1.r.2.r.3.r.4.r.5.r.6.r.7.r. Hra na klavír1111111 Hudební nauka 11111 Skupinová interpretace 1111 Učební plán hry na klavír hudebního oboru ZUŠ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
Advertisements

Název Označení způsobu hry, dělení a prodlužování not Předmět, ročník
Profesionální notační program nejen pro profesionály
Výukový program SmartMusic Studio, nástroj moderního vyučování hudby na ZUŠ SmartMusic Studio v dokumentech Školního vzdělávacího programu.
Název Dynamika a tempo Předmět, ročník Hudební výchova, sexta
1. TVORBA STUDIJNÍHO ZAMĚŘENÍ Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího zaměření popsaného v RVP ZUV Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek Studijní.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
ZÁVĚREČNÁ PRÁCE Využití ICT ve výuce hudební výchovy
Název Intervaly Předmět, ročník Hudební výchova, 1. ročník
Hudebně výrazové prostředky
Autor: Mgr. Hana Kalousková
HUDEBNÍ VÝCHOVA Havrlantová Natálie 2010.
Hudební výrazové prostředky
Studijní zaměření: hra na klavír
Akordeon Šťastný Mikuláš.
PROCVIČOVÁNÍ NOTOVÉHO PÍSMA
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum:
Jak se mění frekvence ve stupnici?. Jak vnímáte stupnici? zkusme si ji zahrát nebo zazpívat většinou jako schody nebo přímku – jejím grafem je zápis v.
Studijní zaměření Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího obsahu popsaného v RVP ZUV. Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek. Studijní zaměření.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Školní vzdělávací program, Hra na klavír
přehled – hudební pojmy, osobnosti apod.
Hudební kvíz Kristýna Čermáková.
ICT 2 – 3 – 29 HV Leoš Janáček Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. Prezentace obsahuje odkaz na poslechovou skladbu a.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
2.1 Hudební vyjadřovací prostředky
Hudební výrazové prostředky
Hudební výrazové prostředky
HudebnÍ KoŘENÍ.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv41/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Hudební nauka na 1. stupni ZŠ Autor:
Název Kvintakordy Předmět, ročník Hudební výchova, 2. ročník
Název Septakordy Předmět, ročník Hudební výchova, 2. ročník
Název Hudební značky, notace
Hudební výchova-5.ročník ZŠ „Otázky ke kritickému myšlení“
Co je to akord? Hudební výchova
ICT – 2 – 3 – 4 Hudební výchova PL - Pexetrio
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv43/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Hudební nauka na 1. stupni ZŠ Autor:
Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Co je to stupnice a tónina?
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_66_MOZART TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Anotace Žáci se rozdělí do 3 skupin. Skupiny si jedna po druhé volí otázku. Pokud na ni odpoví dobře, připočítávají se jí příslušné body. Pokud ne, má.
Poznej a zahraj písničku
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_HUDEBNÍ VÝCHOVA_Z ČEHO SE SKLÁDÁ HUDBA? Název: Z.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/06
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Test k ověření praktických dovedností z HV
Notová osnova Houslový a basový klíč.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/08
Lidové písně Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_05_LIDOVÉ PÍSNĚ Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Hudební výrazové prostředky
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/07 
HUDEBNÍ NAUKA Hudební abeceda.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/04  
Italské hudební názvosloví
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/16 
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE  4/10
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
Hudební výchova ZŠ Praktická
HUDEBNÍ VCÝHOVA – 7. ročník
TÉMA: Notová osnova a klíče ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Tóniny Tematická oblast
Narodil se 31. ledna 1797 ve Vídni Zemřel 19. listopadu 1828 ve Vídni
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
HUDEBNÍ VÝCHOVA STUPNICE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
HUDEBNÍ VÝCHOVA NOTOVÁ OSNOVA, HOUSLOVÝ KLÍČ
Transkript prezentace:

1.r.2.r.3.r.4.r.5.r.6.r.7.r. Hra na klavír Hudební nauka Skupinová interpretace 1111 Učební plán hry na klavír hudebního oboru ZUŠ

1.Ročník ŽÁK - Zvládá správné sezení u nástroje, je schopen uvolnění při hře -Orientuje se na klaviatuře (v oktávách) -Dle svých individuálních schopností zvládá elementární prvky kl. Hry (legato, staccato, portamento) -Sluchově rozezná základní prvky dynamické hry (dynamická označení) -Zvládá hru oběma rukama v protipohybu -Umí doprovodit jednoduchou melodii dudáckou kvintou - Rozlišuje hodnoty not a pomlk

2. Ročník ŽÁK - zvládá elementární využití pedálu - vnímá rozdíly mezi durovou a mollovou tóninou - Je schopen zahrát jednoduchou skladbičku zpaměti - dokáže zahrát durové stupnice přes 2 oktávy v protipohybu - umí přečíst a přenést na klaviaturu noty v houslovém a basovém klíči dle jeho individuálních vědomostí a schopností

3. Ročník ŽÁK - se orientuje v jednoduchém notovém zápisu - je schopen dynamického odstínění hry (forte, piano, crescendo, decrescendo) - zvládá jednoduchá technická cvičení na základní úrovni - vnímá náladu jednoduchých přednesových skladeb, je schopen ji vyjádřit dle svých schopností a představivosti - žák doprovází jednoduchou píseň harmonickými funkcemi TSD

4. Ročník Žák - Zvládá základy synkopického pedálu - zahraje durové stupnice v protipohybu přes 2 oktávy, tříhlasé akordy - dokáže hru nejjednodušších melodických ozdob - zahraje složitější skladbu zpaměti - je schopen souhry jednoduchých čtyřručních skladeb

5. Ročník Žák - zahraje durové i mollové stupnice v protipohybu - interpretuje skladby různých stylových období - uplatňuje základní agogické změny, výrazové prostředky, klade důraz na kvalitu klavírního tónu - umí posoudit vlastní výkon sluchovou sebekontrolou

6. ročník Žák - umí zahrát durové i mollové stupnice kombinovaným způsobem a čtyřhlasé akordy - využívá k interpretaci znalostí více stylových období - zvládá transpozici jednoduchých lidových písní

7. Ročník ŽÁK - žák dokáže zahrát stupnice kombinovaným způsobem a velký rozklad k daným stupnicím - technická cvičení zvládá v rychlejších tempech - je schopen samostatně nastudovat přiměřeně obtížnou skladbu po technické, výrazové a obsahové stránce - zvládá hru z listu přiměřeně náročných skladeb - se dokáže uplatnit v komorní hře nebo souboru