PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Řízení lidských zdrojů
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Získávání a výběr Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Profil HR poradce a školitele
Nabídka personálních služeb
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Personální informační systém
Evaluace pilotního šetření a možnosti zavedení prvků švédského modelu v ČR Jiří Vyhlídal, Iveta Zelenková (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Vítejte v programu podpory vytváření powerpointových prezentací pro obhajobu diplomových prací. Program obsahuje návod a teorii, kde získáte obecné poznatky,
Jak na pracovní pohovor?
Informační portál MPSV (se zřetelem na elektronické aplikace) Ing. Petr Hortlík, IT expert.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Personální mamagement
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
S handicapem zpět do zaměstnání
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Moderní personalistika Úvod
Moderní personalistika I. BLOK
Moderní personalistika I. BLOK
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
Moderní personalistika
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Rudolf Urban Univerzita obrany, Brno. n podsystém „LIBUŠE“ - „Plán lidských zdrojů“ n linka na výrobu vojenských průkazů n centrální archiv n podsystém.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Ing. Veronika Dostálková MBA
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY FEOSL FEOSL PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY projekt Vítejte v programu podpory vytváření powerpointových prezentací pro obhajobu diplomových prací. Prohlížíte si prezentaci Příklad , kde získáte praktické poznatky, použitelné pro tvorbu prezentace obhajoby s využitím prezentace Vzor, který má podobu použitelné předlohy. Další poznatky můžete získat v Odkazech na Internet. Pro návrat užijte tlačítko Projekt na posledním snímku.

Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Vysoká vojenská škola pozemního vojska ve Vyškově Fakulta ekonomiky obrany státu a logistiky Katedra sociálních věd a personalistiky Prezentace diplomové práce Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Vyškov …… Jméno a příjmení diplomanta

Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Cíle diplomové práce: F Analyzovat současný stav a možnosti vyhledávání a získávání pracovníků na trhu práce prostřednictvím Internetu se zaměřením na: F Existující pilotní projekty MPSV a ÚP F Zkušenosti podnikového personálního marketingu F Definovat nové „e-recruitmentové“ možnosti realizace personálně marketingové strategie podniku F Charakterizovat informační a poradenské služby Internetového trhu práce pro uchazeče o zaměstnání

Aktuálnost problematiky Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Aktuálnost problematiky m Změna struktury nabídky a poptávky na trhu práce m Dynamika a globalizace trhů m Obtížná predikovatelnost vývoje m Proměna personalistů v aktivní iniciátory změn m Trend blízké budoucnosti: E-personalistika

Struktura diplomové práce: Úvod Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu:historie a současnost 1.1. ………………….. 1.2. …………………… 1.3. ………………….. Nástroj aktivní státní politiky zaměstnanosti: informační systém o typových pracovních pozicích a možnosti jeho využití v realizaci podnikové personálně marketingové strategie 2.1. ……………… 2.2. ……………. 2.3. …………… Informační a poradenské služby Internetového trhu práce pro uchazeče o zaměstnání 3.1. ………………. 3.2. ………………. 3.3. ………………. Závěr Literatura Přílohy

Standardní metody a techniky Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Standardní metody a techniky vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím: m úřadů práce m externí a interní podnikové inzerce m zprostředkovatelských agentur

vyhledávání a získávání pracovníků Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Nová metoda vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím: F  Internetu  Výhody: F rychlost F jednoduchost F minimalizace nákladů F zvýšení efektivnosti práce personalistů

Internetový trh práce – nový způsob Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Internetový trh práce – nový způsob komunikace úřadů práce s veřejností Hlavní prvky projektu: m zprovoznění domény urad.prace.cz m zpřístupnění nabídky volných míst na adrese urad.prace.cz m použití technologie Internetu pro jednodušší a rychlejší přenos informací m informační podpora zájmu volná pracovní místa m vytvoření mostu mezi stránkami www.prace.cz a stránkami úřadů práce www.prace.cz http://urad.prace.cz Jiné nabídky Nabídky z ÚP administruje Úřad práce publikuje www stránky ÚP odkazy

Internetový trh práce – Informační systém o typových pozicích: Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Internetový trh práce – Informační systém o typových pozicích: www. istp.cz Cíle systému: m zjednodušení komunikace mezi subjekty trhu práce m automatizace propojování nabídky a poptávky na trhu práce m širší možnosti při hledání zaměstnání a plánování další kariéry m zvýšení zaměstnanosti podle pilířů Národního plánu zaměstnanosti Základní stavební prvek: Kartotéka typových pozic rozsáhlá informační základna obsahující profily typových pozic „katalog prací nové generace“ pokrývá všechny významné oblasti trhu práce otevřenost, dostupnost, aktuálnost

Očekávaný rozvoj personalistického informačního managementu Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Očekávaný rozvoj personalistického informačního managementu Základní trendy: m elektronické personalistické informační systémy m e-personalistika Vytvoření elektronického systému personálního poradenství pro uchazeče o zaměstnání

Poradenské služby pro uchazeče o zaměstnání Nejčastěji navštěvované Internetové adresy nabízející pracovní místa a poskytující poradenské služby uchazečům o zaměstnání http/www.jobatlas cz http/www.jobs.cz http/www.jobpilot.cz http/www.kappa.cz http/www.práce.cz http/www.personal.cz http/www.priležitosti.cz atd. Poradenské služby pro uchazeče o zaměstnání Průvodce zpracováním strukturovaného životopisu Průvodce výběrovým řízením Průvodce průběhem přijímacího rozhovoru Diagnostika osobních předpokladů pro zastávání pracovního místa Příklady personální korespondence uchazeče o zaměstnání s podnikem

Vyhledávání a získávání pracovníků prostřednictvím Internetu Závěr F Internet v blízké budoucnosti zcela změní vše - celou ekonomiku a fungování společnosti F Změní se způsob fungování trhu práce a komunikace na trhu práce F Slibně nastartované projekty v ČR: Gesce MPSV: informační systém o typových pracovních pozicích www. istp.cz projekt