DALE CARNEGIE 1888 – 1955 Americký myslitel, který zasvětil svůj život vzdělávání a školení lidí, kteří toužili po úspěšné kariéře. Martin Dolenský 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
Školení zaměstnanců web + intranet v Praze.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Ž ivot je škola Dostal jsi t ě lo. M ůž eš je mít rád nebo nenávid ě t, ale je tvou jedinou jistotou, ž e je budeš mít a ž do konce ž ivota.
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Pom ě r, soustava dvou lineárních rovnic o dvou neznámých, jednoduchý p ř íklad s více ř ešeními, lineární rovnice se 2 neznámými a jednoduchou úvahou,
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Počítání s řemesly II. MALÍŘKA LÉKAŘKA ZDRAVOTNÍ SESTŘIČKA PRODAVAČKA
Proč je důležité studovat Principy
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

+ REPORT Z VÝZKUMU A ANALÝZY POT Ř EB LLP-2012-LV-KA4-KA4MP.
 Rybá ř  U č itelka  Policista  Zedník  Bankovní ú ř edník  ICT technik  Uklíze č ka  …
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Blecha obecná Vypracoval: Jiří Herrgott
Photo by Aneta Brožovská Present by Aneta Brožovská.
Cíle Metody a techniky Testování obalu. Cílem výzkumu obalu je zjistit: Aspekty užívání Vnímání obalu (identifika č ní síla) Nápadnost (rozlišovací síla)
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Zm ě ny postoj ů frekventant ů kurz ů k osobám se specifickými pot ř ebami Petra Bendová Olomouc 15. kv ě tna 2008.
 je to zp ů sob odesílání, doru č ování a p ř ijímání zpráv p ř es elektronické komunika č ní systémy  ová adresa:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Daně Co si myslíš o daních ty? Je v pořádku, že existují?
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Proces rozhodování kupujícího Fáze procesu rozhodování 1. poznání problému 2. hledání informací 3. zhodnocení alternativ 4. rozhodnutí o nákupu 5. vyhodnocení.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Dispoziční řešení prodejen.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
2 Marketingové koncepce
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Pracovní porada Pracovní list.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Vůdcovství – leadership část 2.
Pracovní porada Pracovní list.
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Autor: Mgr. Hana Novotná
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Děti jsou naše budoucnost
Co kluci potřebují J. Novotný, ZŠ MOZAIKA, Rychnov nad Kněžnou.
reklama REKLAMA reklama
Psychologie test.
Digitální gramotnost Informatické myšlení
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
10 pravidel, jak řídit správně e-shop
Naučil jsem se....
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde je.
Transkript prezentace:

DALE CARNEGIE 1888 – 1955 Americký myslitel, který zasvětil svůj život vzdělávání a školení lidí, kteří toužili po úspěšné kariéře. Martin Dolenský 2010 / 2011 Jan Fictum Iva Škopová

Osnova Životopis Přínosy, významná díla Citáty Kurzy Dale Carnegie Training®

Životopis Dale Breckenridge Carnegie se narodil 24.11. 1888 v Maryville v Missouri. State Teacher‘s College ve Warrensburgu. Prodej pro Armour & Company v Omaze Lektor v populárních kurzech pro dospělé - - Chautauqua poblíž Jamestownu.

Životopis Studie v New Yorku - American Academy of Dramatic Arts (Dr. Harley v Polly of the Circus). Obchodování a prodej automobilů značky Packard. Školy YMCA v New Yorku 1912 - Dale Carnegie Course.

Životopis 1913 - Jak přednášet a ovlivňovat lidi při podnikání. Jak úspěšně mluviti a působiti na lidi v praktickém životě (bestseller). 1914 - 500$/týden → Carnegie Hall.  Carnagey → Carnegie.

Životopis Vydal několik dalších bestsellerů, získal pohádkové jmění. Krachu na burze v roce 1929 – počátek velké hospodářské krize ve Spojených státech I v nepříznivé době Dale Carnegie stále učí ostatní lidi, jak se stát úspěšnými. 30.léta - Jak získávat přátele a působit na lidi.

Životopis Založení instituce - Dale Carnegie Institute for Effective Speaking and Human Relations. Novinové články, vlastní rozhlasový pořad - interview se slavnými osobnostmi tehdejší doby - Clark Gable - Marconi - Mary Pickford. Význačný lektor a vyhledávaný poradce světových vůdčích osobností.

Životopis Významné knihy: Jak si přestat dělat starosti a začít žít, Jak se těšit ze života a ze své práce, Jak rozvíjet sebevědomí a ovlivňovat lidi veřejnými přednáškami. Závěry práce: nekritizovat, neodsuzovat, nestěžovat si, vyjadřovat opravdové uznání a porozumění a vzbudit u druhých osob dychtivou žádost.

Životopis Jak se stát oblíbeným? Pro každou osobu je její jméno tím nejsladším a nejdůležitějším v jakémkoliv jazyce.    Zemřel 1. 11. 1955 Pohřben ve městě Belton, Missouri.

Přínosy, významná díla Carnegie svými knihami inspiroval jak obyčejné lidi, tak i velké myslitele Společná myšlenka: „Díky sebevzdělávání a osobnímu rozvoji se můžete stát lepším člověkem“. Jak správně myslet, jednat a mluvit Jak získávat přátele a působit na lidi Jak prodat více a stát se skutečným profesionálem Jak se radovat ze života a z práce Jak se zbavit starostí a začít žít

Přínosy, významná díla Jak mluvit a působit na druhé při obchodním jednání Zlatá kniha

Jak správně myslet, jednat a mluvit Je spíše deníkem, poznámkovým blokem 8 kapitol: komunikace, naslouchání a další dovednosti k broušení k dokonalosti. V kapitole konverzace – prostor i pro drobnosti Komunikaci = královská disciplínu

Jak správně myslet, jednat a mluvit „Existují čtyři, a právě jen čtyři způsoby, kterými přicházíme do kontaktu s okolním světem. A jsme oceňováni a hodnoceni právě podle těchto čtyř kritérií: co uděláme, jak vypadáme, co říkáme a jak to říkáme.“ Nedostatky knihy a odkazy na vědecké výzkumy, vlastní kurzy – dojem, že čtenář čte spíše náborovou brožuru než knihu.

Jak získávat přátele a působit na lidi Jeden ze světových bestsellerů, její první vydání si koupilo přes 15 000 000 lidí. Jedná se vlastně o příručku k tomu jak se stát lepším člověkem Velice čtivá, vhodná pro každou volnou chvíli. Kniha je vlastně soupiskou příběhů, které autor knihy za život posbíral.

Jak získávat přátele a působit na lidi Procesy jednání s lidmi. Rozšíření schopností pro pochopení a konverzaci. Každý člověk je v kontaktu s lidmi  jednání, komunikace, vycházení, porozumění Osm směrů zlepšení. Základní okruhy jsou shrnuty v kapitolách, kde jsou dány důležité zásady.

Jak získávat přátele a působit na lidi Kniha je rozdělena na 4 základní části. Část první: Základní způsoby jednání s lidmi. Část druhá : Šest způsobů, jak se stát oblíbeným. Část třetí: Jak získat druhé na svou stranu Část čtvrtá: Jak se stát skutečnou vůdčí osobností. Nejlepší manažerská kniha 20. století. - časopis „Business Life „

Jak prodat více a stát se skutečným profesionálem „Chcete se setkat s člověkem, který úspěšně uzavírá obchody? „Sales Advantage“. Uvedená metoda Sales Advantage proklamuje, že dokáže reagovat na změny vyzkoušeným způsobem. Pevné vztahy se zákazníky a rozvinutí prodejní kariéry

Jak se radovat ze života a z práce Kompilace předešlých prací, orientuje se především na trávení aktivního času v zaměstnání a mimo něj. Plná inspirativních příběhů lidí, kteří svedli boj s nudou, únavou a dosáhli úspěšného, perspektivního a naplněného života.

Jak se zbavit starostí a začít žít Trvalé rady, jak řešit situace, které vám působí starosti. Nabídne vám způsoby, jak si vypěstovat vyrovnaný duševní postoj k životu. Obsah knihy proklamuje, že může změnit váš život k lepšímu a pomůže se dívat na okolí a jednat s ním pozitivně.

Jak mluvit a působit na druhé při obchodním jednání Kniha, která dokáže naučit, jak přesvědčit ostatní o svých názorech, jak úspěšně zvládnout pohovory, jak mluvit a působit na druhé při obchodním jednání, jak se efektivně vyjadřovat a další užitečné dovednosti včetně improvizovaných projevů.

Zlatá kniha Zlatá kniha je v postatě souborem pravidel z knih „Jak získávat přátele a působit na lidi“ a „Jak se zbavit starostí a začít žít“ v kapesním provedení.

Citáty Člověk, který hledá veškeré uznání u ostatních lidí, jim zároveň svěřuje své štěstí. Jediný způsob, jak si odnést ze sporu to nejlepší, je úplně se mu vyhnout. Když se dva měsíce budete zajímat o druhé, získáte víc přátel, než když se po dva roky budete snažit, aby se druzí zajímali o vás. Jestli chcete být nadšený, jednejte nadšeně. Právo mluvit si musíte zasloužit! Každý může kritizovat, odsuzovat a stěžovat si, ale být schopný porozumět a odpouštět vyžaduje charakter a sebekontrolu.

Citáty Dělejte to, z čeho máte strach. A dělejte to opakovaně. To je nejrychlejší a nejjistější způsob, jak strach porazit. Nikdy nedosáhnete opravdového úspěchu, pokud nebudete mít rád to, co děláte. Namísto strachování se toho, co si o vás lidé pomyslí, věnujte čas zkoušení něčeho, co lidé ocení. Nejhlubší podstatou lidské přirozenosti je potřeba být uznáván.

Dale Carnegie Course Ucelený systém kurzů Dale Carnegie Training® je vyvíjen již od roku 1912. Více než 2700 speciálně vycvičených trenérů trénujících, 25 jazyků, 87 zemí světa Kurzy dle svého popisu slouží k informování, učení zásad a jejich správnému uplatňování. Jde v podstatě o to, naučit se jak maximalizovat své schopnosti v oblasti jednání s lidmi.

Dale Carnegie Course Vyhodnoceny jako nejúčinnější kurzy. Kurzy Dale Carnegie ® absolvovalo již více než 7 miliónu lidí (ref. např. General Motors Corp., IBM Corp., Chrysler Corp.) Bill Gates a Lee Iacocca. Partneři v ČR - např. Seznam, Škoda Auto, Moravské vinařské závody.

Dale Carnegie Course Absolvování má následující přínosy: pozitivní myšlení jako zdroj energie, rozvoj komunikačních dovedností, které jsou základním předpokladem úspěchu v životě i v práci, schopnost motivovat sebe i druhé, řadu dovedností v oblasti vedení lidí, profesionálního prodeje, prezentování, týmové práce, péče o zákazníka.

Závěr Dale Carnegie byl americký spisovatel a lektor, vynálezce známého kurzu v oboru sebezdokonalování, umění prodeje, společenské prestiže a veřejného řečnění. Jeho knihy jsou dodnes prodávány po celém světě. Asi dvě nejznámější knihy, kterých se prodalo několik milionů kusů se jmenují: „Jak získávat přítele a působit na lidi“ a „Jak se zbavit starostí a začít žít“.

Použité zdroje Internetové stránky: http://www.carnegie.cz http://www.seminarky.cz/Dale-Carnegie-7260 http://www.karavana-uspechu.eu http://skoropsycho.bloger.cz http://knihy.abz.cz/obchod/autor-carnegie-dale-carnegie http://www.spisovatele.cz/dale-carnegie http://www.dreamlife.cz http://www.databazeknih.cz/autori/dale-carnegie-457 http://www.robertslovak.cz/dale-carnegie

Děkujeme za pozornost!