Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
ohroženým domácím násilím
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Středisko integrace menšin Opava Husova
Výstupy z Úvodního semináře
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Šablony OP VVV a podpora nadání
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Rodina, zdraví a prevence
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Š A B L O N Y II.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ

Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.

Projekt Kámoš podporuje vzdělávání dětí ze sociálně ohrožených rodin a napomáhá stabilizovat situaci v rodině.

Cíle projektu stabilizace problémů v oblasti učení stabilizace situace v rodině bezpečí pro všechny v systému

Cílová skupina děti (ZŠ) –ohrožené sociální exkluzíkritéria –s poruchami učenípro zařazení –s poruchami chovánído projektu rodiče dětí

Historie projektu 2005/2006 –27 dětí –520 hodin přímé asistence –9 kontaktů v rámci rodinných konzultací 2006/2007 –33 dětí –865 hodin přímé asistence –22 kontaktů v rámci rodinných konzultací –36 hodin volnočasového programu

Realizace projektu 1. fáze - vstup do projektu přes odbor sociální péče přes základní školu přes jiné neziskové organizace a jiné Vstup do rodiny přes dítě.

Realizace projektu 2. fáze – navázání spolupráce úvodní schůzka s rodinou navázání spolupráce se školou, odborem péče o rodinu, příp. dalšími institucemi smluvní podchycení vztahů výběr vhodného asistenta, vytvoření týmu vytvoření harmonogramu kontaktů s klientem

Realizace projektu 3. fáze – průběh spolupráce individuální asistence ve vzdělávání –zvyšování úrovně vzdělání –motivace ke vzdělání –rozšiřování povědomí o možnostech vzdělání volnočasový program osobnostní testy a profitesty základní poradenství –anamnéza –vytvoření individuálního plánu

Realizace projektu 4. fáze – vyvazování příprava asistentů příprava dětí –u dětí přecházející na SŠ – půlroční přesah dohoda o ukončení odborná podpora

Lidské zdroje realizátor projektu koordinátor projektu supervizor supervizor VTI psycholog konzultant pro rodinu asistenti ve vzdělávání dobrovolníci pro volnočasový program

Systém vzdělávání lidských zdrojů pravidelné měsíční supervize individuální supervize videotrénink interakcí vzdělávací semináře a workshopy odborné semináře

Podpora projektu smluvní podchycení vztahů –rodiče –instituce –lidské zdroje databáze –monitoring projektu –podpora pro koordinátora a asistenty spolupráce –základní školy –odbory péče o rodinu –neziskové organizace –ostatní instituce

Silné stránky projektu individuální přístup pozitivní nerepresivní přístup flexibilita intenzivní zpětná vazba kvalitní lidské zdroje fungující systém

Slabé stránky projektu komunikace s rodinou motivace dětí i rodičů motivace asistentů

Finanční zajištění projektu Sponzoring –„adopce na blízko“ Granty Bezplatná služba pro ohrožené rodiny.

Strategie do budoucnosti zachování kvality projektu zaměření se na užší práci s rodinou užší spolupráce s ostatními institucemi zacílení na rodiny ohrožené nařízením ústavní péče

Děkujeme za pozornost. Barevný svět dětí, o.s. Belgická 16, Praha 2 tel: www: