Návrh inovace předmětu Obchodní logistika prof. Ing. M. Jurová, CSc. Ing. Z. Videcká, Ph.D. Ing. Vl. Bartošek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Odborné.
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Podnikové informační systémy Úvod
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Průzkum stavu projektového řízení v organizacích a státní správě Odpovědný řešitel Doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky EF TUL.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Matematické metody v ekonomii (MME)
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Dodatek k prezentaci Logistické systémy vývoj, charakteristika a použití Lenka Stiessová Pavla Muhlbachová Jana Jurková Sanjin Hasić Jiří Ullmann.
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Zkušenosti se zaváděním moderních metod.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
SpeedCHAIN 2012 – Priority moderní logistiky The 7th International Logistics Conference SpeedCHAIN 2012 – Priorities of Modern Logistics 7. ročník mezinárodní.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2015 ÚVOD.
„Finanční řízení podniku“ Doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Komplexní produktivní údržba (TPM)
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/7 6. Výběr procesů pro jejich zlepšení  Výběr procesů pro jejich zlepšení  ad hoc  procesní.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Manufacturing Execution Systems
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
Projektový management Certifikace a normy Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko–geologická fakulta VŠB-TU.
Brno University of Technology What should we do?.
Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
8. Zavádění procesního řízení
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
DEPARTMENT OF HR MANAGEMENT UNIVERSITY OF ECONOMICS, PRAGUE | W. CHURCHILL Sq. 4 | Prague 3 | kp.vse.cz CSR jako součást výuky personálního managementu.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Produktová strategie a proces inovace ve společnosti Mironet.cz a. s.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Organizace a řízení logistiky
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Reporting as a Part of DSS
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Totally Integrated Automation
Transkript prezentace:

Návrh inovace předmětu Obchodní logistika prof. Ing. M. Jurová, CSc. Ing. Z. Videcká, Ph.D. Ing. Vl. Bartošek

Pracovní rámec výzkumu ZeměPočet institucí Rakousko, SRN, Švýcarsko4 USA, Velká Británie5 ČR6

Výsledky Rakousko, SRN, Švýcarsko Wirtchaftsuniversität WienLUC Logistik management TU BerlinLogistik-Management Universität Hamburk Distribution-Logistik Material –Logistik Unternehmensubergreifende Logistik-SCM Universität St.Gallen SCM Logistikstrategien und - system

Výsledky UK, USA Lancaster University Supply Chain Management University of Bolton Logistics, Purchasing and Supply Chain Management Northumbria University Logistics & Supply Chain Management Massachusetts Institute of Technology Logistics Systems Stanford University Supply Chain Management

Výsledky ČR VŠE Praha Logistika Logistika – aplikace Logistické systémy ZČU v Plzni Podniková logistika Praktika z podnikové logistiky UTB ve Zlíně Marketingová logistika Logistika ČVUTPodniková logistika TU v Liberci Logistika Podniková logistika VŠB v Ostravě Logistika A Logistický management a řízení jakosti

Zjištěné poznatky Rozdílnost německého pojetí a angloamerického chápání obsahu logistických disciplín; Praktické případové studie; –komplexnost projektů a případových studií; Výuka zaměřena na aplikaci a užití ICT při řešení zadaných úloh; Značná provázanost a vysoká návaznost předmětů na další rozšřující předměty studia; Prvky týmové práce studentů.

Navrhované změny koncepce výuky 1)Úplná výuka seminářů v počítačové laboratoři. 2)Prezentace, zdůvodnění a obhajoba způsobu a postupu řešení zadaných úkolů.

Obsahová změna A.sestavení složitých rozhodovacích modelů za použití nástrojů ICT pro samostatnou práci studentů formou tvorby a řešení týmových projektů; B.rozšíření výuky a zavedení nových interaktivních modelů (zej. v rámci logistiky opatřování), C.postupné rozšiřování výuky o edukaci a využívání simulačních a modelovacích nástrojů založených na přístupu „what –if“.

Obsahová změna pokračování D.Zařazení do seminářů základních principů procesního řízení a procesního modelování (vč. odpovídajících nástrojů a přístupů).

Děkuji za pozornost