Monitoring dalšího vzdělávání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strategie CŽU ČR a její implementace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ECVET v Programu celoživotního učení
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Návrh systému spolupráce při zjišťování, předávání a sdílení informací pro monitoring DV Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Zdroje dat pro monitoring dalšího vzdělávání a identifikace informačních mezer Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Cesta k modernímu vzdělávání
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Návrh souboru indikátorů pro komplexní monitoring dalšího vzdělávání Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Prostory.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Jan Brůha Konference UNIV 2 KRAJE Seč 2012 Další vzdělávání v ČR.
Organizační struktura
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Dosavadní zkušenosti s obdobnými.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Domov pro osoby se zdravotním postižením
RNDr. Vladimír Krajčík Ph.D.
Organizační struktura
Podpora procesů uznávání
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Monitoring dalšího vzdělávání Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání 24. setkání k problematice RLZ v krajích ČR Jihlava 30.6.2011 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Monitoring dalšího vzdělávání „Informace jsou zdrojem učení. Ale pokud nejsou organizovány, zpracovávány a nejsou k dispozici správným lidem ve formě umožňující rozhodování, jsou zátěží a ne přínosem.“ William Pollard

Monitoring dalšího vzdělávání Jaké informace o DV pro svou činnost potřebujeme? Jaké informace o DV v současnosti používáme? Odkud a v jaké formě je získáváme? Jaké informace postrádáme?

Komplexní systém monitoringu DV Uživatelé monitoringu DV? Tvůrci strategických rozhodnutí v oblasti DV na celostátní i regionální úrovni – komplexní informace o kontextu, vstupech, procesech, výstupech Poskytovatelé DV – informace o poptávce, nabídce, financování Úřady práce, poradenské instituce – nabídka, bariéry Zájemci, účastníci – nabídka, kvalita Zaměstnavatelé – financování, podnikové vzdělávání Vědci, výzkumníci

Monitoring dalšího vzdělávání v rámci projektu Koncept Období řešení 4/2010 – 3/2012 Aktivita 1 – Zpracování kapitoly analyticko-koncepční studie a 5 podkladových studií (Analýza strategických a koncepčních dokumentů; Analýza legislativy ČR; Analýza současného stavu; Zahraniční zkušenosti; Realizované a plánované projekty) Aktivita 3.A – Analýza informačních zdrojů o dalším vzdělávání Aktivita 3.B – Návrh komplexního systému ukazatelů dalšího vzdělávání Aktivita 3.C – Návrh institucionálního zabezpečení monitoringu dalšího vzdělávání II/10 III/2010 IV/2010 I/2011 II/2011 III/2011 IV/2011 I/2012 Aktivita 1   Aktivita 3A Aktivita 3B Aktivita 3C

Systém monitoringu Pilíře, oblasti, indikátory 1. Kontext 2. Vstupy 3. Procesy 4. Výstupy Oblast 1.1 Oblast 1.2 Oblast 3.2 ... Oblast 4.1 Oblast 4.2 … Oblast 2.1 Oblast 2.2 Oblast 3.1 Indikátor Pilíře, oblasti, indikátory

Pilíře monitoringu DV KONTEXT II.1 Výdaje jednotlivců na další vzdělávání (4) II.2 Výdaje podniků na další vzdělávání (5) II.3 Státní výdaje na podporu dalšího vzdělávání (5) II.4 Pedagogičtí pracovníci a lektoři dalšího vzdělávání (5) II.5 Poskytovatelé dalšího vzdělávání (3) II.6 Kapacity pro uznávání výsledků dalšího vzdělávání (2) VÝSTUPY IV.0 Účast dospělých na DV (2) IV.1 Účast jednotlivců na formálním DV (5) IV.2 Účast jednotlivců na neformálním DV (8) IV.3 Získané úplné a dílčí kvalifikace (3) IV.4 Účast na podnikovém vzdělávání (8) PROCESY III.1 Nabídka formálního DV (2) III.2 Nabídka neformálního DV (6) III.3 Vzdělávací politika podniků (3)III.4 Kvalita DV (0) III.5 Bariéry účasti na DV (4) VSTUPY II.1 Výdaje jednotlivců na další vzdělávání (4) II.2 Výdaje podniků na další vzdělávání (5) II.3 Státní výdaje na podporu dalšího vzdělávání (5) II.4 Pedagogičtí pracovníci a lektoři dalšího vzdělávání (5) II.5 Poskytovatelé dalšího vzdělávání (3) II.6 Kapacity pro uznávání výsledků dalšího vzdělávání (2)

Systém monitoringu Mezinárodní srovnání Vývoj v čase Regionální srovnání Vývoj v čase

Diskusní skupiny Monitoring nabídky DV Monitoring financování DV Monitoring podnikového vzdělávání Monitoring účasti populace na DV

Diskusní skupiny Které ukazatele jsou užitečné? Jsou ukazatele dostatečně vypovídající? Které ukazatele jsou potřeba na regionální úrovni a které stačí za celou republiku? Je využitelné i třídění NUTS II (8 oblastí)? Jaké další ukazatele navrhujete? Další připomínky, náměty komentáře… Velmi Středně Málo

Děkujeme za pozornost a spolupráci. Mgr. Hana Žáčková (zackova@nvf.cz) Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.