Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/28.0018 HISTORIE A SOUČASNOST STÁTNÍ LESNICKÉ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Cizinci Vláda České republiky v roce 1999 zahrnula problematiku integrace cizinců na území České republiky do státní politiky. Bylo to jedinečné a velmi.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Zš Komenského, Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
CO MŮŽE ABSOLVENT LESNÍHO INŽENÝRSTVÍ OČEKÁVAT V PRAXI?
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Registr dlužníků státu
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Lesy ve vlastnictví státu
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Právní úprava ochrany lesa
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Formování státní politiky bydlení EKBY- 6. přednáška 5. dubna 2005.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Regionální politika RP ČR.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Ochrana půdy a lesa.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
Příležitosti k uplatňování odpovědného zadávání zakázek v lesnictví a zemědělství Jiří Šimon, Ministerstvo zemědělství.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Úvod, základní principy a cíle
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Legislativní pravidla vlády I - úvod
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ HISTORIE A SOUČASNOST STÁTNÍ LESNICKÉ POLITIKY ČR Ing. František Morávek

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Stav lesnické politiky před revolucí 1989 Státní lesnická politika neexistovala Existence resortních výhledů ze statistik a SLHP (zejména těžebních možností)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Nezbytnost vypracování SLP po revoluci Stav v lesích, výše těžeb, množství nezpracované nahodilé těžby, dotace do pěstební činnosti Rozdělené kompetence ve státní správě LH Restituce lesů Transformace státních lesů Tlak na privatizaci lesů Podklad pro tvorbu nového lesního zákona

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Zásady státní lesnické politiky hospodář. řízení lesů v ČR Nechuť vlády ČR přijímat jakékoliv státní politiky Předložení 14 zásad s jejich odůvodněním – Projednání ve vládě Zadání vlády – zpracovat Základní principy státní lesnické politiky

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Základní principy státní lesnické politiky První oborová státní politika přijímaná na úrovni vlády Základní principy vymezeny v 6 částech: - Analýza LH a stavu lesů v ČR - Restituční a privatizační proces - Stav státní správy LH - Uplatnění veřejného zájmu v lesích - Cíle lesnické politiky - Opatření k dosažení cílů Vláda vzala materiál na vědomí a Usnesením Vlády ČR č. 249 z schválila Zásady státní lesnické politiky

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Zásady státní lesnické politiky Požadavek Vlády ČR na shrnující materiál, který schválí Přijaté Zásady jsou důležité zejména pro: -Zrovnoprávnění funkce produkční s veřejně prospěšnými funkcemi -Stabilizaci lesních ekosystémů -Snížení imisního zatížení lesů a ozdravění imisně poškozených oblastí -Dokončení obnovy vlastnických práv k lesům -Ustavení jednoho ústředního orgánu SSL – Ministerstva zemědělství -Definování veřejného zájmu v lesích a role státu při jeho zabezpečování, včetně definování maximálního možného omezení vlastníků -Definování privatizace lesů jako posttransformační proces

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Příprava zákona o lesích Nezbytnost nové právní úpravy po přijetí Zásad státní lesnické politiky a provedených restitucích Obtížný proces tvorby zákona o lesích Srovnání rozdílů v Zákoně o lesích oproti předchozím právním normám Přehnané obavy o chování nových vlastníků vedly k jednomu z nejtvrdších zákonů o lesích v Evropě

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Současná aktualizace Zásad státní lesnické politiky Důvody pro aktualizaci Zásad SLP: -Potřebnost zohlednění některých nových aspektů vývoje v LH -Zohlednění přijaté rezortní politiky Koncepce lesnické politiky na období před vstupem ČR do EU -Zohlednění existence schváleného NLP I -Zapracování konsensuálních výstupů z NLP II -Zvýšení konkurenceschopnosti LH

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Nedostatky vládou přijatých Zásad státní lesnické politiky Nevyváženost dokumentu z důvodů preference politiky rezortu MŽP před politikou hospodářského rezortu MZe tím, že nejsou zapracovány odpovídající výstupy z NLP II. Neliberální pojetí zabezpečování veřejného zájmu v lesích Nevytváření podmínek (motivační, daňové) pro zvýšení konkurenceschopnosti LH uvedené přitom jako jeden z Dlouhodobých cílů Nevytváření podmínek pro srovnatelnost dotačních podpor v zemědělství a lesnictví (přímá platba na 1 ha)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Nešťastná formulace Obecných východisek Nešťastné formulace zejména: -Prioritou je ponechávání lesů samovolnému vývoji -členění práv a povinností dle vlastnictví nemá ve světě precedens -konstatování „zachovat“ rovnováhu mezi zájmy vlastníka lesa a zájmy veřejnými neodpovídá situaci, když tato rovnováha dosud nebyla nastolena -Obecná východiska jsou v rozporu s dále uváděnými a vcelku dobře formulovanými Dlouhodobými cíli

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Uplatňování veřejné moci Překvapivě neliberální přístup po 20 letech od revoluce Zatímco Zásady SLP z r jako prostředky k zabezpečení veřejného zájmu uvádí zejména ekonomické prostředky na smluvní bázi, které dělí na motivační a kompenzační, tak nové Zásady SLP chtějí pravidla pro uplatňování veřejné moci při zajišťování veřejného zájmu stanovit zákony. Problematický je i „přiměřený zásah do práv vlastníků“ Dále k uspokojování veřejného zájmu musí zejména sloužit nejen lesy státní, ale i lesy obecní, protože právě ony velmi často slouží jejich vlastním občanům

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Dlouhodobé cíle SLP Vcelku dobře formulované dlouhodobé cíle nejsou dostatečné Zejména opomíjejí: -Nezbytnost řešit vysoký tlak zvěře na lesní ekosystémy, který neumožňuje přirozenou obnovu MZD (nesplněno z minulosti) -Motivační a daňové úlevy pro vlastníky k zabezpečení veřejného zájmu -Potřebnost úpravy zákona o zadávání veřejných zakázek pro použití v LH

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Nedostatky Opatření k dosažení dlouhodobých cílů Opatření k dosažení dlouhodobých cílů naprosto neřeší 5. dlouhodobý cíl (školství, výzkum) a dále neřeší: -při zachování volné přístupnosti lesů není nikde zdůrazněna potřeba současně razantně omezit možnosti zneužívání této přístupnosti -osvobození lesních pozemků od daně z nemovitostí -nezapracování jednoho ze závěrů NLP II – zavedení souhrnné přímé platby na 1 ha lesa jejím vlastníkům za poskytování služeb obyvatelstvu při dobré péči o les (KA 1) -nezapracování dalšího závěru NLP II - možnosti zpoplatnění tržních odběrů vody z lesních zdrojů (KA 3)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Opatření SLP ke Zvyšování konkurenceschopnosti LH Kromě bodu prvého – snížení legislativních omezení, jsou další navrhovaná opatření pouze technickými řešeními některých problémů, jejichž realizace vůbec neřeší problém konkurenceschopnosti LH

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ Děkuji Vám za pozornost a přeji úspěšné studium