Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Advertisements

Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Vzdělávání sociálních pracovníků
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.10/ Číslo prioritní osy: 7.1 Celková výše finanční podpory: ,92 Kč Částka ESF: ,93 Kč Křížové financování:
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Podpora zaměstnávání lidí s postižením Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II. CZ.1.04/3.1.00/A Aktivita.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Vzdělávání sociálních pracovníků
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Fakulta zdravotnických studií
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Studijní program Ošetřovatelství
Název operačního programu:
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách
Transkript prezentace:

Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání

ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU Domov V Zahradách Zdice, poskytovatel sociálních služeb Čs.armády Zdice

ZÁKADNÍ INFORMACE O PROJEKTU Název projektu: Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání Cíle projektu: zvýšení kvalifikační úrovně pracovníků v přímé obslužné péči, podpora celoživotního vzdělávání a specifického profesního vzdělávání. posílení schopností a dovedností u pracovníků v přímé péči,kteří poskytnou službu na základě existujících standardů kvality. prohloubení kvalifikace a setrvání na pracovní pozici. Realizace projektu: Září červen 2008

PROJEKT - AKREDITACE KURZU Ministerstvo práce a sociálních věcí udělilo akreditaci č. 2007/259 – PK na daný kvalifikační kurz podle § 37 vyhlášky č. 505/2006 Sb., s následujícím odůvodněním:  Žadatel splnil podmínky pro udělení akreditace stanovené v § 112 až 114 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. a § 37 vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách. Po úspěšném absolvování ústní a písemné zkoušky obdrží uchazeč Osvědčení o rekvalifikaci.

ZÁKLADNÍ VÝUKOVÁ TÉMATA Kvalita v sociálních službách, standardy kvality sociálních služeb 8 hodin Metody sociální práce a základní etické principy 8 hodin Základy psychopatologie v sociálních službách 8 hodin Hygiena a epidemiologie v sociálních službách 8 hodin Stimulační techniky, relaxace, sebereflexe 8 hodin Základy psychologie v sociálních službách 16 hodin Komunikační a asertivní dovednosti 8 hodin Základy aktivizační a výchovné práce 8 hodin Základy pečovatelství, ošetřovatelství 8 hodin Základy zdravovědy, první pomoc, problematika zdravotního postižení 16 hodin Krizová intervence, prevence závislosti na sociální službě 8 hodin Odborná praxe 50 hodin Celkem 154 hodin.

HARMONOGRAM VÝUKY HARMONOGRAM VÝUKY 7 VÝUKOVÝCH CYKLŮ 1 cyklus: 2 cyklus: 3 cyklus: 4 cyklus: 5 cyklus: 6 cyklus: 7 cyklus:  září - listopad/2006  prosinec - únor/2007  březen - květen/2007  červen - srpen/2007  září - listopad/2007  prosinec - únor/2008  březen - květen/2008  Výukový cyklus je tříměsíční

PŘEDPOKÁDANÝ POČET ÚČASTNÍKŮ

Výuka je zaměřena na Výuka je zaměřena na: standardy kvality psychosociální a komunikační dovednosti zvládnutí pracovního vytížení obrany proti syndromu vyhoření rozvoj stimulačních technik praktický výcvik aj.

TEORETICKÁ VÝUKU Probíhá pod dohledem zkušených lektorů s odbornou praxí Garanci kurzu zajišťuje odborný psychoterapeut, psycholog a supervizor PhDr. Miloš Kajuk

PRAKTICKÁ VÝUKA Probíhá pod dohledem odborných garantů a sestry.

KURZ JE UKONČEN ZKOUŠKOU Zkouška je písemná a ústní!

PROJEK A EVROPSKÁ UNIE Projekt je realizován v rámci operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v regionech Projekt je financován za podpory Evropské unie z Evropského sociálního fondu ve výši Kč. Projekt je finančně podpořen ze Státního rozpočtu ČR ve výši Kč.

PODPORA Z EVROPSKÉ UNIE ÚČAST NA KURZU JE BEZPATNÁ. Pro účastníky je zajištěno:  Občerstvení během výuky  Oběd  Výukový materiál  Prostory pro výuku, praxi, složení závěrečné zkoušky

KONTAKT Ivana Rabochová – VEDOUCÍ PROJEKTU TEL: Lucie Stejskalová – MANAGERKA PROJEKTU TEL: