TÉMAPŘEDNÁŠEJÍCÍČAS Zahájení, úvodní slovo, představení Fakultní nemocnice Olomouc děkan prof. MUDr. M. Kolář, Ph.D., ředitel FN Olomouc doc. MUDr. R.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

Přijímací řízení.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Práva a povinnosti studentů. 2 Co je upravuje Zákon o vysokých školách §§ 62 a 63 Studijní program a studijní plán oboru Vnitřní předpisy univerzity a.
„Webové listy“ – virtuální nástěnka
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Nejpodstatnější změny ve Studijním a zkušebním řádu
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
1. Ročníkový pohovor Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Volba rektora Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.
Akademické orgány vysokých škol
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
1 Kolegium děkana Program 1. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová Úvodní slovo děkana – prof. Kleibl 2. Pedagogika – doc. Kubálek Pedagogika.
Celofakultní shromáždění
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Úvod Proč studovat informatiku?
Sněmovní tisk 1046 Legislativní komise RVŠ. Sněmovní tisk 1046 Sněmovní tisk 746/3 Obsah: –řešení ubytovacích stipendií pro studenty soukromých vysokých.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Úvodní kurz pro studenty prvních ročníků LF UP v Olomouci
Ústav pedagogických věd
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Úvodní kurz pro studenty prvních ročníků LF UP v Olomouci
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Evaluace výuky na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci za akad. rok 2009/2010 prof. MUDr. Milan Kolář, Ph.D. proděkan LF UP.
Za akademický rok 2013/2014 Hana Kolářová proděkanka LF UP.
Úvodní kurz pro studenty prvních ročníků LF UP v Olomouci
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do bakalářského studia.
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2016/2017. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Schůzka koordinátorů pro zahraniční záležitosti FF UP autor prezentace, datum prezentace, univerzitní oddělení, fakulta, adresa.
INFORMACE PRO STUDENTY 1. ročníku bakalářského studia v kombinované formě na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně v ak. roce 2008/2009.
Co by měl vědět student nastupující do 1. ročníku Co by měl vědět student nastupující do 1. ročníku Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 23. září 2011.
STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB VNITŘNÍ NORMA FAKULTY MANAGEMENTU A EKONOMIKY.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do navazujícího studia.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Akademický rok 2017/2018 Zápis ke studiu.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Zápis do studia na FF UHK
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Úvod do studia pro studenty I. ročníku LF UP, Všeobecné lékařství
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Důležité informace k organizaci SZZ v lednu 2014
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Doktorské studium na FLD
Základní informace pro studující 1. ročníku
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Kreditní systém studia
Zápis do 1. ročníku BSP kombinované studium
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Adresa:
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

TÉMAPŘEDNÁŠEJÍCÍČAS Zahájení, úvodní slovo, představení Fakultní nemocnice Olomouc děkan prof. MUDr. M. Kolář, Ph.D., ředitel FN Olomouc doc. MUDr. R. Havlík, Ph.D. 7:45-8:00 Představení vedení LF UP, děkanátu a struktury fakulty. Studium v I.-VI. ročníku (organizace studia v kreditovém systému, související studijní předpisy, Studijní a zkušební řád UP, Směrnice děkana ke Studijnímu a zkušebnímu řádu UP, webové stránky atd.) proděkanka prof. RNDr. H. Kolářová, CSc. Ing. A. Antošová 8:05-8:35 Možnosti zahraničních stáží (program LLP, další možnosti studia v zahraničí) proděkan prof. MUDr. J. Ehrmann, Ph.D.8:35-8:45 Studentská vědecká činnost (SVOČ)proděkanka prof. MUDr. E. Sovová, Ph.D. proděkanka prof. RNDr. H. Kolářová, CSc. 8:45 -9:00 Informační středisko LF UP (služby knihovny a informační technologie) Mgr. J. Potomková9:00 – 9:10 Zásady přístupu do počítačové sítě LF UPIng. A. Pop, T. Kopečný9:10-9:20 Studentské organizace (Spolek mediků, Vysokoškolské Katolické Hnutí, IFMSA) zástupci studentských organizací9:20-9:35 Dotazy 9:35-9:50 Úvod do studia pro studenty I. ročníku LF UP, Všeobecné lékařství

LÉKAŘSKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Úvod do studia 2014/2015

ÚVOD DO STUDIA Cílem Úvodu do studia je seznámit nové studenty Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (dále LF UP) se základními informacemi, souvisejícími se studiem na LF UP. Budou prezentovány zásady kreditového systému, základní normy a předpisy, možnosti zahraničních stáží a podmínky pro jejich absolvování. Neméně důležitou součástí Úvodu do studia budou informace o studentských pedagogických a vědeckých silách, Informačním středisku LF UP, včetně jeho služeb a studentských organizacích na LF UP.

PŘEDSTAVENÍ VEDENÍ LF UP Děkan: prof. MUDr. Milan Kolář, Ph.D. Úřední hodiny: Út: 12:15 – 14:00 hod

PŘEDSTAVENÍ VEDENÍ LF UP Proděkan pro vědecko-výzkumné záležitosti a vnitřní organizaci a statutární zástupce děkana: Doc. MUDr. Tomáš Papajík, Ph.D. agenda habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na LF UP, agenda spojená s grantovou činností na LF UP, mimo projektů v rámci ESF, agendy týkající se vnitřní organizace LF UP, agenda týkající se informačních technologií. Úřední hodiny: Út: – hod

PŘEDSTAVENÍ VEDENÍ LF UP Proděkanka pro studium Všeobecného lékařství ročníku a přijímací řízení: Prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. vyřizování žádostí studentů Všeobecného lékařství v ročníku, poplatky spojené se studiem Všeobecného lékařství v ročníku, udělování stipendií studentům Všeobecného lékařství v ročníku, agenda studentských pedagogických sil v ročníku, agenda SVOČ v teoretických a preklinických oborech, agenda přijímacího řízení ve studijním programu Všeobecné lékařství, včetně CŽV, vyřizování záležitostí účastníků CŽV, včetně poplatků, agenda ubytovacího řízení, ediční činnosti na LF UP. Úřední hodiny: Út: – hod

PŘEDSTAVENÍ VEDENÍ LF UP Proděkanka pro studium Všeobecného lékařství ročníku, komunikaci a specializační vzdělávání: prof. MUDr. Eliška Sovová, Ph.D., MBA vyřizování žádostí studentů Všeobecného lékařství ve ročníku, poplatky spojené se studiem Všeobecného lékařství ve ročníku, udělování stipendií studentům Všeobecného lékařství ve ročníku, agenda spojené se státními rigorózními zkouškami studijního programu Všeobecné lékařství, klinická výuka studentů Všeobecného lékařství, agenda SVOČ v klinických oborech, komunikace s vnějšími subjekty, především Statutárním městem Olomouc. Úřední hodiny: Út: – hod

PŘEDSTAVENÍ VEDENÍ LF UP Proděkan pro zahraniční vztahy a anglické programy: prof. MUDr. Jiří Ehrmann, Ph.D. vyřizování žádostí studentů General Medicine a Dentistry, poplatky spojené se studiem General Medicine a Dentistry, udělování stipendií studentům General Medicine a Dentistry, agenda přijímacího řízení studijního oboru General Medicine a Dentistry, agenda spojená se státními rigorózními zkouškami studijního oboru General Medicine, uzavírání bilaterálních smluv a smluv v rámci programu LLP (Life Long Programme). Úřední hodiny: Út: – hod

PŘEDSTAVENÍ VEDENÍ LF UP Proděkan pro studium Zubního lékařství: doc. MUDr. Miloš Špidlen, Ph.D. záležitosti studentů Zubního lékařství, Dentistry a účastníků v programu CŽV, poplatky spojené se studiem Zubního lékařství včetně programu CŽV, udělování stipendií studentům Zubního lékařství, agenda spojená se státními rigorózními zkouškami studijního oboru Zubní lékařství a Dentistry, agenda přijímacího řízení ve studijním programu Zubní lékařství, včetně CŽV. Úřední hodiny: Út: – hod

PŘEDSTAVENÍ VEDENÍ LF UP Proděkan pro investiční rozvoj a doktorské studijní programy: doc. Mgr. Martin Modrianský, Ph.D. agenda spojená se studenty doktorských studijních programů, záležitosti absolventů doktorských studijních programů, agenda přijímacího řízení doktorských studijních programů, agenda spojená s investičním rozvojem fakulty. Úřední hodiny: Út: – hod

PŘEDSTAVENÍ VEDENÍ LF UP Předseda Akademického senátu LF UP: MUDr. Strojil Jan, Ph.D.

Děkanát LF UP Děkanát Lékařské fakulty UP v Olomouci tř. Svobody 8, Olomouc Záležitosti spojené se studiem, pomocnými vědeckými a pedagogickými silami, zahraničními stážemi, stipendii atd.

Děkanát LF UP - Studijní oddělení: Úřední hodiny: Po, Čt: 8: :00 13: :00 Vladimíra Bogdanová III. - VI. ročník Všeobecného lékařství tel.: Ing. Alina Antošová vedoucí studijního oddělení tel.: Blanka Vágnerová, DiS. I. - II. ročník Všeobecného lékařství, Zubního lékařství, ubytování studentů tel.:

Děkanát LF UP: Úřední hodiny: Po, Čt: 8: :00 13: :00 Referát pro zahraniční styky (zahraniční stáže): Mgr. Zuzana Kullová tel.: Referát pro vědu a výzkum Petra Slouková, MSc tel.:

Struktura vedení a kontroly LF UP Vedení LF UP –(děkan, proděkani, tajemník, vedoucí studijního oddělení, předseda Akademického senátu LF UP) Akademický senát LF UP (24 akademických pracovníků a 12 studentů)

Komise Akademického senátu LF UP Pedagogická komise Akademického senátu LF UP Studenti LF UP mají v pedagogické komisi své zastoupení a lze tyto zástupce v případě potřeby kontaktovat. –

Řešení problémů souvisejících se studiem na LF UP 1. Přednosta ústavu či kliniky 2. Příslušný proděkan 3. Děkan A. Pedagogická komise Akademického senátu LF UP B. Studenti-členové Akademického senátu LF UP C. Spolek mediků

Organizační struktura LF UP

Na Lékařské fakultě UP v Olomouci v současné době studuje téměř 2300 studentů. Uchazečům o studium fakulta nabízí studijní programy, které jsou srovnatelné se systémy vysokoškolského vzdělávání v zahraničí. Všechny studijní programy se realizují v rámci kreditního systému studia, které je kompatibilní s European Credit Transfer System (ECTS) a vytváří tak studentům podmínky pro případné absolvování části svého studia v zahraničí. v rámci kreditního systému studia, které je kompatibilní s European Credit Transfer System (ECTS) a vytváří tak studentům podmínky pro případné absolvování části svého studia v zahraničí.

Vnitřní předpis UP STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Základní předpis týkající se průběhu studia na UP. Jeho text je k dispozici na webových stránkách UP. (

Vnitřní předpisy 1.Statut LF UP 2.Příloha statutu LF UP 3.Volební a jednací řád Akademického senátu LF UP Směrnice děkana 1.Směrnice děkana LF UP ke Studijnímu a zkušebnímu řádu Univerzity Palackého v Olomouci 2.Směrnice děkana LF UP ke stipendijnímu řádu UP 3.Směrnice děkana k vědecké a pedagogické činnosti studentů 4.Směrnice děkana k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit Všechny uvedené normy jsou k dispozici na webových stránkách LF UP - Základní směrnice a normy související se studiem na LF UP

Předměty zařazené do studijního plánu mohou mít statut: povinných, jejichž absolvování je podmínkou ukončení daného studijního bloku nebo daného oboru (328 kreditů), povinně volitelných, tj. takových, u nichž musí student daného oboru získat stanovený počet kreditů (minimálně 16) ze skupiny povinně volitelných předmětů (povinně volitelné jazykové, povinně volitelné odborné), volitelných, tj. ostatních předmětů uvedených ve studijním programu fakulty nebo předmětů uvedených ve studijních programech ostatních fakult (minimálně 16 kreditů), tento systém umožňuje volbu studijního zaměření, případně osobní specializace studenta.

Některé důležité body I. ročník studia V prvním roce studia musí student zapsat všechny povinné předměty daného studijního oboru. Za první akademický rok studia je student povinen získat kredity za všechny povinné předměty zakončené zkouškou. Nesplnění této podmínky je důvodem k ukončen í studia na LF UP!!! Student může v semestru nahradit maximálně jednu třetinu povinné výuky za předpokladu řádné omluvy zameškaných hodin. O uznání závažnosti a omluvitelnosti důvodů rozhoduje příslušný vyučující. V případě neuznání omluvy má student právo požádat vedoucího pracoviště garantujícího předmět o přezkoumání svého případu.

Některé důležité body II.-VI. ročník studia Student je povinen v akademickém roce zapsat předměty v úhrnné hodnotě minimálně 40 kreditů a maximálně 90 kreditů a získat v každém akademickém roce svého studia alespoň 40 kreditů anebo takový počet kreditů, aby jejich součet s počtem kreditů získaných v předchozím akademickém roce byl alespoň 80. Nesplnění této podmínky je důvodem k ukončen í studia na LF UP!!! Z volitelných předmětů uvedených ve studijních programech ostatních fakult UP nebo v celouniverzitní nabídce je možné v daném akademickém roce uznat maximálně 6 kreditů.

II.-VI. ročník studia Vztah dvou předmětů na LF indiferentní - zapsání předmětu není vázáno žádnými podmínkami podmiňující zápisem – student může zapsat předmět při současném zapsání nebo dřívějším absolvování podmiňujícího předmětu, student je však povinen absolvovat podmiňující předmět jako první, tato povinnost se týká předmětů zakončených zkouškou, zápočtem i kolokviem podmiňující absolvováním – student může zapsat předmět až po absolvování podmiňujícího předmětu vylučující – student může v průběhu studia zapsat pouze jeden z uvedených předmětů

Přihlášení a odhlášení od zkoušky Po tomto termínu je možné se odhlásit pouze na příslušném pracovišti, o odůvodněnosti odhlášení se po termínu uvedeném v předchozí větě rozhoduje příslušný garant výuky. Student má právo se od zkoušky odhlásit, avšak nejpozději 7 dnů přede dnem jejího konání. Po tomto termínu je možné se odhlásit pouze na příslušném pracovišti, o odůvodněnosti odhlášení se po termínu uvedeném v předchozí větě rozhoduje příslušný garant výuky. Odstoupí-li student od zkoušky po jejím zahájení, nedostaví-li se ke zkoušce bez řádné omluvy, nebo poruší-li závažným způsobem pravidla zkoušky, je klasifikován známkou ”nevyhověl”. Student se může ze závažných, zejména zdravotních důvodů omluvit i dodatečně, avšak nejpozději do dvou dnů od odpadnutí překážky, pro kterou se ke zkoušce nemohl dostavit. O uznání závažnosti a omluvitelnosti důvodů rozhoduje zkoušející.

Studijní agenda (STAG) STAG je informační systém pro vedení studijní agendy UP. Obsahuje kompletní evidenci studentů, sylaby předmětů, rozvrhy, termíny zkoušek atd. Studenti mají zřízen přístup prostřed- nictvím portálu UP (portal.upol.cz) – –Rozvrhy, předměty, studijní plány – –Předzápis na předměty a kroužkový předzápis – –Zápis na zkoušky (přihlášení přes jméno a heslo) – –Správa některých osobní údajů studenta – –Informace o přiznaných stipendiích, vyměřených poplatcích – –Vizualizace studijního plánu

Ubytování na vysokoškolských kolejích Seznam studentů I. ročníku LF UP, kteří nastupují ke studiu a jejichž žádost o ubytování na VŠ kolejích SKM UP byla kladně vyřízena, je k dispozici na webových stránkách „ Studenti, kterým nebylo vyhověno, mohou kontaktovat příslušné referentky SKM UP (od 7.00 h): – –paní Halabicová, tel – –paní Přidalová, tel – –paní Látalová, tel K dispozici budou volná místa studentů, kteří z různých důvodů nenastoupí k ubytování v objektech SKM, či vůbec ke studiu na UP.

Webové stránky LF UP

. Vedení LF UP Vám přeje úspěšné studium oboru Všeobecné lékařství na LF UP v Olomouci.