Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KAŠMÍRSKÁ KOZA.
Advertisements

OUESSANTSKÁ OVCE.
Fylogenie ovce a kozy.
někdy nesprávně nazývaná HOLANDSKÁ ZAKRSLÁ KOZA
JAK SE STARAT O PSA DENISA SOVOVÁ.
Psí salón Ortex Kladno-Rozdělov 585.
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
LIDSKÁ PLEMENA Mgr. Helena Tlapáková.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Pes …a jeho plemena.
American Staffordshire Terrier
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Etnická antropologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Německý ovčák LORD.
Slovenský kopov.
Sibiřský srstnatý drak  jeden z nejpočetnějších kříženců Charakteristika:  drak větší velikosti  vyvinula se u nich bílá, půl metru dlouhá srst  na.
Pejsci.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Coton de Tulear Jako nejlepší přítel….
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Pří_177_Rozmanitost přírody_Pes domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
KOČKY-PLEMENA Kristýna Jonáková 8.B. Rozdělení plemen ● U koček domácích se řadí do čtyř plemen ● Polodlouhosrsté ● Krátkosrsté a somálské ● Siamské a.
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Trénink v určování savců ČR
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Pštros Něco málo o biologii.
Bulteriér.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Prezentace Michutová Adéla
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_04
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Období: září – prosinec 2011
DĚJEPIS – 6. ročník Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
REKORDY ZVÍŘAT.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Období lidského života
Transkript prezentace:

Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM

Původ Bišonek patří do velmi starobylé skupiny bišonků, bílých "dámských" psů kteří prokazatelně existovali již ve starověku. V období středověku byl Bišonek oblíbencem královských rodin v Itálii a ve Francii. V 16. století se na královském dvoře a mezi dvořany byl Bišonek velice populární. Na konci 19. století se však stal již jen zcela obyčejným pouličním psem.

Popis Bišonek je veselý a hravý malý pejsek, se živou chůzí, s kadeřavou, dlouhou, měkkou a sněžně bílou srstí a s vesele důstojným ocasem. Oči má velmi tmavé, s tmavými očními víčky, kulatého. Uši jsou zavěšené a dobře porostlé dlouhou vlnitou srstí. Krk je vcelku dlouhý. Ocas je půvabně zatočený přes linii páteře.

Srst Bišonek má srst jemnou, hedvábnou a velmi kadeřavou. Připomíná srst mongolských koz, není však provázkovitá, měří 7 až 10 cm. Ale do 19 měsíců muže byt krémově zbarvená.

Charakter Malý Bišonek je nezaměnitelný přítel a společník pro milovníky malých plemen. Je veselý a temperamentní. Rád se učí všemožným kouskům, vyniká inteligencí a přizpůsobivostí. Vyrovnaný, nebojácný, přátelský k dětem i ke zvířatům

Péče Bišonek má srst, která vyžaduje mnoho pravidelné péče. Je třeba ji každý den pročesávat, a také pravidelně, asi jednou za 3 měsíce, přistřihovat, a to do určitého modelu. Bišonek nelíná, při pravidelném kartáčování se srst na hřebenu spolehlivě zachytí.

Trochu zajímavostí PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA: Bišonek se průměrně dožívá 13 až 14 let. VYUŽITÍ PŮVODNÍ: Společník OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR : BF

Štěně Bišonka