Věda pro život, život pro vědu Projekt reg. č. CZ 1.07/2.3.00/45.0029 Josef Beneš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
6. Projekttreffen 13. Oktober 2014 Prag (CZ) „Fachzentrum für angewandte Simulation und Visualisierung“ – „Specializované centrum pro aplikovanou simulaci.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Přírodovědecká fakulta UJEP
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Při technické univerzitě v Liberci
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců Teplice –
Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Věda pro život, život pro vědu Projekt reg. č. CZ 1.07/2.3.00/ Josef Beneš

Základní údaje o projektu Řešitel projektu: Centrum pro studium vysokého školství, v.v.i. Partneři projektu: 2 VŠ - Fakulta dopravní, České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP) 1 SŠ a VOŠ Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola strojní, stavební a dopravní, Děčín, příspěvková organizace (VOŠ a SPŠ, Děčín) 4 SŠ Gymnázium Děčín, příspěvková organizace (GDE) Gymnázium Cheb (GCHE) Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov (ISŠTE) Střední škola technická, gastronomická a automobilní, Chomutov, příspěvková organizace (SŠTGA)

Cílové skupiny 1)Akademici 2)Učitelé SŠ a (ZŠ) 3)Studenti VOŠ a VŠ 4)Studenti SŠ a žáci ZŠ

Cíl projektu Cílem projektu je systematická příprava lidských zdrojů v Ústeckém a Karlovarském kraji pro podporu vzdělávání v přírodovědných a technických oborech a jejich popularizaci. Projekt inovativně propojuje všechny subjekty ve vzdělávacím řetězci od akademických pracovníků vysokých škol přes pedagogy vyšších odborných škol a středních škol až k jejich studentům a žákům s potencionálním dopadem až na základní školy. Síla projektu je v propojení různorodých aktérů.

KA 1 Vzdělávání akademických, výzkumných a odborných pracovníků Cílem KA1 je systematické vzdělávání akademických a výzkumných pracovníků v oblasti řízení výzkumu a vývoje, popularizace výzkumu a vývoje a jeho výsledků a šíření těchto výsledků do praxe. Cílovou skupinou (částí celkové cílové skupiny) jsou akademičtí (vědecko-pedagogičtí pracovníci) a výzkumní pracovníci vysokých škol. Například: Atraktivní způsoby prezentace – kladný ohlas (více info Praktické semináře zaměřené na trendy ve výuce (např. simulace)

Prezi - ukázka prezentace

KA 2 Vzdělávání učitelů středních škol a vyšších odborných škol KA2 podporuje systematické vzdělávání učitelů středních škol a vyšší odborné školy. Vzdělávání je cíleno na přírodovědné a technické obory, na získání takových kompetencí učitelů, které umožní tyto obory pro žáky zatraktivnit, motivovat ke studiu, nabídnout možnosti budoucího povolání, ukázat výsledky výzkumu a vývoje v životě a praxi. Nástrojem pro vzdělávání jsou semináře a workshopy. Okruhy: Prezi, rétorika, řešení konfliktů – sestaveno na základě požadavků cílové skupiny Důležitý je timing - osvědčilo se i spojení s výjezdy ven Problematický termín o letních prázdninách

KA 3 Vzdělávání žáků a studentů – zájemců o přírodovědné a technické obory Vzdělávání je cíleno hlavně na vybrané skupiny žáků a studentů SŠ a VOŠ, kteří prokazují zájem o studium technických a/nebo přírodovědných oborů např. tím, že se účastní práce v technických či přírodovědných kroužcích, olympiád, případně hodlají dále tyto obory studovat apod. Formou vzdělávání jsou konzultace, krátkodobé stáže, přednášky nebo praktická cvičení. Vedou je akademičtí pracovníci vysokých škol, kteří byli k tomuto účelu vyškoleni (KA1). Témata např : Bezpečnost na internetu, Programování robotů Biopaliva Hi-tech přístroje Nové konstrukce železnic Pohony automobilů

KA 4 Vzdělávání žáků a studentů mimo prostředí vyšších, středních a základních škol Nejoblíbenější aktivita – setkání s praxí v terénu V rámci aktivity jsme připravili i exkurze pro učitele Každá škola může uskutečnit 1 exkurzi pro studenty a 1 pro učitele do zahraničí Už jsme byli např: Letiště Praha Technické muzeum Sinsheim – Speyer České středohoří (botanika a geologie) Veletrh aut v Lipsku Elektrárna Tušimice V Kojetíně – stavba železničních mostů

KA 5 Hledáme nové technické a přírodovědné talenty Soutěž PŘÍTECH První kategorie je určena žákům ZŠ a prvních čtyř ročníků osmiletých gymnázií, resp. prvních dvou ročníků šestiletých gymnázií; tematika i forma projektu je volná. Druhá kategorie je určena žákům posledních čtyř let studia na gymnáziích, žákům středních odborných škol a studentům vyšších odborných škol; aktivity jsou rozšířeny o možnost podání fiktivního grantového projektu už 26 přihlášených projektů

KA 6 Propojování vzdělávacích subjektů a vytváření jejich sdružení Cílem této aktivity je zhodnotit stav faktické podpory PTO a jejich popularizace na středních školách v Ústeckém a Karlovarském kraji a přispět k efektivnímu využívání výsledků tohoto i dalších projektů s podobným zaměřením. Výsledky KA6 slouží i jako východiska pro další KA. Součástí aktivity je sociologické šetření názorů studentů zaměřené na potenciální budoucí studium, na jejich motivaci k dalšímu studiu se zaměřením na přírodovědné a technické obory a na zjištění dopadů popularizačních a motivačních aktivit. Velký zájem o výsledky sociolog. výzkumu a studií, na jaře připravujeme na základě poptávky škol konferenci k tomuto tématu v Děčíně.

KA7 Rozšiřování výsledků projektu a hodnocení kvality práce na projektu Informace o projektu na webu Spolupráce s regionálními médii. Problém se zveřejněním článků o projektu v regionálním tisku v době voleb. Kvalitu práce na projektu zajištuje pravidelný telefonický a mailový kontakt s partnery a osobní schůzky s partnery a pravidelná setkání všech partnerů cca jednou za čtvrtletí. U formálních věcí občas problém s delší časovou reakcí VŠ kvůli složitější byrokratické struktuře.

Děkuji za pozornost Informace