OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ Institut interdisciplinárního výzkumu Úvodní informace D. Vymětal, 15.10.2014 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Volební číslo: Volby do Studentské komory Akademického senátu 3.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ Institut interdisciplinárního výzkumu Úvodní informace D. Vymětal,

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ Úvod Podpora MSP byla pro OPF vlajkovou lodí, je načase ji restartovat Restart probíhá pod hlavičkou rozvojových projektů pro léta 2014 – 2015 hlavním řešitelem je proděkan doc. Lebiedzik Pro přípravu IIV byl vytvořen podnikatelský záměr, který se stal podkladem pro jednání o ustavení institutu (senáty) 2

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ POSLÁNÍ A HLAVNÍ CÍLE Vytvoření základny pro další rozvoj odborných dovedností zejména mladých akademických pracovníků a studentů navazujícího magisterského a doktorského studia Koordinace vědeckovýzkumných aktivit akademických pracovníků a studentů s praxí zejména v oblasti MSP a veřejné správy Vytvoření zázemí pro zvyšování vědeckého potenciálu fakulty s cílem zvýšení kvalitativních ukazatelů Podpora a diseminace vědeckých výsledků všech akademických pracovníků fakulty a spolupráce akademického prostředí s podnikatelskou praxí, zejména v oblasti vědeckovýzkumné a poradenské Popularizace vědeckovýzkumných aktivit OPF doma i v zahraničí 3

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ CÍLE PODROBNĚJI Získávat vědeckovýzkumné úkoly a kontrakty v segmentu malého a středního podnikání Ve spolupráci s proděkanem pro vědu a výzkum orientovat významnou část vědeckovýzkumné činnosti do oblasti MSP a veřejné správy následně je koordinovat napříč pracovišti fakulty Podporovat pracovníky a studenty při získávání grantů z domácích i zahraničních zdrojů Analyzovat možnosti a případně vytvářet podmínky pro zapojení fakulty do mezinárodních sítí základního výzkumu Asistovat při vytváření výzkumných týmů pro dané projekty Spolupracovat s Ústavem doktorských studií při začleňování doktorandů do vědeckovýzkumné činnosti Ve spolupráci s proděkanem pro zahraniční styky navazovat a rozvíjet mezinárodní kontakty ve vědě a výzkumu 4

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ STAV Stav: Průzkum – dotazníková akce u firem z oblasti MSP v létě 2014 Schválení organizace a změny statutu akademickými senáty k Personální obsazení k – D. Vymětal, M. Klepek Probíhají první činnosti 5

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ JAK TO CHCEME DĚLAT –PRVNÍ KROKY S katedrami a proděkanem pro vědu konzultovat možnosti nastavení fakultních priorit výzkumu – Z priorit výzkumu nadefinovat produkty k nabídce MSP a obcím Připravit spolupráci s UDS Objet vysoké školy, získat zkušenosti Zahájit informační kampaň (OPF opět dělá MSP) Rozjet prezentace na sociálních sítích Připravit postup propojení kateder a možnosti práce na cílech roku 2015 Připravit možnosti grantů a podpor 2016 (ITI, OP PIK, Chytrý MS kraj…) 6

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ OČEKÁVANÝ TRH V OBLASTI MSP A VS Ze studie (průzkumu) z jara a léta t.r. se ukázalo, že podnikům MSP chybí: – Finanční podpora (jak ji získat? OPF má potřebné znalosti) – Technická a technologická podpora podnikání (OPF má co nabídnout) – Informace o vývoji a legislativních změnách (disponujeme kvalitními odborníky) – Jasné strategické vize a cíle (jsou mezi námi lidé s mnohaletými zkušenostmi z businessu i veřejné správy) – Granty (máme mezi sebou hodnotitele) Obce: po volbách budou – staro(nová) vedení obcí jistě aktualizovat střednědobé plány – Potřeba poradenské činnosti – Podpora, kurzy, zaškolení starostů – Z praxe víme jak na to 7

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ KATEDRY OPF Naší cílovou skupinou jsou i katedry OPF: Propagace výsledků činnosti kateder - získávání nových studentů Možnost konfrontovat výsledky výzkumu s praxí – Následné získávání témat závěrečných prací – Naším cílem je dlouhodobá spolupráce s podnikateli a obcemi Účast na grantech a komerčních projektech Propojení do komplexnějších týmů Oživení kontaktů s firmami, obcemi Praxe nám dá zpětnou vazbu, nové pohledy a náměty naší činnosti 8

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ DOSUD PROVEDENO Zahájení realizace pilotního výzkumu v oblasti MSP - Udržitelné podnikání a jeho podpora v kontextu očekávaného socio-ekonomického vývoje Moravskoslezského (MS) kraje – podpora projektu Webové stránky IIV: www: nebo z fakultního webuhttp://iiv.cms.opf.slu.cz IIV na facebooku IIV na linkedin: Příprava informačního letáku Příprava prvního čísla Newsletter IIV 9

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ PŘÍŠTÍ KROKY NA FAKULTĚ Návštěva a prezentace IIV na poradách kateder Diskuze s vysokými školami Návrh portfolia služeb Oslovení firem MSP – OPF znovu ve Vašem segmentu Oslovení vybraných obcí – informační leták Koordinace s ITI a s připravovaným business gate Projednání možností koordinace výzkumných činností s proděkanem pro vědu a výzkum a jednotlivými katedrami Hloubkový průzkum a trvalá aktualizace možností získání grantů. 10

KONTAKT Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Univerzitní náměstí 1934/ Karviná Institut interdisciplinárního výzkumu Tel.: , WWW: Facebook: OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ 11

OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ SU OPF - IIV Děkuji za pozornost 12