DOVOLENÁ FARNOSTI BORŠICE LÉTO DOLOMITY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

JÓGA PLAVBA PO JADRANU S ANDREOU A KATKOU 12. –
CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
PASTORAČNÍ DŮM VELEHRAD. VÍTEJTE U NÁS… Pastorační dům Velehrad se nachází v italské části Dolomit v krásném horském údolí Gsiesertal v obci St. Martin.
Vojtěch Šolta student septimy
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
Nejposvátnější čínská hora
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku ř í j e n Nepomuk.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku z á ř í Nepomuk.
Francie s cestovní kanceláří Sayonada. U b y t o v á n í Ubytování ve francii je velice útulné ale také levné Za dobře vybavený pokoj dáte v přepočtu.
Rio de Janeiro - Brazilie
Týden turistiky a sportu
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Sen o Vaší dovolené se může stát skutečností, pokud navštívíte krásné přímořské letovisko Leptokaria, které je skutečnou symbiozou romantické, antické.
VY_42_INOVACE_396_MĚŘÍTKA MAP A PLÁNKŮ
Světové dny mládeže. LOGO Koruna p. Marie Almudenské „M“ – Madrid, Maria Kříž – symbol křesťanství, logo Maria – rychlá a spolehlivá cesta ke Kristu Spontánní,
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?
MAPY A PLÁNY, MĚŘÍTKO MAPY
Teplice Připravila:Veronika Kozáková Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pár slov.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
KOLO – VODO – CHODO VÝLET Z l a t á K o r u n a
ŠKOLNÍ VÝLET 3.B MORAVSKÝ KRAS
Program dovolené a seznam věcí potřebných pro absolvování pobytu
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Teď si ukážeme místa na která se budeme při naších túrách moci vypravit. Jedná se o nejznámější místa v Dolomitech, které by turista rozhodně neměl minout.
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Masarykovo gymnázium.
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
4. třída Vojta Kos. S tátou nebo s mámou/ 2lidi Místo Seychely Na 10 dní / letecky, ubytování a polopenze Cíl dovolené Odpočinek, poznání Cenový limit:
Cestovní kancelář RELAX S RELAXEM SI UŽÍVÁTE, NA PLÁŽI SE VYHŘÍVÁTE!
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
výstup na Stránský vrch a přátelské posezení u Křenků ve Stránském
St. Gallen. Realizační team Jiří Richter Navrhovatel Vedoucí exkurze Martina Rešlová Koordinátor Doprovod Jana Pokorná Doprovod.
Projekt Zveme vás do ČR – pohoří ……… Jméno. Třída datum Cestovní kancelář: …………………………… 1.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
CYKLOSTEZKAMI PODÉL DUNAJE A VLTAVY „S kolem kolem vody…“ Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí ČESKÉ BUDĚJOVICE.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
Kateřina Kulhavá CR2A 2013/2014 V evropském regionu na jezera po 3 dny od rána do večera.
NEJEN ZA ZVÍŘATY k našim sousedům Prezentace na podporu Evropského regionu Dunaj-Vltava Autor: Nela Fialová, CR3.
Možnost ubytování na Moravě !!! na základě požadavků členů OS na ubytování na Moravě, byla ve spolupráci s OS KOVO zajištěna možnost krátkodobého ubytování.
Národní park Berchtesgaden
Slovní úlohy o pohybu 2 postup na konkrétním příkladu
Chorvatsko – ostrov Murter
Český svaz žen Štoky pořádá
Škola v přírodě
nastavení holí účastníkům, rozcvička – zahřátí,
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
…..NA „TREKOVÝ OKRUH“ PO SLOVENSKÝCH HORÁCH……
Nina Geisselreiterová 4.A
Z Jizerských hor do Krkonoš
Zájezd do itálie Adam Havlík 4.A.
Řecko Ondřej Munduch 4.A.
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
mise EGYPT KDY: – KDE: PENZION U ŠPIČÁKU
Výlet na Kunětickou Horu
Mateřská škola Libiš okres Mělník
Transkript prezentace:

DOVOLENÁ FARNOSTI BORŠICE LÉTO 2013 - DOLOMITY

LÉTO 2013 - DOLOMITY ZJIŠŤUJEME ZÁJEM O OSMIDENNÍ DOVOLENOU V LÉTĚ 2013 V NEJMALEBNĚJŠÍM EVROPSKÉM POHOŘÍ. DOLOMITY JE POHOŘÍ ALPSKÉHO CHARAKTERU S NADMOŘSKOU VÝŠKOU OKOLO 3000 METRŮ. POKUD TO POČASÍ DOVOLÍ, BUDE KAŽDÝ DEN VYSOKOHORSKÁ TÚRA DO JINÉ ČÁSTI DOLOMIT (CELKEM 6 VÝLETŮ). KAŽDÁ TÚRA BUDE MÍT 3 - 4 TRASY PODLE OBTÍŽNOSTI. TÚRY BUDOU ORGANIZOVÁNY SPOLEČNĚ PRO 3 - 4 SKUPINKY. CENA ZÁJEZDU BY SE MĚLA POHYBOVAT KOLEM 8.000 KČ, S OHLEDEM NA AKTUÁLNÍ CENY POHONNÝCH HMOT A POTRAVIN. DOVOLENÁ JE URČENA PRO MILOVNÍKY PŘÍRODY, TURISTIKY A AKTIVNÍHO POBYTU VE VYSOKÝCH HORÁCH.

pastorační dům VELEHRAD vesnička St. Martin in Gsies UBYTOVÁNÍ: Pastorační dům VELEHRAD, St. Martin in Gsies, Itálie. Dům je moderně vybaven, (teplé sprchy, myčka nádobí, internet… samoobslužný bar ) více na: www.pdvelehrad.cz pastorační dům VELEHRAD vesnička St. Martin in Gsies Dům spravuje Arcibiskupský kněžský seminář v Olomouci, jehož přáním je, aby vedle rekreace a odpočinku zde byl prostor ke ztišení a upevnění (nebo objevení) vztahu k Ježíši Kristu.

„Pohleď k horám, k velikosti, kterou učinil Bůh – a nalezneš v tom útěchu, vnitřní sílu a pokoj mysli.“

DOLOMITY - krása tohoto skalního ráje uchvátí každého, kdo si k ní jen přivoní. Při pohledu na majestátné velikány se vám srdce rozbuší bez ohledu na to jestli jste turista či horolezec. Jestliže tuto malebnou krajinu spatříte poprvé, budete se sem vracet znovu a znovu. Dolomity jsou známy především pro své nepřeberně velké množství zajištěných cest. Máte rádi horskou turistiku pouze s malým batůžkem se svačinou, vodou a foťákem? Chcete poznávat hory, zdolávat vrcholy, ale vždy mít možnost se kdykoliv rychle vrátit do civilizace? Připravený program bude určený lidem, pro které je chození po horách výzvou i radostí. Obvyklá délka denních túr je asi 5-9 hodin chůze i se zastávkami. Každý den si můžete zvolit individuální program a strávit ho podle svého přání, například vlastní túrou dle své kondice, výstupem po zajištěné cestě, relaxačním pobytem u vody, odpočinkem apod. Dolomity za své jméno vděčí francouzskému učenci, mineralogovi a dobrodruhovi Deodatu de Dolomieu (1750 - 1801), který si jako první všiml odlišného složení horniny, z níž jsou Dolomity složeny. Chemické složení dolomitu (který je zde spolu s kalcitem horninotvorným minerálem) je CaMg(CO3)2. Kuriozitou ovšem je, že název dolomit byl později přenesen na všechna pohoří, vytvořená z horniny se stejným chemickým složením. Turistický název Dolomity se ale ujal teprve po 1. světové válce. Z bojů této války zbyla v horách řada pevnostních staveb a dodnes viditelných pozůstatků bojů.

Skutečnou velikost překážky zjistíte nejlépe tak, že ji porovnáte se sebou.

Délka cesty: 699 km; start: Boršice, okres Uherské Hradiště ; cíl: St Délka cesty: 699 km; start: Boršice, okres Uherské Hradiště ; cíl: St. Martin Niedertal, Itálie

Cesta do PD Velehrad a doprava po Dolomitech: odjezd autobusem z Boršic v 05:00, do St. Martin dorazíme kolem 16:00. Autobus mám bude k dispozici po celou dobu pobytu a bude nás vozit každé ráno do hor a odpoledne zase zpět na PD Velehrad. Doba dojezdu z PD Velehrad do výchozích míst jednotlivých tras je 25 – 90 minut.