Specialisté na Vaší straně www.renomia.cz RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network International Insurance Services & Risk Management Výplatní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Důchodová reforma (úvod do problematiky) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
Advertisements

Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network Penzijní připojištění se státním příspěvkem duben 2008.
Finanční produkty určené k ukládání peněz
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
Základní východiska důchodové reformy – II. a III. pilíř
T-2 Zákonná úprava pojištění
Důchodová reforma Cíle, problémy, Aktuální stav JUDr.Vít Samek
Stavební spořitelny, penzijní fondy
Úvod do systému důchodového pojištění v ČR Mgr. Terezie Pemová.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
RENOMIA, a.s. Pavla Homolková
International Insurance Services & Risk Management
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-07 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorŠárka.
Programové cíle v sociální oblasti Bc. Tereza Bernardová místopředsedkyně strany stínová ministryně práce a sociálních věcí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_227.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Jan Škorpík a Martin Štěpánek 3. prosince 2008 Zavedení II. pilíře povinného důchodového systému v ČR, hlavní principy a návrh řešení.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Penzijní systém podle NS-LEV 21 Tereza Holišíková http://
Varianta 2. Popis varianty I. pilíř bude tvořit současný PAYG. Pojistná sazba (23%) se nijak měnit nebude. II. pilíř budou provozovat reformované fondy.
Varianta 1. Popis varianty I. pilíř bude tvořit současný PAYG, do kterého poplyne 20 p.b z 23 procentní sazby pojistného II. pilíř bude tvořit nový fondový.
Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network Penzijní připojištění se státním příspěvkem duben 2008.
Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network International Insurance Services & Risk Management RENOMIA.
1 PENZIJNÍ REFORMA. 2 DŮLEŽITÉ TERMÍNY – pouze do tohoto termínu může zákazník uzavřít smlouvu o penzijním připojištění za současných výhodných.
Penzijní připojištění 4. Konzultace B5KPO2 Sobota 31. března 2007 E 123 8:00 – 9:30 hod.
Penzijní připojištění 1. – 3. konzultace Bakalářské studium letní semestr 2009/2010
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
1 Dopad rozhodovací praxe ESD Důchodové pojištění.
DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ II.
PŘEDSTAVENÍ SATUM CZECH
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_05 Název materiálu: SPOŘENÍ NA STÁŘÍ Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_14_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Penzijní připojištění se státním příspěvkem pro společnost Název společnosti duben RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide.
Důchodové pojištění II.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Pricing pomocí modelu finančních toků Marcela Vítková Kamil Žák Seminář z aktuárských věd 9. prosince 2005.
Nemocenského a důchodového pojištění v roce 2013 Ing.Antonín Vacík, ředitel OSSZ PM Zásadní změny, připravované zákony Lidé na prvním místě…
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Stavební spoření.
JIM Jedno inkasní místo - aktuální úkoly Podnikatelská rada 3. dubna 2012 Ladislav Minčič I. náměstek ministra financí.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Penzijní připojištění 1.Konzultace B5KPO2 Sobota 17. února 2007 E 123.
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Životní pojištění.
Ing. František Řezáč MASARYKOVA UNIVERZITA T – 5 Pojištění managementu firem.
Správa sociálního zabezpečení
Správa sociálního zabezpečení
S YSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ 3. S YSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ 3. PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ.
EU_62_A_sada 2_20_M_Penzijní připojištění_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Finanční trh. finanční trh nabídka a poptávka peněz, cenných papírů a dalších forem kapitálu nabídka a poptávka peněz, cenných papírů a dalších forem.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
Růst počtu lidí v poproduktivním věku jako zdroj ohrožení veřejných financí, formy penzijního připojištění v ČR a Evropě.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-07
Koordinace důchodových dávek
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Zvláštní druhy pojištění (prezentace)
Právo sociálního pojištění
Transkript prezentace:

Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network International Insurance Services & Risk Management Výplatní schémata v penzijním připojištění srpen 2007 Specialisté na Vaší straně

Výplatní schémata Další varianty  Doživotní penze pro účastníka a oprávněnou osobu s garantovanou dobou výplaty  Variabilní doživotní penze pro účastníka a oprávněnou osobu  Variabilní doživotní penze pro účastníka a oprávněnou osobu s garantovanou dobou výplaty  Doživotní penze pro účastníka lineárně rostoucí Základní varianty:  Doživotní penze pro účastníka (bez sjednané pozůstalostní penze)  Doživotní penze pro účastníka s pozůstalostní penzí na dobu určitou  Doživotní penze pro účastníka s garantovanou dobou výplaty  Doživotní penze pro účastníka a oprávněnou osobu

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 1 Doživotní penze pro účastníka (bez sjednané pozůstalostní penze) čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze úmrtí účastníka doba spořenídoba čerpání konec výplaty, zánik nároku na dávku účastník

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 2 Doživotní penze pro účastníka se sjednanou pozůstalostní penzí na dobu určitou čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze doba spoření účastník doba čerpání oprávněné osoby konec výplaty, zánik nároku na dávku konec doby určité úmrtí účastníka doba určitá počátek doby určité

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 3A Doživotní penze pro účastníka se sjednanou garantovanou dobou výplaty pro oprávněnou osobu čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze doba spoření konec výplaty, zánik nároku na dávku doba čerpání účastník konec garantované doby garantovaná doba výplaty počátek garantované doby úmrtí účastníka

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 3B Doživotní penze pro účastníka se sjednanou garantovanou dobou výplaty pro oprávněnou osobu úmrtí účastníka čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze doba spoření účastník oprávněné osoby konec výplaty, zánik nároku na dávku doba čerpání konec garantované doby garantovaná doba výplaty počátek garantované doby

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 4 Doživotní penze pro účastníka a oprávněnou osobu úmrtí účastníka čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze doba spoření účastník doba čerpání oprávněná osoba konec výplaty, zánik nároku na dávku úmrtí oprávněné osoby

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 5A Doživotní penze pro účastníka a oprávněnou osobu s garantovanou dobou výplaty pro 2. oprávněnou osobu čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze doba spoření doba čerpání účastník konec výplaty, zánik nároku na dávku úmrtí účastníka garantovaná doba výplaty počátek garantované doby konec garantované doby

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 5B Doživotní penze pro účastníka a oprávněnou osobu s garantovanou dobou výplaty pro 2. oprávněnou osobu úmrtí účastníka čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze doba spoření účastník doba čerpání 1. oprávněná osoba konec výplaty, zánik nároku na dávku úmrtí 1. oprávněné osoby garantovaná doba výplaty počátek garantované doby konec garantované doby

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 5C Doživotní penze pro účastníka a oprávněnou osobu s garantovanou dobou výplaty pro 2. oprávněnou osobu úmrtí účastníka čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze doba spoření účastník konec výplaty, zánik nároku na dávku úmrtí 1. oprávněné osoby garantovaná doba výplaty počátek garantované doby konec garantované doby 1. oprávněná osoba 2. oprávněná osoba doba čerpání

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 6, 7  Variabilní jsou tato výplatní schémata proto, že účastník při žádosti o výplatu dávky určí poměr mezi řádnou (starobní) a pozůstalostní penzí  V ostatních ohledech se ale tato výplatní schémata chovají stejně jako předchozí vysvětlené varianty  Nabízí pouze ING PF Výplatní schéma 8  Doživotní penze pro účastníka lineárně rostoucí se chová stejně jako doživotní penze pro účastníka bez sjednané pozůstalostní penze  Nabízí pouze Allianz PF

Specialisté na Vaší straně Výplatní schéma 9 Doživotní penze pro účastníka se sjednanou pojistnou částkou pro případ smrti úmrtí účastníka čas vznik nároku na dávku počátek výplaty penze doba spoření doba čerpání výplata sjednané pojistné částky oprávněným osobám, zánik PP účastník konec výplaty, zánik nároku na dávku

Specialisté na Vaší straně Zaručená doba vs. doba určitá  Oba tyto pojmy se týkají výhradně oprávněných osob a čerpání pozůstalostní penze, nemají žádný vliv na nároky účastníka  Zaručená doba začíná běžet okamžikem první výplaty penze účastníkovi.  Oprávněným osobám náleží pozůstalostní penze po zbytek zaručené doby.  Doba určitá začíná běžet okamžikem úmrtí účastníka.  Oprávněným osobám náleží pozůstalostní penze po celou dobu určitou.

Specialisté na Vaší straně čas počátek výplaty penze garantovaná doba výplaty počátek garantované doby konec garantované doby Zaručená (garantovaná) doba výplaty úmrtí účastníka

Specialisté na Vaší straně Doba určitá čas konec doby určité úmrtí účastníka doba určitá počátek doby určité

Specialisté na Vaší straně Poznámka  Zdrojem pro tuto prezentaci jsou penzijní plány jednotlivých penzijních fondů platné v srpnu 2007  Slovní označení penzí se mezi PF může lišit, pro zařazení do přehledu schémat je však důležitý princip a podstata fungování penze