Příprava krajů na programovací období 2014+ Praha 23.6.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava krajů na programovací období Tisková konference , Praha.
Advertisements

Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika a venkov 2014+
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Strukturální politika
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Příprava na programovací období východiska a přístupy.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Příprava krajů na programovací období Praha

Regiony zdůrazňují, že:  kohezní politika po roce 2013 musí pracovat s jasně definovanými cíli, jakých má být dosaženo,  cíle a prostředky musí být voleny s ohledem na rozdílnou rozvinutost regionů,  důležité je umožnit takovou flexibilitu při stanovování cílů a nástrojů kohezní politiky, aby mohly být řešeny jejich problémy a využit jejich potenciál,  základem je možnost stanovení takového mixu intervencí a priorit, které umožní zaměřit se ve střednědobé strategii na dosažení stanoveného/-ných cíle/ů,  méně rozvinuté regiony musí nezbytně dobudovat kvalitní infrastrukturu, která je základní – nikoliv však postačující – podmínkou jejich rozvoje. Východiska

Víceúrovňové řízení je další nezbytnou podmínkou pro dosažení požadovaných efektů a cílů kohezní politiky. Regiony České republiky zdůrazňují, že základním cílem kohezní politiky by mělo být zvýšení konkurenceschopnosti jednotlivých regionů a zmenšování rozdílů mezi nimi. Následující programovací období bude charakterizováno (a regiony na to musí být připraveny):  větší podporou vědy, výzkumu, efektivity, inovací a konkurenceschopnosti  větší zastoupení revolvingových nástrojů, půjček, garancí než doposud  zmenšujícím se objemem evropských finančních zdrojů Regiony chtějí podporovat růst své konkurenceschopnosti a proto se pro další období připravují na použití modelu konkurenceschopnosti dle výsledků publikovaných v Páté kohezní zprávě Evropské komise.

Model konkurenceschopnosti regionů Konkurenceschopnost je měřena indikátory v rámci 11 skupin. Tyto skupiny pak regiony považují za pilíře priorit pro budoucí kohezní politiku. 1.Instituce 2.Makroekonomická stabilita 3.Infrastruktura 4.Zdraví a zdravotnictví, sociální služby 5.Kvalita zákl. a středoškolského vzdělávání 6.Vysokoškolské vzdělávání a celoživotní učení 7.Efektivita trhu práce 8.Velikost trhu 9.Technologická připravenost 10.Sofistikovanost podnikání 11.Inovace základní skupina podpora efektivity podpora inovací

Následující kroky, regiony 1.Zpracování modelu konkurenceschopnosti pro použití na regionální úrovni (firma Ernst&Young) - červen, červenec Sestavení směrů rozvoje regionu NUTS 2 ve vazbě na priority EU v období dle strategie Evropa 2020 (kraje a NUTS 2) – červenec Implementace modelu konkurenceschopnosti regionů (kraje, NUTS 2) – říjen Zahájení programování, analytická část (úroveň NUTS 2) – listopad, prosinec 2011  Konání jednání ke rozvojovým prioritám ČR pro období (tzv. kulaté stoly, účast: rezorty, kraje, města a obce, tripartita atp.) – konec května 2011 Kraje nastavily v rámci připomínek regionální rozměr ke každé rozvojové prioritě ČR  Schválení návrhu zaměření budoucí kohezní politiky EU v ČR Vládou ČR – červenec 2011 – kraje žádají vládu (AKČR) o posun termínu zejména z důvodu nejasné evropské legislativy (listopad 2011) a neexistence Strategie regionálního rozvoje ČR pro období (bude dokončena až v roce 2012)  Diskuze k nastavení způsobu implementace příštího období (řídící orgány, počet operačních programů) – srpen 2011 – leden 2012 Následující kroky celostátní

Schůzky k rozvojovým prioritám, které se uskutečnily na konci května jsou rozvrženy tematicky takto: 1.Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky 2.Rozvoj základní infrastruktury 3.Zvyšování kvality a efektivity veřejné správy (Instituce) 4.Podpora sociálního začleňování, boje s chudobou a systému veřejného zdraví 5.Integrovaný rozvoj území Kraje ke každé rozvojové prioritě definovaly regionální dimenzi

Zvýšení konkurence schopnosti ekonomiky – Rozvoj podnikání, podpora regionálního růstu založeného na výzkumu, vývoji a inovacích, tvorba a aktualizace RIS zvyšování kvality vzdělávání Zvyšování kvality a efektivity veřejné správy (Instituce) - Zvyšování kvality a efektivity územně samosprávn ích celků a municipalit, rozvoj infrastruktur y pro výkon veřejné správy Rozvoj základní a páteřní infrastruktury – dobudování a modernizace dopravní infrastruktury, podpora využívání veřejné dopravy, podpora ICT, zkvalitňování regionálních energetických sítí, Rozvoj integrovaného záchranného systému Územní soudržnost – Integrovaný rozvoj měst a venkova, zvyšování kvality veřejných prostranství, sanace brownfields, cestovní ruch, efektivní využití potenciálu kulturního a historického dědictví, zlepšování kvality životního prostředí Podpora sociálního začleňování, boje s chudobou a systému veřejného zdraví, podpora regionální infrastruktury, Integrace sociálně vyloučených, dostupnost péče ROP

Souvislosti tematických a regionálních operačních programů v programovacím období  Programy ESF a ERDF se doplňují! Tematické operační programy:  Stát si určí dva až tři základní celonárodní cíle, z toho vytvoří 2-3 operační programy, které respektují tyto cíle, přičemž regionální dimenze bude řešena v rámci regionálních operačních programů. Regionální operační programy:  Cíl ROPů – posílení konkurenceschopnosti (viz model konkurenceschopnosti), kraje ve spolupráci se státem, obcemi a městy, určí omezené množství regionálních priorit, které chce dosáhnout v rozvoji daného regionu, vytvoří regionální operační program a projekty v něm jsou v souladu s těmito prioritami a zároveň nejsou v rozporu s celostátními prioritami

Model konkurenceschopnosti regionů Aplikace modelu konkurenceschopnosti - EU Regional Competitiveness Index 2010 zpracovaný Světovým ekonomickým fórem, Evropskou komisí ( 5. kohezní zpráva) na regionální úroveň - NUTS II a kraje

Index konkurenceschopnosti regionů EU příklady indikátorů Jak měřit vnitřní úroveň regionu NUTS II ? Jak určit priority regionu NUTS II?

Model konkurenceschopnosti krajů a regionu NUTS II Rozpracovat model konkurenceschopnosti dle měřitelnosti a obsahového vymezení na úroveň regionů NUTS II a krajů Najít měřitelné indikátory - návrh soustavy klíčových indikátorů jednotlivých pilířů modelu konkurenceschopnosti Identifikovat regionální rozvojové priority NUTS II

Příklad vnitřního členění NUTS 2 Severovýchod dle hospodářské prosperity obvodů ORP

Mgr. Jiří Zimola hejtman Jihočeského kraje