Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct),
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
Moučníky z tvarohového těsta
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Moučníky z kynutého těsta
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva
82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva
82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Pokrmy z brambor.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Moučníky z bramborového těsta
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Vložky a zavářky do polévek
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace. 2 Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace Hmotnost v g Použité suroviny:10 porcí3 porce tvaroh měkký strouhanka20060.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Přílohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
Transkript prezentace:

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Technologické postupy 1 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_18 Název DUMu: Bramborová těsta Pro obor vzdělávání: E/01, E/02 Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Renata Navrátilová Datum:

Střední škola Oselce Bramborová těsta – připravená z vařených brambor Bramborové knedlíky Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout a oloupeme. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, nebo umeleme na masovém mlýnku. Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, sůl, hrubou mouku, krupici a vypracujeme tuhé těsto. Tvarujeme válečky o průměru 5 cm a dlouhé asi 25 cm. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 25 minut. Během vaření musíme knedlíky vařečkou odlepovat ode dna, aby se nepřilepily. Po vyjmutí potřeme olejem, necháme chvíli vychladnout a krájíme na porce nožem nebo kráječem na bramborové knedlíky.

Střední škola Oselce Bramborová těsta – připravená z vařených brambor Bramborové knedlíky se žemlí Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout a oloupeme. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, nebo umeleme na masovém mlýnku. Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, sůl, hrubou mouku, krupici a vypracujeme tuhé těsto. Přidáme nakrájenou žemli a tvarujeme válečky o průměru 5 cm a dlouhé asi 25 cm. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 25 minut. Během vaření musíme knedlíky vařečkou odlepovat ode dna, aby se nepřilepily. Po vyjmutí potřeme olejem, necháme chvíli vychladnout a krájíme na porce nožem nebo kráječem na bramborové knedlíky. Nakrájená žemle

Střední škola Oselce Příprava bramborových knedlíků

Střední škola Oselce Bramborové krokety 1 Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout a oloupeme. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, nebo umeleme na masovém mlýnku. Do nastrouhaných brambor přidáme máslo, vejce, sůl, hrubou mouku a vypracujeme tuhé těsto. Tvarujeme malé válečky nebo kulaté krokety, tvary obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Střední škola Oselce Bramborové krokety 2 Oloupané, omyté, nakrájené brambory zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka. Brambory scedíme, prolisujeme, přidáme máslo, hrubou mouku, sůl, muškátový oříšek a zpracujeme tuhé těsto. Žloutky vmícháme do těsta po vychladnutí. Tvarujeme malé válečky nebo kulaté krokety, které obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Střední škola Oselce Příprava bramborových kroket

Střední škola Oselce Bramborová těsta – připravená ze syrových brambor Chlupaté knedlíky 1 Oloupané syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku a zpracujeme tuhé těsto. Pomocí lžíce namočené ve vodě tvarujeme větší noky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut, pak vyjmeme pomocí cedníku a mastíme sádlem. Barva chlupatých knedlíků je našedlá.

Střední škola Oselce Bramborová těsta – připravená ze syrových a vařených brambor Chlupaté knedlíky 2 Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout a oloupeme. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, nebo umeleme na masovém mlýnku. Oloupané syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu. Vařené a syrové nastrouhané brambory smícháme, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl, hrubou mouku a zpracujeme tuhé těsto. Tvarujeme koule o průměru 5 cm. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut. Během vaření musíme knedlíky vařečkou odlepovat ode dna, aby se nepřilepily. Po vyjmutí potřeme olejem. Barva chlupatých knedlíků je našedlá. Na talíři podáváme rozkrojené na půlky.

Střední škola Oselce Vyber správné suroviny Na přípravu bramborových knedlíků použijeme: Brambory vařené ve slupce Vařené brambory v osolené vodě Vařené brambory s kmínem Vejce Máslo Hrubou mouku Polohrubou mouku Sůl Krupici

Střední škola Oselce Vyber správné suroviny Na přípravu bramborových knedlíků se žemlí použijeme: Brambory vařené ve slupce Vařené brambory v osolené vodě Vařené brambory s kmínem Vejce Máslo Hrubou mouku Polohrubou mouku Sůl Krupici Nakrájenou žemli

Střední škola Oselce Vyber správné suroviny Na přípravu chlupatých knedlíků použijeme: Vařené brambory v osolené vodě Brambory vařené ve slupce Hrubou mouku Sůl Strouhanku Vejce Hladkou mouku Krupici Máslo Brambory syrové

Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Šindelková, Alena. Kuchařské práce: Technologie 1.díl. Praha: Parta, s.r.o., 2006, ISBN X. Není-li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.