická linka pro zpracování rastrů je připravena, postupně se doplňují další úpravy podle požadavků KÚ -zákresy změn probíhají stanovených podle předpisů -doplnění rastrů PK po plátování

Metadata o katastrálních územích

…děkuji za pozornost