 Historie pálkovacích her v Jihlavě začíná v roce 1988, kdy vznikl první registrovaný softballový tým Ekonom Jihlava. Zapojil se do oficiální soutěže.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pět dekád českého softballu a baseballu
Advertisements

SPORT – Spišská Nová Ves
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Atletický klub A.C. Sparta Praha
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
RAGBYOVÝ KLUB WRC LOUNY
ZŠ a MŠ Blížejov KRONIKA-SPORT v Blížejově
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V SOFTBALLU žen roku 2006 a 2007 hledá partnera pro SPOLUPRÁCI! Softballový klub SK JOUDRS Praha, který patří mezi špičku nejen v.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
Milan Němeček Bc. Pavel Hečko
Dívčí Akademie ragby 2013 Nabídka pro partnery | Praha.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
KOMISE MLÁDEŽE A ROZVOJE ČBA ROZVOJ Pavel Chadim, místopředseda ČBA rozvoj mládeže.
ELTODO CUP První jarní homerun
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V SOFTBALLU žen roku 2006 a 2007 hledá partnera pro SPOLUPRÁCI! Softballový klub SK JOUDRS Praha, který patří mezi špičku nejen v.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2010.
ROZVOJOVÝ PROGRAM OBLASTI CELOREPUBLIKOVÝ ROZVOJOVÝ MANAŽER OBLASTNÍ MANAŽER JIŽNÍ ČECHYOBLASTNÍ MANAŽER ZÁPADNÍ ČECHY.
Mgr. Jana Palanská.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Kultura a sport v Kanadě
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Sportovní vyžití v Karviné
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Nový sportovní areál softballových klubů. NAŠE ÚSPĚCHY V ROCE 2005 SK JOUDRS PRAHA Vicemistr - 1.ČSL žen 3. místo - Pohár vítězů pohárů evropských zemí.
Benjamínci TJ SOKOL Dub nad Moravou
ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Czech Volleyball Federation.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
Řízení sportovního tréninku
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
Sportovní klub Case study EKOS P10. Typologie sportovních klubů Dle velikosti (počtu členů) –Univerzální organizace (Sokol, Orel,..) –Velké – nad 300.
Rozbor věkové struktury OP mužů 2014/15 Čerpáno ze soupisek OP mužů v soutěžním ročníku 2014/15 Zpracováno pro potřeby výboru OVS Frýdek-Místek a setkání.
Sady 5. května Plzeň
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
FC Slovan Rosice, o.s.. Činnost klubu v roce 2015 Informace v číslech: ● Počet týmů – 11 ● Členská základna – 247 členů ● Roční rozpočet – ,-
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Dívčí složka volejbalu v Příbrami TJ BANÍK PŘÍBRAM VOLEJBALOVÝ KLUB POD SVATOU HOROU.
KOMISE MLÁDEŽE A ROZVOJE ČBA Koncepce rozvoje Pavel Chadim, místopředseda ČBA pro rozvoj.
Sportovní klub Jihlava HOKEJBAL. Vznik, historie oddílu a hokejbalu Založen v roce 1980 Jeden z nejúspěšnějších kolektivních sportů v celé České Republice.
SK Řetězárna Sportovní Česká Ves Datová schránka: nekgykn.
SK Slavia Praha pozemní hokej Nejstarší a nejúspěšnější klub v ČR
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
FC Slovan Rosice, z.s..
ROZVOJ ŽENSKÉHO FOTBALU
Otakar Mestek, Michal Blažej
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
BSE České Budějovice o. s.
SK Benátky nad Jizerou z.s.
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Co je program Mládež v akci?
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
Transkript prezentace:

 Historie pálkovacích her v Jihlavě začíná v roce 1988, kdy vznikl první registrovaný softballový tým Ekonom Jihlava. Zapojil se do oficiální soutěže a zúčastnil se mnoha turnajů.  Velmi brzy se většina hráčů stala členy TJ Sokol Bedřichov a celou sezonu 1989, stále ještě jako softballový oddíl, se zapojila do jihomoravské oblastní soutěže. Důvodem přechodu pod „křídla“ Sokolů bylo především vhodné hřiště pro hru a v neposlední řadě dobrá spolupráce s vedením TJ Sokol Bedřichov.

 Ještě na podzim roku 1989 byl založený baseballový oddíl TJ Sokol Bedřichov, který se již od roku 1990 pravidelně každý rok zapojuje do soutěží mužské kategorie, pořádaných Českou baseballovou asociací – především do Jihomoravského oblastního přeboru, který v současné době zahrnuje týmy z kraje Vysočina, Jihomoravského, Pardubického a Moravskoslezského kraje (zde jsou našimi soupeři týmy z Brna, Třebíče, Velké Bíteše, Znojma, Kyjova, Bučovic, Blanska, ale i Žamberka, Chocně a dokonce Orlové). Dále hrajeme Český baseballový pohár a jsme účastníky různých turnajů.

 V roce 1992 jsme navázali spolupráci s baseballovým týmem Flying Petrels z holandského Purmerendu. Je to tým s dlouholetou tradicí, který nám především v počátcích naší spolupráce, pomohl materiálně i svými bohatými zkušenostmi.

 Od roku 2000 jsme se zaměřili hlavně na práci s mládeží. Vznikl tým žáků, který se ve svých kategoriích zapojil postupně do žákovských a kadetských soutěží JmOP. Členskou základnou a líhní talentů pro nás byly zpočátku především školní baseballové oddíly na ZŠ Otokara Březiny a ZŠ Seifertova. V současné době ti nejšikovnější hráči jsou již jádrem našeho mužského týmu.

 V roce 2003 a 2005 se někteří naši mladí hráči stali členy baseballového týmu, který reprezentoval kraj Vysočinu na celostátní Letní olympiádě mládeže.

 Kromě aktivní hry jsme se zaměřili i na trenérskou činnost (pět trenérů III. třídy) a máme i tři rozhodčí s licencí III. třídy. Všichni trenéři a funkcionáři pracují pro oddíl bez nároku na odměnu – dobrovolně a za své.

 Po celou dobu existence baseballu v Jihlavě se náš tým potýká s nevyhovujícím zázemím pro tento sport. To, co nám v našich dřevních začátcích připadalo naprosto vyhovující (velikost a technické vybavení hřiště), je pro nás v současnosti velkým handicapem. Intenzivně jsme hledali v Jihlavě a okolí vhodný prostor pro vybudování nového hřiště, ale nepovedlo se. Proto jsme v roce 2007 provedli alespoň základní úpravy našeho škvárového hřiště. Zaměřili jsme se především na opravu a zvýšení oplocení hřiště, vytvoření zastřešených střídaček pro hrající týmy, vytvoření nadhazovacího kopce a opravu povrchu hřiště.

 Cena úprav dosáhla hodnoty 140 tisíc korun. Náklady jsme pokryli z grantu ČBA (68 tis.) a pomohl nám i grant z Župy pl. Švece (50 tis.). Zbytek finančních prostředků poskytli naši hráči sami. Většinu prací jsme si udělali svépomocí, v letech 2007 až 2009 jsme na hřišti odpracovali 1520 brigádnických hodin.

 Za 22 let existence baseballu v Jihlavě řady baseballového týmu mužů posílilo, či později opustilo, celkem 105 hráčů, v našich barvách například hostovali hráči z Brna, Třebíče, Havlíčkova Brodu, Bučovic, Znojma, ale i z USA a Kanady. V mládežnických kategoriích to bylo 59 hráčů. V současné době naší členskou základnu tvoří 23 hráčů, kteří se zapojují do mužské a mládežnické soutěže (mladší kadeti).

 V roce 2010 se tým mužů umístil v jihomoravské oblastní soutěži na 10. místě (z dvanácti týmů). Tým mladších kadetů svou soutěž ještě nedohrál, ale v konkurenci devíti týmů právě bojuje o 5. až 7. místo.  Baseballový oddíl TJ Sokol Bedřichov úzce spolupracuje s dalším jihlavským baseballovým oddílem – s občanským sdružením Baseballový klub Ježci Jihlava. Ten se cíleně zaměřuje na práci s mládeží ve věku 8 až 12 a na propagaci pálkovacích her v Jihlavě a okolí. Po překročení věkové hranice pak odchovanci BK Ježci Jihlava přechází pod TJ Sokol Bedřichov, kde dále hrají baseball ve vyšších mládežnických kategoriích (kadeti a výše).