Cesta k modernímu vzdělávání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Přístav, kde je dobré zakotvit. Přístav, kde je dobré zakotvit Reg.č.: CZ.1.07/1.2.05/ Přístav, kde je dobré zakotvit  reg.číslo: CZ.1.07/1.2.05/
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Název projektu: Student – praxe – excelence CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu:
ECVET v Programu celoživotního učení
1 Projekt „IVOŠ - zvyšování kvality ve vzdělávání zavedením interaktivní výuky do škol“, s registračním číslem CZ.1.07/1.1.04/ , je spolufinancován.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Centrum celoživotního vzdělávání
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Činnost Bílého kruhu bezpečí, o.s. Péče o zvlášť zranitelné oběti trestné činnosti Bc. Irena Sedláčková Projekt „KRUH bezpečí zvlášť zranitelným obětem.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Monitoring dalšího vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
E-learningový kurz e-learningu
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Komplexní systém hodnocení
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Cesta k modernímu vzdělávání Zkrácený název: CESTA RNDr. František Kosina Tel.: 731 150 890 kosina@souhorky.cz Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

Stručný obsah implementace, ověření a inovace ŠVP obory Kuchař - číšník, Cukrář, Zemědělec – farmář; Cestovní ruch, Gastronomie vytvoření nových studijních materiálů v tištěné i elektronické podobě: pracovní sešity, e-learning klíčové kompetence - měřeny a vyhodnocovány budou: kompetence k učení, k řešení problémů, komunikativní kompetence, kompetence k pracovnímu uplatnění a podnikatelským aktivitám projektové vyučování konference Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

Monitorovací indikátory Počet nově vytvořených/inovovaných produktů: 55 - pracovní sešity pro žáky - 13x - aktualizované předmětové weby – 42x 1x poskytovateli podpory Počet podpořených osob – celkem (žáci + učitelé) : 880 Počet podpořených osob - pracovníků v dalším vzděl. (učitelé): 169 Počet podpořených osob v počát. vzděl. (žáci): 711 Datum plánované hodnoty : 30.09.2011 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

Harmonogram klíčových aktivit komunikace  projektového týmu komunikace se ZO komunikace s dalšími pracovníky zapojenými do projektu (odborní pracovníci, lektoři) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

KA 01 Autoevaluace a vytváření nástrojů hodnocení školy za účelem dalšího šíření informací Výstup: SWOT analýza škol Analytické studie k sociálnímu partnerství na jednotlivých školách Počet proškolených učitelů Termín: I. – IV. 2009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

KA 02 Školení a přenos zkušeností k jednotlivým vzdělávacím oborům s průřezovým tématem Činnost metodických týmů: Gastronomie, garant Horky (Rambousková), členové: Vlašim, Čáslav Cukrář, garant: Čáslav (…), členové: Horky, Jesenice, Vlašim Zemědělec-farmář, garant: Jesenice (…), členové: Čáslav, Horky Cest. ruch a turismus, garant:Vlašim (…), člen: Horky VVP, garant: Horky (Moravová), členové: Ćáslav, Jesenice, Vlašim 2 x schůzka každého týmu (II. – IV. 2009) Metodické dny na škole (IV. 2009) Workshopy na škole a mezi školami u garanta (I. 2010) Výstup: Pět metodik implementace ŠVP dle vzdělávacích oborů a oblastí Počet proškolených učitelů školy Počet zapojených učitelů škol Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

KA 03 Pilotáž vytvořených kurikulárních dokumentů v rámci reálného vyučování Srovnávací hodnocení žáků 1. a 2. ročníků (na vstupu a výstupu školního roku) (IX. – X. 2009; V. – VI. 2010; IX. – X. 2010; V. – VI. 2011) Školní a meziškolní soutěže v odborných a ve VVP (II. – IV. 2010; II. – IV. 2011) Stáže vyučujících na partnerské škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

KA 04 Podpora procesu rozvoje vybraných klíčových kompetencí v rámci ŠVP Metodický seminář k problematice Kk v rámci školy (V. 2009) Třídenní výjezdový seminář k problematice Kk (VIII. – IV. 2009) Implementace metod projektového vyučování - pouze Horky (X. – VI. 2009/2010; IX. – V. 2010/2011) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

KA 05 Inovace pilotních ŠVP Aktualizace e- learning podpory výuky (I. – IV. 2011) Vytvoření moderních pracovních sešitů (I – IV. 2011) Konference sociálních partnerů (V.- VI. 2011) Pracovní sešity pro 13 předmětů: a) Gastronomie: Základy podnikání, Zařízení provozoven, Odborný výcvik b) Cukrář: Pekařská výroba, Odborný výcvik c) Zemědělec-farmář: Pěstování rostlin; Zahradnictví, vazačství a aranžérství; Odborný výcvik, Chov zvířat, Strojnictví, stroje a zařízení d) Cestovní ruch a turismus: Dějiny kultury, Regionální turistické služby; Projektový management Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011

KA 06 Organizace, metodické řízení, monitorování, publicita a diseminace projektu Vlastní organizace a řízení projektu (I. 2009 – IX. 2011) Publicita a diseminace projektu (I. 2009 – IX. 2011) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Reg.č.projektu: CZ.1.07/1.1.06/01.0011