Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
IOP - výzva č. 06 oblast intervence 2.1
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Informace k zadávání zakázek OP LZZ Seminář pro žadatele Praha, 24. května 2011 Brno, 31. května 2011 Ing. Ivana Projsová.
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Podmínky pro zadávání veřejných zakázek. Důležité upozornění! Uvedené postupy se vztahují na celou dobu realizace projektu!!! U aktivit spojených s regenerací.
Seminář pro žadatele k 49. výzvě IROP „Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro žadatele IROP „Administrace projektů ve fázi realizace"
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj

Obsah 1.Role lead partnera 2.Smlouva a roční plán vyplácení 3.Změny v projektu 4.Publicita 5.Zadávání veřejných zakázek:  v Sasku  v Čechách

4. Zadávání veřejných zakázek v České republice Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (novela zákona č. 76/2008 Sb., 179/2010 Sb., 55/2012 Sb.) a související legislativa Nařízení vlády č. 447/2011 Sb. – finanční limity veřejných zakázek (od ) Závazné postupy pro zadávání zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU (metodika MMR a NOK) přílohy (8a, 8b) Příručky pro české kooperační partnery – realizace projektu (PPP) 8a-Postupy pro zadávání zakázek neupravených zákonem 8b-Doplňující výklad k postupům pro zadávání zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU nespadajících pod aplikaci zákona č. 137/2006 Sb.

4. Zadávání veřejných zakázek v České republice Podle jakých pravidel má zadavatel postupovat postupy stanovené zákonem č.137/2006 Sb. pokud se na zadavatele nebo zakázku zákon nevztahuje (hodnota zakázky < Kč pro dodávky a služby, < Kč u stavebních prací) řídí se Závaznými postupy pro zadávání zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU + přílohy 8a, 8b postup zadávání lze nahradit interními směrnicemi partnera, pokud splňují všechna kritéria stanovená výše uvedenými metodikami pokud se zadavatel rozhodne použít přísnější postup, musí jej dodržet po celou dobu výběru dodavatele

4. Zadávání veřejných zakázek v České republice Informační povinnost informovat Kontrolora o plánovaných ZŘ a umožnit mu účast na ZŘ v roli pozorovatele vést kompletní složky dokumentace k jednotlivým ZŘ projektu a archivovat veškerou dokumentaci ZŘ do Informační povinnost (od ) Pro zakázky s hodnotou Kč a vyšší, resp Kč a vyšší došlo ke změně postupu při kontrole ZŘ – všechny informace obsaženy v Příručce pro české kooperační partnery – realizace projektu (PPP)

4. Zadávání veřejných zakázek v České republice Informační povinnosti KP a komunikace s Kontrolorem A. Před vyhlášením ZŘ předloží: - zadávací dokumentaci/výzvu - kalkulaci předpokládané hodnoty veřejné zakázky, včetně zdůvodnění  ZŘ je možné vyhlásit až po obdržení souhlasného stanoviska kontrolora B. V průběhu ZŘ je povinen: - zaslat Kontrolorovi pozvánku na zasedání hodnotící komise 7 dní před jeho konáním

4. Zadávání veřejných zakázek v České republice C. Před podpisem smlouvy s dodavatelem předloží: - text oznámení o zahájení ZŘ - vítěznou nabídku - protokol o otevírání obálek - zpráva/protokol o posouzení a hodnocení - rozhodnutí zadavatele o přidělení zakázky - návrh smlouvy s dodavatelem - vyřazené nabídky - písemnou informaci o způsobu vyřešení námitek  Smlouvu lze podepsat až po obdržení souhlasného stanoviska kontrolora

4. Zadávání veřejných zakázek v České republice D. Po podpisu smlouvy s dodavatelem předloží: - smlouvu uzavřenou s vybraným uchazečem - text oznámení o výsledku zadávacího řízení Veškeré dokumenty je nutno předložit co nejdříve, zvláště v případě, že je vyžadováno stanovisko kontrolora. Ke zpracování svého stanoviska má kontrolor lhůtu 10 pracovních dní, a tato lhůta může být v případě nejasností přerušena.

4. Zadávání veřejných zakázek v České republice Základní principy zadávání VZ § 6 zákona č. 137/2006 Sb. -nediskriminace, rovné zacházení, transparentnost principy 3E: hospodárnost, efektivnost a účelnost správná volba typu postupu zadávání zakázky a s tím související problematika dělení zakázek! přímá souvislost nakupovaného zboží a služeb s projektem nakupované zboží a služby musí být nezbytné pro realizaci projektu, jinak nebude výdaj uznán jako způsobilý

5. Zadávání veřejných zakázek v České republice Informace Ministerstvo pro místní rozvoj, odbor veřejného investování, provádí metodické řízení procesu zadávání veřejných zakázek ( a je správcem informačního portálu pro zadávání veřejných zakázek s komplexními informacemi k tomuto tématu