Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Pardubický kraj Ing. Jarmila Halouzková 23.11.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Říjen 2007 Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor GALAXY SÉRIE 2007 Anketa – spokojenost závodníků.
Advertisements

Typy otázek v dotazníku
Podpora dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji Nutnost dalšího vzdělávání pro zvýšení zaměstnanosti Podpora dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2011 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Výstavba větrné elektrárny v lokalitě Varnsdorf-Špičák RCA Research.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Průzkum reakcí publika ČRo 1 – Radiožurnál na změny ve vysílání od ledna souhrn.
Autoevaluace aneb vlastní hodnocení školy
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Dopady CR na rezidenty, případová studie Lipno nad Vltavou Pavlína Kubů 1.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Analýza nestátního neziskového sektoru v Pardubickém kraji Mgr. Petra Vondráčková.
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Anketní výzkum u uživatelů přípravku Urinal.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Vyhodnocení dotazníkových šetření prováděných na veletrhu GAUDEAMUS Přípravný výbor – Slavonice Přípravný výbor – Slavonice
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Stav a vývoj vzdělávacích systémů v Evropě: cíle, směřování, indikátory Simona Pikálková Ústav pro informace ve vzdělávání Lisabonské cíle vzdělávání v.
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
Studie dobrovolných aktivit ekologických NNO Tomáš Růžička
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Památky 11/ Obsah Obsahstrana 2 Metodologiestrana 3 Cíle projektustrana 5 Památky – vyhodnocení 11/2011strana 7.
Neber úplatky… …nebo se z toho zblázníš
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Technické kreslení.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_194.
Cesta tam a zase zpátky Konference „Má Česko strategickou vizi EU?“, Praha dne 19. září 2012.
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Průzkum u uživatelů výrobku Prostenal s PERFECT.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Protidluhové poradenství Most, Duchcov Výzkum v Duchcově – 2011 KVANTITATIVNÍ ČÁST STUDIE – ANKETNÍ ŠETŘENÍ.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Výzkumné komunity / Privátní panely / Výzkum trhu Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Spokojenost občanů Kladna s bezpečností Sonda veřejného mínění Statutárního města Kladna – stručný souhrn Již sedmým rokem je realizována sonda.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
VŠTE České Budějovice Ústav podnikové strategie
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Povolání logistický manažer
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Transkript prezentace:

Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Pardubický kraj Ing. Jarmila Halouzková

OBSAH: Základní údaje o anketě Postavení Pardubického kraje v rámci výzkumu Specifika Pardubického kraje Vyhodnocení ankety Shrnutí

13 krajů (kromě Prahy) 1345 respondentů 684 mužů a 670 žen 18 – 60 let Široká škála profesních oborů Základní údaje o anketě RESPONDENTI PRŮBĚH ŠETŘENÍ Otevřené i uzavřené otázky Otázky kladeny ve 3 okruzích o Spokojenost se současným zaměstnáním o Postoj respondentů ke vzdělávacím kurzům o Postoj zaměstnavatelů k dalšímu vzdělávání

Postavení Pardubického kraje v rámci výzkumu Ankety v Pardubickém kraji se zúčastnilo 52 mužů a 53 žen. Obyvatelé Pardubického kraje jsou sice v současném zaměstnání ve většině případů spokojeni, v porovnání s ostatními kraji by ale poměrně vysoké procento z nich své zaměstnání vyměnilo, pokud by se naskytla možnost. Oproti ostatním krajům ČR jsou obyvatelé tohoto kraje velice ochotni se samostatně věnovat vzdělávacím kurzům a investovat do nich svůj čas i peníze. Postoj zaměstnavatelů ke vzdělávání zaměstnanců nehodnotí obyvatelé Pardubického kraje příliš příznivě.

* v procentech ODPOVĚDI NA 1. OKRUH OTÁZEK MUŽIŽENY ANONEANONE Jste spokojeni s kvalitou/charakterem práce, kterou vykonáváte? Domníváte se, že máte dostatečnou kvalifikaci na to, abyste našel lepší pracovní uplatnění? Domníváte se, že lepší dosažené vzdělání ve Vašem oboru by Vám pomohlo najít lepší pracovní uplatnění? Oceňují podle Vašeho názoru zaměstnavatelé kvalitní/dobré vzdělání? Hledí na kvalitu vzdělání při náboru zaměstnanců? Je kvalita vzdělání cestou k lepšímu platu? Volil/a byste v případě možnosti jinou profesi? Jakou? Proč?

Proč by někteří obyvatelé Pardubického kraje volili jinou profesi? Profesi by měnilo 42 % mužů a 40 % žen MUŽI: 17 % kvůli lepšímu platovému ohodnocení ŽENY: 6 % kvůli lepšímu platovému ohodnocení * Častým důvodem byly vlastní zájmy, či splnění snu Nejčastěji žádané profese: PODNIKATEL, MARKETINGOVÝ SPECIALISTA, SEKRETÁŘKA Příklady změn profesí: ObchodníkUČITEL Zemědělství/lesnictvíSEKRETÁŘKA

Pokud ne: Co Vám brání ve zvyšování kvalifikace? MUŽINechuť, nevnímám potřebu (10 %) Věk (4 %) Nedostatek finančních prostředků (4 %) ŽENYNechuť, nevnímám potřebu (7 %) Věk (6 %) * v procentech ODPOVĚDI NA 2. OKRUH OTÁZEK MUŽIŽENY ANONEANONE Jste sám ochoten zvyšovat si profesní kvalifikaci?

Co vy a zvyšování kvalifikace? V průměru jsou muži ochotni měsíčně investovat více (2000 Kč) než ženy (1000 Kč) Jaký kurz byste si vybrali? MUŽIŽENY Jazyky (31%)Jazyky (36 %) Z oboru (19%)Masérský (13 %) Jiné: vaření, potápěčský, kreslení, zdravotnický

* v procentech, chybějící údaje do 100 % jsou OSVČ respondenti ODPOVĚDI NA 3. OKRUH OTÁZEK MUŽIŽENY ANONEANONE Investuje váš zaměstnavatel dostatečně do vzdělávání vlastních zaměstnanců? Změnila se nějak ochota zaměstnavatelů investovat do vzdělávání zaměstnanců v posledních letech v souvislosti s krizí? Jak? Sleduje váš zaměstnavatel návratnost prostředků, které investují do vzdělávání?

Investuje Váš zaměstnavatel do Vašeho vzdělání? Kolikrát jste za poslední rok prošel /prošla vzdělávacím programem? MUŽIŽENY Jedenkrát17 %15 % Dvakrát17 %26 % Třikrát6 % Více než třikrát 19 %17 % Ani jednou38 %36 % Kolik Váš zaměstnavatel investoval za poslední rok do Vašeho vzdělání? Nejčastější odpovědi Neinvestoval nic (39 %) Nevím, kolik investoval (24 %) Konkrétní částky V řádech desetitisíců korun (průměr muži = ,- Kč; průměr ženy = 9 000,- Kč)

SHRNUTÍ: Obyvatelé Pardubického kraje jsou ochotni se vzdělávat a investovat kurzům čas i peníze. Ochotnější jsou přitom hlavně ženy. Ačkoliv je valná většina dotázaných spokojená v současném zaměstnání, téměř 40 % z nich by zaměstnání změnilo, kdyby byla možnost a to z finančních důvodů či z důvodu „splnit si sen“. Kromě oblíbených jazykových kurzů by především ženy rády navštěvovaly masérské kurzy. Aktivity zaměstnavatelů v oblasti vzdělávání zaměstnanců dotazovaní nehodnotí příliš pozitivně. 37 % respondentů se v loňském roce nezúčastnilo žádného kurzu, na druhou stranu se poměrně vysoké procento dotázaných (18 %) zúčastnilo více než tří kurzů v minulém roce.

DĚKUJI ZA POZORNOST