Česká pošta - digitální výzvy 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise řešení pro elektronický podpis VerisignIT
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Statutární město Karlovy Vary
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Celostátní síť pro venkov
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Kvalifikovaná certifikační autorita České pošty, s.p. PostSignum QCA
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Komerční využití systému ISDS
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
CIO priority | Priority IT v bankách a pojišťovnách| Lukáš Klášterský 1.
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Proč aktualizovat údaje v SOVM ? Petr Stiegler odbor rozvoje projektů a služeb eGovernment.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Základní registry ve veřejné správě
Projekty eGovernmentu v praxi 1 Konference IIR Projekty eGovernmentu v praxi Bc. Jana Třísková 21. ledna 2010.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Seminární práce z předmětu SIPOL
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Představení konceptu pilotního projektu „Koordinace a zavedení Smart Administration ve veřejném sektoru“ Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
KIT digital Czech a.s. Praha, září 2009strana : 1 KIT digital Czech a.s. Představení společnosti 14. září 2009 initiate data media.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce eGovernmentu Česká pošta, s.p.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
RASC Financování Smart City
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Telekomunikační a informační infrastruktura
Informace pro externí administrátory
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Transkript prezentace:

Česká pošta - digitální výzvy 2012 Ing. Tomáš Ječný, Česká pošta, s.p.

Na co digitální výzvy? Žádné nemáme, my razítkujeme, razítkujeme, razítkujeme, pak to dáme do pytle, naložíme na koněspřežku a doručíme …. A považte (!) v celém C.K. mocnářství A mimochodem co je to takové to digitální…

Hlavním strategickým cílem je vybudování pozice největšího ICT poskytovatele pro státní správu a samosprávu s významnou účastí na soukromém trhu a ambicí mezinárodních projektů DICTG S odhadovanými výnosy ve výši 2,6 mld. Kč v roce 2012 se ČP zařadí mezi TOP3 systémové integrátory v ČR a překoná tržní podíl např. Telefóniky v této oblasti. Výnosy ze služeb ICT a e-Government by se měly nahradit propad výnosů z tradičních poštovních služeb v roce 2016

Česká pošta a eGovernment strategický partner státu v rozvoji služeb eGovernmentu pomáhá občanům komunikovat se státem a samosprávou 2005 Certifikační autorita PostSignum 2007 Czech POINT 2009 Informační systém datových schránek Komunikační infrastruktura veřejné správy

Certifikační autorita PostSignum Česká pošta si udržuje pozici jedničky na trhu Certifikáty - v roce 2011 bylo vydáno 30 tis. komerčních certifikátů 130 tis. kvalifikovaných certifikátů Časové razítko - v roce 2011 vydáváno průměrně přes 11 milionů časových razítek za měsíc meziroční nárůst 175 % 7

Czech POINT 976 poboček ČP => 14 % z celkové počtu kontaktních míst CzP 51 % vydaných výstupů počet transakcí (včetně ověřování a DONEZ) překračuje 400 tis. měsíčně ISDS Aktuální data k 18. 10. 2012 474 tis. zřízených datových schránek 100+ mil. úspěšně odeslaných datových zpráv 8

Registry EKIS Březen 2012 testovací provoz 1/7/2012 ČP hostuje registry v novém datovém centru / DC3 EKIS Od 1/10/2012 ČP poskytuje služby provozu systému Ekonomického informačního systému MV ČR na platformě SAP 9

ČP jako poskytovatel ICT služeb ČP je aktivním partnerem MV v oblasti ICT služeb poskytujeme profesionální komunikační služby 64 subjektům veřejné správy zajištění provozu, servisu a správy fyzické vrstvy komunikační infrastruktury, přenosových technologií, hlasových technologií, datových IP/MPLS technologií (routery, switche) centrálního dohledu komunikačních systémů zajištění provozu centrálního místa služeb (CMS)

Ambice České pošty rozvíjet roli strategického partnera státu stát se nejvýznamnějším ICT poskytovatelem pro veřejnou správu přispět k důsledné elektronizaci státní správy poskytnout infrastrukturu a znalost prostředí => integrované kvalitní a flexibilní služby pro podporu veřejné správy 11

Česká pošta odštěpný závod ICT služby Rozhodnutím vlády číslo 224 ze dne 4/4/2012 – Vytvoření poskytovatele ICT pro stát, který bude dodávat státu služby výjimkou ze zákona 137.

A konvergence Oh… sexy …

Role ČP - 9 klíčových služeb Klíčové externí služby Služby založené na systému ISDS Služby založené na Czech POINT Služby Smart Administration Služby karetního managementu Poskytování CMS (centrálního místa služeb) Poskytování konektivity Služby podpory ICT technologií Služby založené na hybridní poště a ISDS Služby založené na certifikační autoritě PostSignum 14

DICTG Proč je důležité, aby ČP měla silnou divizi ICTG, která nabízí své služby na trhu? 1 Profesionalizace ICT bude mít pozitivní dopad na všechny uživatele, procesy a zákazníky ČP Nové e-Government příležitosti přinesou synergické efekty pro tradiční poštovní produkty Oblast ICT a e-Government umožní ČP poskytovat moderní komunikační služby, které přirozeně nahradí úbytek tradičních poštovních transakcí … nevymýšlíme tento přístup na zelené louce, ale následujeme úspěšné příklady zahraničních pošt, např. z Německa, Švédska a Itálie 2 3

„Kdekoliv vydíte úspěšnou společnost , musel někdo jednou udělat odvážné rozhodnutí .“ Peter Drucker

Děkuji za pozornost