Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Příprava Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 Petr Černikovský Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Zahajovací konference k přípravě.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Klub dětských knihoven SKIP10
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Členská schůze MAS Krajina srdce Borotín.
Na internetu: Karel Šimek říjen 2006.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Četba a čtenáři v České republice v roce 2007 Knihovnická bašta – akce knihoven k Týdnu knihoven 2007 – PhDr. Vít Richter – předseda SKIP Knihovna roku.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Aktivity pracovní skupiny el. bezpečnosti
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktuální informace o stavu
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Podpora dětského čtenářství
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Při technické univerzitě v Liberci
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Centrum kolegiální podpory CKP
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK

Kulturně vzdělávací akce NPMK Suk – čteme všichni 2014 Záložka do knih spojuje školy Pracovní setkání o literatuře pro děti a mládež Akreditované kurzy Týden knihoven Knihovní noc Čtěte se slonem Bobem 2015 Čteme spolu Cyklus kulturně-vzdělávacích aktivit na podporu kvalitní výuky dějin s ohledem na stěžejní historická výročí v letech

Akreditované kurzy NPMK je institucí akreditovanou Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy k provádění vzdělávacích programů a vydávání osvědčení o jejich absolvování. Č. j. akreditace je MŠMT-34317/2013. v květnu a říjnu 2014 úspěšně realizován kurz Současná literatura pro děti a mládež pro učitele/učitelky českého jazyka na 1. a 2. stupni ZŠ náplň kurzu - seznámení posluchačů s vybranými autory literárních děl pro děti a mládež, kteří publikovali v letech 1993 – 2013; náměty na doporučenou četbu s přihlédnutím k současným čtenářským zájmům žáků a k rozvoji jejich čtenářské gramotnosti proběhne i v roce 2015

Téma roku 2015 DEVATERO ŘEMESEL Řemesla dnes a před sto lety v souvislosti s vyhlášením roku 2015 jako roku technického vzdělávání

Ukázka starých školních obrazů

Ukázka odborné literatury

Ukázka školní výroční zprávy

Ukázka vysvědčení

Ukázka dětské knížky

Čtěte se slonem Bobem 2014 výtvarná a literární soutěž na podporu čtenářské gramotnosti v tomto roce se výtvarné části soutěže zúčastnilo 196 škol, celkem jsme obdrželi 2631 soutěžních příspěvků, které ilustrovaly přes 190 knih. Do literární části soutěže se přihlásilo 406 dětí z 60 škol. další ročník soutěže bude vyhlášen v únoru 2015 na soutěže se mohou zúčastnit školy (včetně praktických a speciálních škol), školní knihovny, dětská oddělení knihoven

Projekt ČTEME SPOLU Interaktivní webové stránky cteme.npmk.cz Od roku 2015: každý 1. čtvrtek v měsíci nové příběhy každý 2. čtvrtek v měsíci tipy na zajímavé knihy pro děti každý 3. čtvrtek v měsíci rozuzlení příběhů každý 4. čtvrtek v měsíci: aktuální bibliografické informace pro pedagogy Průběžně aktualizované čtenářské deníky/blogy

Co četly děti před sto lety - komiksy

Komiks dnes

Cyklus kulturně-vzdělávacích aktivit na podporu kvalitní výuky dějin s ohledem na stěžejní historická výročí v letech světová válka: web npmk.cz projekt „Pomníky – stoletá paměť národa a země“průběžná digitalizace dobových knih „Co četly děti před 100 lety“

npmk.cz

Další témata Jan Hus a husitství: plánujeme přednášky “Mistr Jan Hus a husitství”, přednášet bude doc. Jaroslav Šebek, PhD. (Historický ústav AV ČR), termín: 4. června 2015 a 3. září K tématu bude vydána publikace, autorky Mgr. Z. Švastová a Ing. E. Rezková. Karel IV.: pro školy a širokou veřejnost bude připravena putovní výstava o Karlu IV. (autorka Mgr. M. Šustová). K tématu bude vydána publikace, autorky Mgr. Z. Švastová a Ing. E. Rezková. Konec 1. světové války a vznik Československa Konec 2. světové války

Děkuji za pozornost Ing. Eva Rezková