Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pět dekád českého softballu a baseballu
Advertisements

Václav Metlička Cyklokros
10. ročník fotbalového turnaje azylových domů v malé kopané.
O Radobýlu Sídlo: CF Radobýl Litoměřice o.s., Lidická 12, Litoměřice Web: Rok založení: 1991 Klubové barvy: oranžová, černá, zelená.
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
BASKETBAL II..
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
HC LUBENEC Vedoucí týmu: P.Strunz Kapitán týmu: V.Fišer.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Schůze rodičů hráčů FBC Plzeň
FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ ČSRU OBSAH: ZÁKLADNÍ PRINCIPY SOUTĚŽE SOUTĚŽNÍ CYKLUS VZHLEDEM K ROČNÍM OBDOBÍM TRÉNINKOVÁ ZÁTĚŽ HRÁČE V PRŮBĚHU ROKU NÁVRHY.
FLORBAL.
 Historie pálkovacích her v Jihlavě začíná v roce 1988, kdy vznikl první registrovaný softballový tým Ekonom Jihlava. Zapojil se do oficiální soutěže.
ČLENSKÁ SCHŮZE Zpráva o plnění plánu činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2013.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Mezinárodní závody agility Rožnov pod Radhoštěm
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Program profesionalizace rozhodčích v ČSLH Vladimír Mana.
Spolupráce dětmi z Víru v roce 2011 Zdeňka Chaloupková.
Je kolektivní halový sport…
Extreme Golf 1. Turnaj v extrémním golfu na sněhu.
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
BIATLON.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Nový sportovní areál softballových klubů. NAŠE ÚSPĚCHY V ROCE 2005 SK JOUDRS PRAHA Vicemistr - 1.ČSL žen 3. místo - Pohár vítězů pohárů evropských zemí.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Benjamínci TJ SOKOL Dub nad Moravou
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
Zde se dozvíte super věci o Slavii
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Rok 2014 Sportovní klub Kociánka Brno o.s.. Společný lyžařský výcvik se ZŠ Pavlovská.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
Florbal Patrik Převrátil.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
SEVERSKÁ KOMBINACE.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
FC Slovan Rosice, o.s.. Činnost klubu v roce 2015 Informace v číslech: ● Počet týmů – 11 ● Členská základna – 247 členů ● Roční rozpočet – ,-
Vývoj TIC po roce 1989 a jejich současné postavení v systému cestovního ruchu Ostrava, Ing. Pavel Attl, Ph.D., katedra cestovního ruchu, VŠH.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FC Slovan Rosice, z.s..
FLORBAL.
Otakar Mestek, Michal Blažej
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Novoroční turnaj ve stolním tenise KDY: sobota 11. ledna 2014
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
BSE České Budějovice o. s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
História a súčasnosť florbalu.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Mimořádné události u nás a ve světě
Transkript prezentace:

Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému pobytu studentů VŠE v Praze se studenty helsinské univerzity KY v roce 1984. Finové přivezli sadu florbalových hokejek a vysokoškoláci kolem průkopníků českého florbalu Michala Bauera a Petra Chaloupky díky tomu asi rok hrávali florbal až do té doby, než se jim některé hole podařilo zničit.

Švédská inspirace Střešovic Díky tomu, že u nás nebylo možné nové florbalové hokejky zakoupit, následovala prodleva až do roku 1991, kdy se florbal opět objevil na scéně. Tentokrát díky cestovní kanceláři Excalibur a bratrům Vaculíkovým, kteří přivezli florbalové vybavení ze Švédska. Florbal se díky této cestě začal hrát v Tatranu Střešovice. V té době také opět začala hrát florbal i skupinka bývalých studentů VŠE kolem Michala Bauera.

Florbal i mimo Prahu Třetí cesta florbalu do Čech je spojena s východočeskou Jaroměří, kam přivezli florbal švýcarští Mettmenstetten Unicorns, kteří byli v Čechách na předsezónním soustředění v roce 1992. Rozšíření florbalu za řeku Moravu pak zajistil Marcel Pudich, který spolupracoval ve firmě VDG s prvními průkopníky florbalu v Čechách a přivezl z Prahy florbalové vybavení do Ostravy. Díky tomu byly zanedlouho uspořádány na severu Moravy první florbalové turnaje.

První mantinely a liga Dalším historickým mezníkem pro český florbal se stal zájezd střešovických průkopníků florbalu do Maďarska, odkud se do Čech přivezly první opravdové florbalové mantinely. Díky tomu se mohly začít hrát turnaje a sport získával na popularitě. Na těchto mantinelech byl odehrán i první ročník 1. florbalové ligy v roce 1994. Florbalové ligové soutěže se během 10 let rozrostly do sedmi úrovní, a vzniklo přes 300 nových oddílů.

Česko pevnou součástí florbalového světa Největší akcí, která se ve florbalových Čechách udála, bylo pořadatelství Mistrovství světa mužů v Praze a v Brně v roce 1998. V roce 2003 byla Česká republika pořadatelem Evropského poháru mužů a žen a světového šampionátu juniorů. Velkou popularitu si během nedlouhé existence florbalu v Čechách vybudoval největší klubový florbalový turnaj světa CZECH OPEN. V srpnu 2005 se bude konat již potřinácté.

Současná struktura ligových soutěží mužů

Vývoj celkového počtu hráčů a klubů v ČR Rok Registrovaní hráči Kluby 1996 2107 90 1997 2416 100 1998 5224 149 2000 9236 241 2001 12582 252 2002 16284 288 2003 24942 311 2004* 29600 340 * odhad

Růst počtu registrovaných hráčů