Závěry konference „F armářské trhy - m ódní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ 13. 12. 2011 Národní zemědělské muzeum, Praha Záštita: ministr zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
ECVET v Programu celoživotního učení
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
České zemědělství a potravinářství na přechodu do rozpočtového období Petr Bendl, ministr zemědělství ČR.
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Sektorové rady RNDr. Zdeněk Somr viceprezident Hospodářské komory České republiky.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Celostátní síť pro venkov
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Vývoj regulace a dohledu nad finančním trhem Shrnutí poznatků Ing.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Mgr. Jaroslav Melša, starosta JARMARKY REGIONÁLNÍCH PRODUKTŮ Zdravé město Dobříš.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Aktivity CNZ Jan Heisler CNZ Historie #1 Vznik pracovní skupiny – cíl: tvorba standardu Vytvoření a předání standardu Prezentace.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (účastníkům).
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
6/ Diplomatický protokol, diplomatické uzance -popis formálních postupů v diplomacii -používání jazyků v diplomacii -praktické příklady z „prolamování“
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
Organizace soutěže „Regionální potravina“ Jana Brázdilová Seminář – Význam a propagace regionálních potravin 2010.
Národní týden manželství (NTM) únor, 2007.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Standardizace odborné zdravotní péče
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Statutární město Ostrava
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Závěry konference „F armářské trhy - m ódní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum, Praha Záštita: ministr zemědělství Ing. Petr Bendl

Základní informace Více než 100 účastníků 1 8 hlavních řečníků Účast: M Z e ČR, MZe SR, farmáři, pořadatelé farmářských trhů, zástupci veřejné správy, státní správy, vědecká komunita, zástupci médií Účastníci konference se jednoznačně shodli na následujících závěrech :

Organizační závěry Poděkování MZe ČR za podporu a NZM a organizátorům za uspořádání konference, která se osvědčila jako potřebná platforma pro výměnu zkušeností i poznatků, včetně zahraničních, a jako důležitý komunikační nástroj zejména mezi aktéry farmářských trhů a státní správou Doporučení každoročně pořádat tento typ konference, tematicky ji zaměřit a pozvat zahraniční hosty Doporučení uspořádat v regionech ČR odborné workshopy pro farmáře a organizátory farmářských trhů s cílem osvojení si platných norem vyžadovaných na farmářských trzích i praktických znalostí a dovedností Požádat MZe ČR o další podporu konání konference i workshopů s využitím osvědčené metodické a koordinační role NZM jako pořadatele těchto aktivit Otevření stálé webové platformy pro diskuzi problémů a výhod farmářských trhů na stránkách konference –

Věcné závěry Nezbytnost sjednocení výkladu pravidel a pokynů státní správy Potřeba zjednodušit rozhodování a výkon státní správy Podpora vzniku Asociace pořadatelů farmářských trhů Úspěšnost farmářských trhů je závislá na osobnosti a schopnosti organizátora trhu Tuzemské (domácí) výrobky s jasným původem a historií jako nezbytná podmínka farmářských Otevřenost ve vztahu výrobce – pořadatel trhu a nakupující jako nutný předpoklad farmářských trhů