Ostrava | 31.12.2011 Projekt Energeticky nezávislý kraj analýza silných a slabých stránek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Energeticky nezávislý kraj náměstek hejtmana.
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Iva Vodáková – DURABO Vydavatelství a tisk Na Stráni Čelákovice Založeno roku 1991.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Energetická bilance Moravskoslezského kraje tvorba, výstupy, užití
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Návrh projektu Ing. Pavel Růžička Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
P3 - Marketingový plán „Jsou tři typy firem: ty, které předvídají, ty které reagují na podněty, a ty, které se diví tomu, co se stalo.“ Které jsou nejúspěšnější?
Operační program Životní prostředí
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
MARKETINGOVÁ SITUAČNÍ ANALÝZA
Ruská federace x WTO a OECD
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
SWOT analýza David Kobza. Co analyzujeme S trenghts – silné stránky W eaknesses – slabé stránky O pportunities – příležitosti T hreats – hrozby  vnitřní.
Vliv legislativních a koncepčních změn na pozici zemního plynu v PEZ ČR Ing. Josef Kastl generální sekretář, Česká plynárenská unie Praha - Žofín, 22.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE ČR A POSUZOVÁNÍ JEJÍHO VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 11 Jaderná.
Model struktury strategického managementu
ZEMNÍ PLYN – SOUČÁST ENERGETICKÉHO MIXU ING. PAVEL JANEČEK.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
VYHODNOCENÍ EKONOMICKÉ VÝKONNOSTI STAVEBNÍ FIRMY
Strategická analýza společnosti TIBBIS, s. r. o.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Marketingový plán podniku
Podklady pro zpracování semestrální práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Strategie regionu, obce
Název akce, místo, datum.
Strategie vyplývající ze SWOT analýzy
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Presentation Title 1st September 2002
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Ostrava | Projekt Energeticky nezávislý kraj analýza silných a slabých stránek

Ostrava | Proč by měl být náš kraj energeticky nezávislý?  Protože má významné vlastní zdroje energie  Protože energie je pro život lidí nezbytná => boj o energii  Protože závislost na dovozu energií sebou přináší:  odčerpávání peněz/kapitálu z MSK ve prospěch externích dodavatelů energií  podporuje pracovní místa v jiných zemích a regionech & vice versa Odstranění závislosti na dovozu energií  peníze a pracovní místa zůstanou doma

Ostrava | Co znamená „energeticky nezávislý kraj“? vyrovnaná nebo mírně přebytková energetická bilance vyrovnaná nebo mírně přebytková energetická bilance ekonomicky optimální energetický mix ekonomicky optimální energetický mix dobře dimenzované distribuční sítě dobře dimenzované distribuční sítě čisté životní prostředí čisté životní prostředí silné a stabilní energetické firmy silné a stabilní energetické firmy lidé, kteří umí dobře hospodařit s energií lidé, kteří umí dobře hospodařit s energií... a toto všechno jsou hlavní cíle našeho projektu.

Ostrava | Charakteristika energeticky nezávislého kraje

Ostrava | Postup přípravy projektu 1.Stanovit cíle projektu Energeticky nezávislý kraj 2.Provést rozbor současného stavu => SWOT analýza 3.Navrhnout postup => program / projekt dosažení cílů 4.Komunikovat návrh s průmyslovou a politickou sférou a získat podporu pro jeho realizaci 5.Dopracovat a vydat realizační verzi projektu 6.Zajistit jeho řízení (kontrolu, hodnocení a aktualizaci)

Ostrava | Organizace a řízení přípravy projektu Řídící výborPracovní skupina Cíl: spuštění nadefinovaného a připraveného projektu na přelomu 2012/2013 Realizace závěrů:

Ostrava | Rozbor současného stavu – SWOT analýza

Ostrava | Jaké jsou silné stránky MSK?

Ostrava | Jaké jsou slabé stránky MSK?

Ostrava | Jaké jsou příležitosti pro MSK?

Ostrava | Jaké jsou hrozby pro MSK?

Ostrava | Některé klíčové otázky pro etapu syntézy 1.Jak ovlivní vývoj energetického sektoru MSK nově připravovaná legislativa EU? 2.Které stránky energetického hospodářství jsou limitující pro ekonomiku MSK a které to budou za 5 let? 3.Která řešení / opatření mají v MSK největší potenciál při dosahování úspor primární energie a při zvyšování účinnosti? 4.Pro které druhy OZE existují v MSK nejlepší podmínky?

Ostrava | Jaké další kroky navrhujeme? 1.Doplnění a schválení analýzy současného stavu 2.Spolupráce se zástupci průmyslu, získání informací o jejich výhledových potřebách energie 3.Získání informací o rozvojových záměrech energetických společností 4.Zpracování cílů a scénářů vývoje energetického sektoru MSK: realistický (BAU), pesimistický 5.Vypracování programů k jejich dosažení 6.Projednání a schválení programů jako součástí realizačního projektu 7.Prezentace politické reprezentaci a veřejnosti 8.Rozhodnutí o realizaci

Ostrava | Otázky, návrhy nebo doporučení? O Vaše názory a návrhy stojíme. Lze je poslat i dodatečně em na adresu: Děkuji za pozornost.