Kolegium děkana 19. 10. 2005. Osnova 1.Doplňující volby do AS FPHDoplňující volby do AS FPH 2.Stěhování do Rajské budovyStěhování do Rajské budovy 3.Příprava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Přijímací řízení.
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Tréninkový deník Kondiční trénink Jaroslava Chovancová Učo:191699APAK/PR33.semestr.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
49. mistrovství světa ve zpracování textu na počítači
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Personální managament
Přírodovědecká fakulta UJEP
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
1 Kolegium děkana Program 1. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová Úvodní slovo děkana – prof. Kleibl 2. Pedagogika – doc. Kubálek Pedagogika.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
1 Kolegium děkana Program 1. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová 2. Informace z kolegia rektorky – prof. Kleibl Informace z kolegia rektorky.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Úvod do managementu 1. seminář
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
Přednost početních operací
Úvod Proč studovat informatiku?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ELearning Snímek 1 eLearning Tomáš Kubálek
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Přijímací řízení 2004 – elektronické přihlášky Přijímací.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
1 Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Kolegium děkana Osnova 1.Kontrola zápisu 2.Školení požární ochrany v Rajské budově 3.Informace z kolegia rektorkyInformace z kolegia rektorky.
Setkání učitelů a zaměstnanců Fakulty podnikohospodářské Novinky v zimním semestru akademického roku 2005/
1 Kolegium děkana Program 1. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová 2. Informace z kolegia rektorky – prof. Kleibl Informace z kolegia rektorky.
Pedagogické kolegium Osnova 1.Nové akreditaceNové akreditace 2.ReakreditaceReakreditace 3.Ediční plánEdiční plán 4.Přijímací řízení na navazující.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Informace o nových službách knihovny VŠE v Praze (Ing. Bělohoubková a Ing. Hronovská) 2. Akreditace předmětů.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Transkript prezentace:

Kolegium děkana

Osnova 1.Doplňující volby do AS FPHDoplňující volby do AS FPH 2.Stěhování do Rajské budovyStěhování do Rajské budovy 3.Příprava rozvrhu hodin na LS 2005/06Příprava rozvrhu hodin na LS 2005/06 4.Zahraniční vztahyZahraniční vztahy 5.Informace z kolegia rektorkyInformace z kolegia rektorky 6.Různé

Doplňující volby do AS FPH  AS FPH vyhlašuje doplňovací volby do studentské části AS FPH.  Kdy a kde volby probíhají? 1. kolo: středa a čtvrtek kolo: úterý a středa kolo: středa a čtvrtek  Doba a místo konání voleb: vždy hodin v místnosti NB 371  Kandidáti: Lucie Dušková Miroslav Javor Martin Krajhanzl Veronika Smolíková  Prezentace kandidátů budou zveřejněny u volební místnosti NB 371.  Další informace a volební prezentace:

Stěhování do Rajské budovy  st , čt : odevzdávání výpočetní techniky, montáž výpočetní techniky  pá stěhování výpočetní techniky, montáž výpočetní techniky  so stěhování chladniček, kopírek, registratur, obálkovače, skartovaček, prvních kanceláří  ne přizpůsobení nábytku umístění stěhovaných chladniček  po – čt stěhování kanceláří nutná přítomnost stěhovaných v dohodnutý termínech 60 minut před dohodnutým termínem v termínech od 8 h 120 minut před dohodnutým termínem v termínech od 14 h  čt nutná úprava termínu stěhování dvou kanceláří NB (doc. Breňová, Ing. Jirsák)

Nábytek  Ve středu – pátek katedry po domluvě s Ing. Volkmerovou navštíví své kanceláře v RB tak, aby předběžně zkontrolovaly vybavení kanceláří nábytkem (počty kusů i umístění).  V neděli montéři Techo upřesní umístění nábytku v kancelářích se stěhovanými chladničkami.  Místnost doktorandů a externistů RB 436 odpovědnost za mobiliář rozdělení skřínek  Zavěšení obrazů a další zásahy do stěn až od

Telefony  Každý pracovník FPH má svou telefonní linku a svůj telefonní přístroj.  Stěhují se pouze digitální přístroje (děkan a jeho sekretářka, tajemnice fakulty, proděkani).  Očištění zanechaných telefonů  Perspektiva digitálních telefonů  Zákaz popisování přidělených telefonních přístrojů  Stěhování digitálních telefonů  Přesměrování stávajících telefonních linek do  Hlasové schránky zájemci o nové hlasové schránky em do pátku

Výpočetní technika  Odevzdat Ing. Habrmanovi středa , 8 – 15 h čtvrtek , 8 – 15 h  Připravené převodky počítače, monitory/LCD, tiskárny, skenery nikoliv notebooky a další výpočetní technika  Dočasný stav RB 436 (doktorandi a externisté) RB 437 (školící počítačová místnost) využití vyřazovaných PC a monitorů  Změna PC v případě 20 za 133 PC na fakultě (zděděné PC z učeben, problém s klávesnicemi)  8 monitorů (5 x 19“, 3 x 17“) pro Jižní Město

Dataprojektory  Místnosti FPH RB 438 velká zasedací místnost FPH RB 437 školící počítačová místnost FPH RB 458 zkušební místnost RB 459 malá zasedací místnost koncem listopadu RB 358 zkušební místnost RB 359 malá zasedací místnost rezervace v Lotus Notes (K. Kofránková, RB 437 M. Habrman)  Posluchárny RB 208 – 212 vybaveny zavěšeným dataprojektory  Učebny RB 203 – 205 zapůjčované dataprojektory v ZS přesun některé výuky do RB 210 v LS snad  zavěšení dataprojektorů v RB 203 a 204, popř. 205  dokoupení dalších 3 dataprojektorů pro půjčování v RB

Kopírovací stroje  umístěny v kopírovacích místnostech  výjimečně malé kopírky přímo v kancelářích: RB 322 jednací místnost KLOG + KP RB 347 I. Čechová RB 412 H. Dudová RB 440 K. Kofránková kopírování na některých tiskárnách fakulty  Aficio do konce roku stávající snad do 3. patra nové do 4. patra (snad včetně postscriptu)

Chladničky  v kuchyňkách  jen výjimečně přímo v kancelářích dle projektu vybavení nábytkem děkan, proděkani I. Čechová, Ing. Habrman (sklady) prof. Veber, prof. Kislingerová (velké kanceláře) Ing. Zelený, doc. Švagr (5. podlaží)  bilance k přesunu: 11 k ponechání: 12 nových: 16  přidělení kuchyněk  myčka nádobí

Orientační systém  Kontrola všech nápisů  Vizitky zatím Ing. Habrman doplnění konzultačních hodin doplnění ů doplnění fotografií  Vazba na patrové seznamy a seznamy celé budovy

Perspektiva  Karetní vstupní systém (v provozu asi od )  Nástěnky, úřední deska fakulty  Přebalovací kout RB 417  Učebny a posluchárny zvýšení počtu židlí v učebnách učitelské židle do poslucháren  Sezení v atriu  Automaty na občerstvení v Rajské budově  Rekonstrukce Rajské zahrady

Příprava rozvrhu hodin na LS 2005/06 Vytížení učeben v RB v návrhu učebna katedraKMKPE*KMIEKMKPE*KMIEKMG k dispozici32 obsazeno neobsazeno navíc nevyužito * KLOG + KP + KPSŘ celkem k dispozici: 32 * 9 = 288 celkem nevyužito: 14 podíl využití: 95 % v RB je celkem 15 učeben, tj. využití 60 % učeben

Zájem o posluchárny v RB  Zájem o posluchárny v RB RB 101 (352 míst): 13 poloh v pondělí – středa tj. 13/32 = 40 % RB 211 (98 míst): 21 poloh (nižší kapacity) tj. 21/32 = 66 % RB 212 (119 míst): 15 poloh (vyšší kapacity) tj. 15/32 = 47 % v RB je 5 poslucháren o kapacitě asi 100, tj. využití 2/5 = 40 %, dle poloh (21+15)/(32*5) = 22,5 %  Rozvrhy pro pedagogické oddělení RB SB+NB JM V. Smrčkovi do budou za FPH odevzdány v pátek

Zahraniční vztahy Nabídky AIA  Indie Badatelská stipendia Mellonovy nadace Uzávěrka: Informace též na webové strance AIA:  Japonsko Stipendijní program UNESCO / Keizo Obuchi 2006 Postgraduální výměnné pobyty Uzávěrka: Informace též na webové stránce AIA:

Rozpis kvót AIA pro VŠE (mezivládní smlouvy) Druh pobytu ZeměVěkJazyk Délka pobytu Termín přihlášky Student NMSFinskodo 35 letFin, A3–9 M UčitelItálieneníIt, A7 dní Student NMSRuskoR4-5 M UčitelRuskoR2–3 M UčitelŘeckoŘ, A, F7 D

Termíny konkursů pro studium v zahraničí  v 18 hodin: Orientation Day (seznámení studentů s nabídkou pobytů)Orientation Day  : uzávěrka přihlášek pro studium na MBA Bradley University  : uzávěrka na stipendia AIA  : uzávěrka programu CEMS a MA Degree  : uzávěrka pro výměnné semestrální pobyty

Aktion  Program spolupráce ve vědě a vzdělávání Aktion Rakousko – Česká republika  Termíny podávání přihlášek: pre a postgraduální studenti: do učitelé VŠ: do , , tandemové zpracování disertační práce: do ,  Aktuální informace:

Další sdělení  Sdělení OZS: při zahraničních cestách je nezbytné, aby si vyjíždějící pracovník vyzvedl zálohu na diety  The 2nd international scientific – practical Internet conference Intelligent Technologies in education, economics and management ( , Voroněž, Rusko) podrobnosti na webu fakulty

Výsledky hodnocení studijních programů MSc. Management Financial Times  Hodnocení organizoval Financial Times  Průzkum proběhl na jaře 2005  Zaměření: magisterské studijní programy (management, business administration apod.) pro studenty bez předcházející praxe (ne MBA)  Forma průzkumu: dotazník určený absolventům z roku 2002 dotazník určený fakultě (škole)  Kde získat výsledky Financial Times, pondělí Účast 29 škol Naše účast dvojí:  FPH samostatně  jako součást CEMS

Úspěšnost absolventů škola současný plat efektivita studiazaměstnání dosažení cílů studia pomoc při nalezení místa zaměstnání do 3 měsíců EURpořadí % % HEC Paris [68] CEMS x180 [34] FPH (26) 26 (26)5 73 (23)18 72 [60] (16) váha

Škola a výzkum škola podíl ženinternacionalizace Ph.D. učiteléstudentiVRfakultastudentiVR %%%% HEC Paris CEMS FPH 46 (1) 61 (2) 16 (13) 1 (25) 12 (17) 6 (23) 73 (18) váha

Mezinárodní zkušenosti školamobilita mezinárodní kursyjazykypoplatkydélka kursu pořadí početEURměsíce HEC Paris CEMS FPH váha10 500

Informace z kolegia rektorky 1.Hodnocení plnění rozpočtu k a výhled do konce roku Aktualizace Dlouhodobého záměru VŠE v Praze na rok Publikační aktivity VŠE 4.Informace o průběhu ubytování studentů VŠE v akademickém roce 2005/06 5.Různé