Zámek Sychrov Klára Panušková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční architektura v Čechách
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Památky Unesco Česká republika.
Nové Město nad Metují Bylo založeno v roce 1501 Janen Černčickým z Kácova. Historické centrum je městskou památkovou rezervací s rene- zančními měšťanskými.
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Významné památky ČR.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
SEDLIŠTĚ.
CZ KVÍZ.
Místo, které bych chtěl navštívit
… správný cíl vaší cesty!
Kostelec nad Černými lesy
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Cestovní kancelář Silesia
Liberecký kraj Městská radnice.
Hluboká panoramaticky
Vizovice Eliška Kratinová.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_14 Název materiálu:Knihovny a jejich služby Tematická oblast:Český jazyk 1. ročník Anotace:Prezentace.
Vizovice Simona Tichá.
Praha.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
DOLSKÝ MLÝN.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
PAMÁTKY PRAHA.
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Hrad Sovinec Je u nás mnoho krásných hradů, to známo bylo dřív i dnes,
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
…aneb malá prezentace o Středních Čechách
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
PARDUBICKÝ KRAJ. Národní hřebčín Kladruby ● je nejstarším velkým hřebčínem na světě ● v několika objektech jsou umístěna stáda starokladrubských běloušů.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
S VITAVSKÉ PAMÁTKY – S TARÁ RADNICE Ivana Pavlišová.
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_07_Hrady.
Valná hromada ČAT Litoměřice 13. –
JOSEFOV (PRAHA) - městská čtvrť obklopená Starým Městem, pojmenovaná
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Zručský park.
Helfštýn Petra Fofonková 3MCR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_23_Hrad Helfštýn.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Božena Němcová Narodila se ve Vídni.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Matematické operace do
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

zámek Sychrov Klára Panušková

zámek Sychrov Státní zámek Sychrov byl postaven v novogotickém stylu Národní kulturní památka spravovaná Národním památkovým ústavem ČR Jedna z nejznámějších památek Českého ráje

historie V 15. století zde stála jen tvrz, na jejímž místě byl v 16. století vystavěn kamenný dům a v 17.století malý barokní zámek Roku 1820 se stal novým majitelem Sychrova kníže Karel Alain Rohan, za jehož působení zámek jen vzkvétal Ve 20. století zámek prošel funkcionalistickou úpravou, při níž bylo novogotické vybavení nahrazeno novým

po 2. sv. válce Po skončení druhé světové války byl zámek zkonfiskován a stal se státním majetkem V roce1950 byl v malém rozsahu zpřístupněn Od počátku devadesátých let probíhá rozsáhlá rekonstrukce a restaurování exteriérů, interiérů i zámeckého parku

zámecký park V 19. století se Kamil Rohan zaměřil na zámecký park, který vystavěl v v anglickém stylu za jeho života dosáhl nebývalého rozkvětu a byl předlohou pro vznik řady dnes významných arboret

stavby parku Vodárenká věž Oranžerie Arturův hrad Holubník Kamenná pumpa Rudolfova vyhlídka

oranžerie První zmínky o oranžérii pocházejí z roku 1831, kdy sloužila jako letohrádek a květinová galerie V roce 2007 byla zahájena celková rekonstrukce objektu Nyní slouží jako kavárna s nádherným výhledem na park a zámek Místo pro pořádání kulturních akcí

sokolnictví V zámeckém parku se nachází stálá expozice dravých ptáků a sov Tato expozice byla otevřena v roce 2001 a postupně se rozšiřuje

pohádky Zlatovláska (1973) Nesmrtelná teta (1993) Nejkrásnější hádanka (2007) Fišpánská jablíčka – (2008) O pokladech (2011) Tři mušketýři (2013) ……..a mnoho dalších

pořádané akce Adventní trhy Pohádkové prohlídky Dvořákův Turnov Velikonoční trhy Sychrovská pouť Slavnosti ohně a lovu Skotské hry … v neposlední řadě se zde koná spousta svateb

Zpracovala: Klára Panušková Děkuji za pozornost 