„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Transformace pobytových sociálních služeb - DZP Velehrad, Salašská 61
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE Diakonie Dubá. Kdo jsme? jsme pobytové zařízení pro lidi se zdravotním postižením se sídlem v Dubé (okres Česká Lípa) provozovatelem.
Přechod z ústavní do komunitní služby
Farní charita Prachatice
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Osobní výsledky transformace pobytových sociálních služeb – zisky a zkušenosti lidí s postižením O. s. Instand Závěrečná konference k projektu „Podpora.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Deinstitucionalizace: Od expertních posudků k praktickým experimentům Jan Paleček Centrum pro výzkum a inovaci v sociálních službách, o.s.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Seminář k projektu „Podpora transformace Sociálních služeb Pačlavice“
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH RENÁTY A JARDY Příspěvková organizace, Bruntál.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
HISTORIE A SOUČASNOST VÝUKOVÝCH MANUÁLŮ V ARKADII.
Překročili jsme Rubikon? Jsme již nezvratně na cestě od ústavů k poskytování služeb v běžné komunitě? 1.března 2011 Hradec Králové Individuální projekt.
Sociální podnikání v Praze
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
metodik služeb Podpory bydlení
Ústav vs. Komunitní služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Dolmen o.p.s., Agentura pro chráněné bydlení, Liberec v projektu Karlovarského kraje

„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní Individuální projekt Karlovarského kraje „Poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji, které jsou dostupné a kvalitní z pohledu uživatele“

Hlavní cíle projektu zlepšení systému poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji především osobám se zdravotním postižením podpora procesu přechodu osob se zdravotním postižením z pobytových ústavních zařízení do potřebných alternativních sociálních služeb. Bližší informace o projektu na www.ipkktransformace.cz

1. 09. 2010 zřízení pobočky v Sokolově 1. 10. 2010 zahájení poskytování sociální služby chráněného bydlení 8 klientům, kteří přešli z DOZP „Pramen“ v Mnichově, DOZP Radošov a DOZP „Sokolík“ v Sokolově. Inovativním prvkem je individuální chráněné bydlení – počet osob v domácnosti je 1 – 2. 1.12.2010 stěhování dalších 4 klientek do chráněného bydlení v Habartově

Období před přechodem klientů do chráněného bydlení Realizátorem projektu přechodu je INSTAND o.s. www.instand.cz 1. 06. 2010 nastoupili noví asistenti do DOZP a zahájili přípravu klientů na samostatný život. Asistenti absolvovali řadu školení a vzdělávacích kurzů.

Příprava na samostatný život Spočívala především v nácviku každodenních činností spojených s chodem domácnosti, tj. vaření, nakupování, úklid, cestování apod.

Příprava na samostatný život Kromě nácviku praktických činností, podnikali klienti například seznamovací výlety.

Stěhování klientů V DOZP bydleli klienti po dvou v pokojích o rozměrech 2x4m. Přípravy na stěhování vrcholí na konci září 2010.

Stěhování klientů Těsně před odstěhováním oslavil jeden z klientů své narozeniny. Oslava byla spojena i s rozloučením s ostatními klienty DOZP.

V novém bytě Se stěhováním měli klienti i asistenti spoustu práce a zařizování. Než si své domácnosti vybaví podle svých představ a přání bude ještě chvíli trvat.

Současný život klientů Život klientů je bohatší o řadu činností. S podporou asistentů zajišťují veškerý chod svých domácností. Asistenti se snaží, aby klienti využívali svých vlastních schopností co nejvíce a dále se přitom rozvíjeli. Klienti si sami organizují život dle svých potřeb, přání a možností. Nemusí se podřizovat skupině, jako v DOZP.

Současný život klientů Spolupracujeme s dalšími organizacemi, které pomáhají klientům v uplatnění na trhu práce. Většina klientů navštěvuje agenturu pro podporované zaměstnání. Před přechodem do chráněného bydlení byli zaměstnáni 2 klienti z 12. V současnosti počet zaměstnaných klientů vzrostl na 4.

Současný život klientů Dále se snažíme o obnovu rodinných vztahů a jejich upevňování. V DOZP bylo v kontaktu s rodinou třetina klientů. V současnosti se podařilo navázat kontakt s rodinou u dalších 3 klientů.

Současný život klientů Pomáháme klientům i v oblasti partnerských vztahů, jejichž navazování bylo v DOZP téměř nemožné. Poskytujeme jim v této oblasti rady a podporujeme také schůzky s partnery. Posilujeme kontakt klientů se společenským prostředím.