Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm04 29.10.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Textový procesor (MS Word)
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Karta Domů, skupina Odstavec
Vzhled prezentace - šablony
Hromadná korespondence
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Hromadná korespondence
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
(další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – č tení a tvorba)
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Elektronické formuláře v programu MS Word
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Tabulkový procesor.
Přehled pro vytvoření formuláře
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Power Point– správa prezentace
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Identifikátor materiálu: EU
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Word – tabulka a výpočet
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Excel export a import dat. Import ze souboru.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška28 Microsoft PowerPoint 2010 – 2.část Anotace: Výklad nového učiva - pokračování Autor:
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Synchronizace dat na iPadu Co se všechno naučíme??? iFiles.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Přehled pro vytvoření formuláře
Textový editor Lada Juráňová.
Vkládání grafických objektů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Transkript prezentace:

Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm04 29.10.2008

Nastavení aplikace 1 3 4 2 Nejdříve musíme ve Wordu nastavit zobrazení karty Vývojář. To provedeme následujícím způsobem : (1) klikneme na „tlačítko Office“, na zobrazeném okně přejdeme na (2) „Možnosti aplikace Word“ a Zaškrtneme možnost (3) „Zobrazit na pásu kartu vývojář“ a potvrdíme přes (4)„OK“

Tvorba formuláře Pro tvorbu formuláře používáme kartu „Ovládací prvky“ Po dokončení formuláře použijeme „Zámek“ Nyní když máme aplikaci nastavenu, můžeme přejít na pásu na kartu „Vývojář“ Zde budeme používat k tvorbě formuláře kartu „Ovládací panely“ Po dokončení formuláře použijeme „Zámek“

Ovládací prvky - popis Vloží textové pole (ve formátu RTF nebo jako prostý text) Obsah obrázku (vloží obrázek ) Pole se seznamem Rozevírací seznam Vloží Datum Vloží stavební blok Ve vlastnostech můžeme nastavit formátování textu Lze použít např. když chceme fotku toho kdo vyplňoval formulář Pole se seznamem (seznam položek nadefinujeme přes „vlastnosti“) Rozevírací seznam (upravíme opět přes vlastnosti) Vloží datum (lze definovat formát přes vlastnosti) Vloží stavební blok (přes vlastnosti můžeme nadefinovat jaký – např. jméno Autora,které je vyplněné v aplikaci) Poslední tlačítko umožňuje vložit starší prvky formuláře a prvky ActiveX (více na dalším snímku)

Starší formulářové prvky Vkládáme přes poslední ikonu Lze vložit textové pole, zaškrtávací políčko, pole se seznamem, textové pole,… Ovládací prvky ActiveX Starší formulářové prvky vkládáme přes poslední ikonu Modrou ikonou s písmenem (a) lze označit všechny formulářové prvky, aby byly viditelné

Příklad – tvorba pole se seznamem Vložíme požadovaný prvek, v našem případě tedy pole se seznamem a klikneme na „Vlastnosti“ Ve vlastnostech nastavíme název prvku, zvolíme jestli chceme naformátovat obsah pomocí nadefinovaného stylu nebo můžeme vytvořit styl nový a přes tlačítko „přidat“ přidáme do seznamu položky Takto může vypadat pole se seznamem po nadefinování Obdobně se nastavují i další prvky – Vložíme a nastavíme přes vlastnosti

Zamknutí formuláře Poté co si vytvoříme formulář je nutné ho zamknout proti úpravám. Klikneme na „Zamknout dokument“ – a „Omezit formátování a úpravy Objeví se nám okno, kde nadefinujeme zámek dokumentu Velmi důležité je vypnout „režim návrhu“, jinak dokument nelze zamknout Nadefinujeme zámek dokumentu a klikneme na „Použít zámek“ (Zpravidla povolíme pouze úpravu vyplňovacích formulářů)

Formuláře s novými prvky Formulář můžeme uložit jako šablonu nebo jako dokument Distribuce – odesláním el.poštou, umístěním na web

Formulář s novými prvky Takto může vypadat formulář s novými prvky ve Wordu 2007

Formuláře se staršími prvky Tisk do předtištěného formuláře možnosti ap.word- „Upřesnit“-tisk-tisknout pouze formulářová data Uložení vyplněného formuláře pro další zpracování „možnosti aplikace word“ - „Upřesnit“ – položka ukládání –ukládat data formulářů jako textový soubor s oddělovači, poté uložíme jako prostý text (.txt)

Příklad-Formuláře se staršími prvky Vyplníme Zvolíme uložení pouze formulářových prvků – uložíme jako .txt Takto může vypadat formulář s použitím starších form. prvků. Takto vypadá formulář po uložení formulářových polí na prostý text

Import dat do MS Excel 2007 Spustíme Excel – přejdeme na „Data“ – Načíst z externího zdroje – Z textu Nastavíme že oddělovač je středník Pozn.: Vhodné, když máme hodně dat z formulářů, která chceme dále zpracovávat. Například chceme vědět, kdo se zajímá o sport a má zájem o zasílání reklamních sdělení, v excelu to lze jednoduše zjistit setříděním dvou sloupců a poté můžeme těmto lidem poslat reklamní leták o sportu.

Děkuji za pozornost