Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
Třídění směsí Homogenní (stejnorodé, roztoky) Heterogenní (různorodé)
OLYMPIJSKÉ HRY.
Nejprve si Přečtěte pozorně text
Spojují věty nebo slova. Označujeme je číslem 8.
SPORT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
CH Chvojka- tak se říkalo větvičce z jedle anebo její uříznuté špičce. Za časů našich prababiček visela u stropu nad kuchyňským stolem. Byla ozdobena.
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Pozorně si přečtěte povídku
 Předložky se spojují s podstatnými jmény.  Označujeme je číslem 7.  Píšeme je odděleně, ale čteme je dohromady.
Čas a jeho měření.
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Pozorně si přečtěte následující příběh Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi,
RYBÁŘ Velkým městem protéká řeka. Jmenuje se Bělá. Proč Bělá? To proto, že je plná zelených ryb. Ryby v řece plavou, skáčou a potápějí se, jak je to.
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
SPORTOVÁNÍ Pavel byl docela obyčejný kluk. Vyrůstal u svých rodičů se třemi dalšími sourozenci, a když mu bylo pět let, začal chodit do školy. Ve škole.
PROCVIČOVÁNÍ SLOVNÍCH DRUHŮ Spojte slovesa s podstatnými jmény ZPÍVAT SKLÍZET PSÁT VOLAT ZALÉVAT  MOBIL  ZAHRADA  KAREL GOT  POZNÁMKA  BRAMBORY.
VY_32_INOVACE_35 HE IS …… SHE IS …...
Barbora Št ě pánková 3.A b ř ezen  Třídy na gymnáziu  Úspěchy našich studentů  Porovnání paralelních tříd.
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
Velká Británie.
Letní olympijské hry v Číně
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
III/2 9.B XVI Dějepis 1936, nacisté, olympiáda, Berlín IX. ročník Mgr. Ladislav Hrdina Olympiáda v Berlíně
SLOVESA Slovesa nám vyjadřují DĚJ. Co mohou dělat osoby, zvířata a věci. Ptáme se na ně otázkou: „CO DĚLÁ….?“ Označujeme je číslem 5. U sloves určujeme.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
 POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁSLEDUJÍCÍ TEXT  Hlavní město České republiky Praha patří mezi nejkrásnější města světa. Proto jsou její ulice stále plné domácích.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Organické sloučeniny v odborné.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
Advent máme, svíce plane…
VY_32_INOVACE_2C20 Pracovní list Věra Čáslavská.
Č ástice stojí v ě tšinou na za č átku v ě ty. Vyjad ř ují p ř ání, zvolání nebo výzvu. Ozna č ujeme je č íslem 9. ČÁSTICE.
PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Archaické období olympijské hry
Olympijské hry.
 OLYMPIÁDA Zimní olympijské hry 2014 Z i m n í o l y m p i j s k é h r y Olympijské kruhy: Modrá : Evropa Černá : Afrika Žlutá : Austrálie Zelená.
Tato prezentace byla vytvořena
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
MODRÉMOŘEPÍSEKSŮLN ÁMOŘNÍKSI BOTYZUL. DONOCISIDLOUHOZPÍV ALDRUHÝDENPAKDLOU ZEZÍVAL. ROZLUŠTÍTE DVĚ TAJEMNÉ TABULE? URČETE SLOVNÍ DRUHY.
Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
Зз. знамя запад завтрак золото зуб змея звезда.
Pozorně si přečtěte text
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
Opakování slovních druhů. Opakování slovních druhů.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, Liberecký kraj Porada ředitelů škol a školských zařízení Liberec
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 1. Název pro tura, vepře, tele …… 2. Kostka - geometricky.
SPORT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Zimní olympijské hry Klikej.
Školní olympiáda soutěž turnaj Olympijské hry letní olympijské hry
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
1 2 FIGURE 1.
Transkript prezentace:

Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v novinách a časopisech. OZNAČTE SLOVESA A SPOJKY.

Z následujících podstatných jmen vyber dvě, které vzniklo ze slovesa.  MEDAILE  BĚH  FOTBAL  PLAVÁNÍ  SOUTĚŽE  SKOK  GYMNASTIKA  DISK  OŠTĚP  FLORBAL  LUKOSTŘELBA  OŠTĚP  LYŽOVÁNÍ  HOD

Olympijskéhryjsoubuďletníneb ozimníapořádajísejedenkrátza čtyřirokypokaždévnějakéjinéz emi.

Pomozte větu znovu složit. jsou na Olympijské celém velkou hry událostí světě vždycky.

Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě.

Olympijské hry jsou buď letní, nebo zimní, a pořádají se jedenkrát za čtyři roky, pokaždé v jiné zemi. Velkou favoritkou a vítězkou zimní olympiády v Itálii v roce 2006 byla ???????, která získala zlatou medaili v rychlobruslení.

Citace: Text Olympiáda: Dyslexie- Texty a hry pro děti s dyslexiií, Marie Černá, Iva Strnadová, str. 24,26 vydalo nakl. Fragment v roce 2006 Obrázky dle pořadí v DUM: Obr. Č. 1- dostupný z [ dne Obr.č.2- dostupný z [ dne Obr.č. 3- dostupný z [ eIceSkates.gif] dne